10 kitchen gadgets που θα λατρέψετε να χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας
Η τεχνολογία εξελίσσεται και όπως είναι αναμενόμενο έχει επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που δουλεύουμε στην κουζίνα. Από τη μια οι νέες εργονομικές συσκευές βοηθούν στην πιο γρήγορα επίτευξη της κάθε εργασίας και καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο από τους προγόνους τους, από την άλλη δεν χρειάζεται να διαθέσει κάποιος μια περιουσία για να τις αποκτήσει.
Ακολουθούν οι top 10 επιλογές εύχρηστων gadgets.

1| Πρέσα σκόρδου αντικολλητική
 

 
Η συγκεκριμένη πρέσα είναι ιδανική για να συνθλίβει μια μια, κάθε σκελίδα σκόρδου σε δευτερόλεπτα. Είναι κατασκευασμένη από χυτό αλουμίνιο, με αντικολλητική επίστρωση, γεγονός που την καθιστά πανάλαφρη. Καθαρίζεται πολύ εύκολα, ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων και αποθηκεύεται ακόμα πιο εύκολα. Αφού ο σχεδιασμός της, με το ειδικό εργαλείο καθαρισμού, που φωλιάζει μέσα στη λαβή της, την κάνει τελείως επίπεδη, χωρίς το μεγάλο εξόγκωμα της παραδοσιακής εκδοχής της, ώστε να χωράει σε κάθε στενό παραγεμισμένο συρτάρι της κουζίνας σας.
Με αυτή μπορείτε να λιώσετε σκόρδο για μαρινάδες, σάλτσες, σαλάτες, ντρέσινγκ, ντιπ, χωρίς να παιδεύεστε με το μαχαίρι, που ποτέ δεν θα έχει τόσο φίνο αποτέλεσμα και χωρίς να λερώνετε ολόκληρο κάδο μίξερ για λίγο σκόρδο. Ένα έξυπνο εργαλείο για κάθε λάτρη της μεσογειακής μας κουζίνας όπου το σκόρδο βασιλεύει σε πολλά πιάτα.

2) Καφετιέρα pour-over με κανάτα

 
Μια new age καφετιέρα, η κατασκευή της οποίας εμπνέεται από την πανάρχαια τεχνική έγχυσης του τσαγιού στην Άπω Ανατολή. Εκτός του ότι δεν λειτουργεί με ρεύμα και μπορεί να μεταφερθεί παντού χάρη στο μικρός της μέγεθος, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε υψηλής ποιότητας καφέ και άλλα ροφήματα, καθώς η απουσία μηχανικών μέσων δίνει τον χρόνο στον αλεσμένο καφέ ή στα βότανα να διαλυθούν στο βραστό νερό με φυσικό τρόπο. Επιπλέον μπορούμε κάλλιστα να παραλείψουμε την κανάτα και να χρησιμοποιήσουμε μια ατομική κούπα όταν δεν θέλουμε περισσότερη ποσότητα. Σε μόλις 3' θα έχουμε στην κούπα μας ένα γευστικό ρόφημα ασύγκριτης ποιότητας. Τέλος να σημειώσουμε πως δεν έχει κατακτήσει μόνο τον κόσμο των ζεστών ροφημάτων- barista καθώς πολλοί mixologists την χρησιμοποιούν για να αποστάξουν τα δικά τους χειροποίητα spirits που χρησιμοποιούν ως βάσεις των signature cocktails τους.

3) Rice cube

 
Το sushi -το οποίο έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις φαινομένου και στην χώρα μας- δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται. Καθώς αντί να μπερδεύεστε με τα μπαμπού ρολαρίσματος μπορείτε εύκολα και γρήγορα, με αυτό το μαγικό κύβο να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό sushi. Απλά τοποθετείτε στο κενό λίγο sticky rice, έπειτα το ψάρι και τα λαχανικά και ενώνοντας τις άκρες του κύβου έχετε ένα καλοσχηματισμένο ρυζόκυβο τον οποίο τυλίγετε πανεύκολα στο φύκι. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο στα κλασικά υλικά του sushi καθώς μπορείτε να προσθέσετε κρέας ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στο ρύζι σας. Επιπλέον μπορείτε να σχηματίσετε τετράγωνες γλυκές μπουκίτσες με σοκολάτα και καρύδα ή με οποιοδήποτε υλικό το οποίο μπορεί να σταθεί.

4) Ανοιχτήρι κονσέρβας ηλεκτρικό

Πόσες φορές έχετε απηυδήσει στην προσπάθειά σας να ανοίξετε μια κονσέρβα; Πόσες φορές δεν έχετε τραυματιστεί στην προσπάθειά σας να τραβήξετε με το χέρι το μισάνοιχτο κάλυμμά της ή προσπαθείτε με το μαχαίρι, χωρίς αποτέλεσμα και καταλήγετε με κατεστραμμένο μαχαίρι; Γιατί λοιπόν να βάζετε σε κίνδυνο την σωματική σας ακεραιότητα με ανοιχτήρια απαρχαιωμένα, μεταλλικά, που δεν είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για την εργασία που θέλετε να κάνετε;
Το μικροσκοπικό-πανάλαφρο ηλεκτρικό ανοιχτήρι είναι ότι πιο εξελιγμένο και εύχρηστο για τη συγκεκριμένη εργασία. Διαθέτει ΑBS περίβλημα, κουμπί έναρξης και μαγνητικό κλείδωμα με την κονσέρβα για την αποφυγή ατυχημάτων. Για να μην το σκέφτεστε κάθε φορά που θέλετε να φάτε τόνο από κονσέρβα ή μανιτάρια ή καλαμπόκι κτλ. Λειτουργεί με μπαταρίες 2 x ΑΑ.

5) Θερμόμετρο μπουκαλιού κρασιού
 

 
Αυτό κι αν είναι hi-tech, ένα θερμόμετρο που εφάπτει στο μπουκάλι του κρασιού και μπορεί να μας πει τη θερμοκρασία του και κατά κάποιον τρόπο να μας προτείνει την κατάλληλη ανάλογα με το είδος του κρασιού μας, είτε είναι λευκό είτε κόκκινο και ανάλογα με κάποιες από τις ποικιλίες αυτών.
Με κομψό minimal σχεδιασμό, πανάλαφρο, με led ενδείξεις, ιδανικό αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα κάθε λάτρη του καλού κρασιού που θέλει να απολαμβάνει όπως πρέπει τον οίνο του.

6) Ζυγαριά χρονόμετρο προετοιμασίας καφέ
 

 
Μια ζυγαριά νέας γενιάς που όχι μόνο μπορεί να ζυγίζει αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως χρονόμετρο. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να μετράτε με ακρίβεια τις ποσότητες που χρειάζεστε για κάθε συνταγή, ιδιαίτερα ζαχαροπλαστικής που ακόμα και το γραμμάριο μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Τέλος αν ήδη έχετε ή θέλετε να αποκτήσετε μια καφετιέρα pour-over, η συγκεκριμένη ζυγαριά θα κάνει την χρήση της παιχνίδι αφού θα χρονομετρήσει επακριβώς τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι την προετοιμασία του καφέ, ώστε κάθε φορά να γνωρίζετε πότε είναι έτοιμος.

7) Εργαλεία για φρούτα 4 τμχ.
 

 
Είναι γεγονός πως αποφεύγουμε να αγοράσουμε διάφορα φρούτα των οποίον το καθάρισμα είναι χρονοβόρο και αρκετά μπελαλίδικο. Τέτοια φρούτα είναι ο ανανάς το πεπόνι, τα εσπεριδοειδή και ίσως η φράουλα, αυτή όχι τόσο από άποψη δυσκολίας όσο από την πιθανότητα να γεμίσουμε κόκκινες βούλες στην προσπάθεια μας να διαχωρίσουμε το κοτσάνι από την σάρκα.
Το σετ που περιλαμβάνει κόφτη ανανά, πεπονιού, εσπεριδοειδών και καθαριστή φράουλας, μετατρέπει την όλη διαδικασία σε υπόθεση λίγων λεπτών. Σώζοντας μας παράλληλα από τον κίνδυνο να πάθουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό στην προσπάθειά μας να κόψουμε τα «δύσκολα»  αυτά φρούτα με μαχαίρι. Επιπλέον μας γλιτώνουν και από το καθάρισμα αφού δεν πετάγονται υγρά τριγύρω ούτε φλούδες ανεξέλεγκτα.
Ένα σετ που θα λύσει τα χέρια ακόμα και σε επαγγελματίες ειδικά σε ανθρώπους που εργάζονται σε πρωινά ή σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, όπου καθαρίζουν μεγάλες ποσότητες φρέσκων φρούτων.

8) Καφεκόπτης ηλεκτρικός
 

 
Για φρεσκοκομμένο καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι θρυμματίζουν τους καβουρδισμένους κόκκους καφέ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για να απολαμβάνετε αρωματικό καφέ, υπολογίζετε την ποσότητα που χρειάζεστε σε κόκκους, την αλέθετε στιγμιαία και έπειτα παρασκευάζετε απευθείας τον καφέ σας, σε μια κατά προτίμηση καφετιέρα pour-over για τέλεια φυσική γεύση καφέ.

9) Πιστόλι ζαχαροπλαστικής

Δεν παίρνει σφαίρες αλλά γλυκιά ζύμη. Οπλίστε το γλυκό αυτό πιστόλι και φτιάξτε μπισκότα και γλυκίσματα της επιλογής σας. Διαθέτει στόμιο με εναλλαγή έως δέκα διαφορετικών δίσκων για κοπή μπισκότων σε διάφορα σχήματα. Επιπλέον παίρνει και μύτες τύπου κορνέ για γαρνίρισμα, ώστε να διακοσμήσετε τα γλυκά σας. Ένα gadget που θα λατρέψουν και τα παιδιά σας καθώς το σχήμα του παραπέμπει σε παιδικό παιχνίδι. Ένα εργαλείο ιδανικό για να μυήσετε τα μικρά σας στον μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής!

10) Επαναφορτιζόμενος τρίφτης

 
Ο παραδοσιακός τρίφτης δεν έχει λόγο ύπαρξης αφού ο ηλεκτρικός ήρθε να τον αντικαταστήσει και να κάνει τη ζωή μας μέσα στην κουζίνα, πανεύκολη. Αντί να κουράζεστε πιέζοντας με το χέρι σας το τυρί ή το λαχανικό-φρούτο που θέλετε να τρίψετε και στο τέλος να σας μένει ένα κομμάτι γιατί φοβάστε μήπως τραυματιστείτε από τα δόντια του τρίφτη, περάστε το υλικό σας μέσα από τον περιστρεφόμενο κύλινδρο από ανοξείδωτο ατσάλι και αυτός θα σας το «ροκανίσει» χωρίς κόπο και σε χρόνο ρεκόρ. Τρίψτε τυρί, σοκολάτα, κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο, ξηρούς καρπούς κ.α.
 Ο επαναφορτιζόμενος τρίφτης μπορεί να τρίβει επί 20΄ασταμάτητα που πάει να πει πως θα τρίψετε μέχρι 1 κιλό τυρί χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε τη διαδικασία για να τον φορτίσετε.
Τέλος τα αποσπώμενα μέρη του πλένονται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων.
Αυτές ήταν μόνο δέκα επιλογές ανάμεσα στα πολλά έξυπνα εργαλεία που σας περιμένουν για να τα ανακαλύψετε μόνο μέσα από το COOZINA. Έχουμε επιλέξει με προσοχή και δοκιμάσει το κάθε ένα ξεχωριστά αφού σκοπός μας είναι να φέρουμε το μέλλον στην κουζίνα μας κι ύστερα στις κουζίνες όλων εσάς.