8 νέα μοναδικά gadgets για την κουζίνα σας

Tagine


Το tagine, είναι ένα μαγειρικό σκεύος, που έχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη σειρά πιάτων που παρασκευάζονται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Θα λέγαμε πως μοιάζει με τη δική μας γάστρα, απλά διαφέρει σε σχήμα και μέγεθος. Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από μαντέμι ώστε να διαχέεται ομοιόμορφα η θερμότητα και να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω σε φούρνο και εστίες, ακόμα κι αν είναι επαγωγικές. Κι επιπλέον είναι πάρα πολύ ανθεκτικό, δεν σπάει και το κόκκινο κεραμικό του καπάκι το κάνει πολύ εντυπωσιακό για σερβίρισμα από τη φωτιά απευθείας στο τραπέζι. Το αργό μαγείρεμα της τροφής σε χαμηλή φωτιά, απελευθερώνει στο μέγιστο τις γεύσεις και είναι άκρως υγιεινό αφού μοιάζει με το μαγείρεμα στον ατμό, δεν χρειάζεται δηλαδή μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας, καθώς οι πρώτες ύλες μαλακώνουν και απελευθερώνουν του χυμούς τους. Τέλος παρότι παραδοσιακό σκεύος, το tagine μπορεί άνετα να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων.

Τοματομηχανή χειρός


Όπως όλοι γνωρίζουμε ο φρέσκος χυμός ντομάτας, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη είναι ό,τι πιο γευστικό θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σε μια σάλτσα. Γιατί λοιπόν να μην παρασκευάζουμε τον δικό μας τοματοχυμό και να το διατηρούμε στο ψυγείο για να τον χρησιμοποιούμε στην μαγειρική μας;  Άλλωστε η ντομάτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας. Η τοματομηχανή χειρός θα μας επιτρέψει να πολτοποιήσουμε όλες τις μαλακές ντομάτες που θα έχουμε συγκεντρώσει για το σκοπό αυτό, απλά χειροκίνητα, χωρίς την σπατάληση ενέργειας.

Δοχείο λάδι-ξύδι δύο σε ένα


Ένα δοχείο που μας χαρίζει έτοιμο ντρέσινγκ για τις σαλάτες μας, αφού τα δύο δοχεία που έχει γεμίζουν με λάδι, ξύδι, πέφτουν από κοινό στόμιο με αποτέλεσμα να αναμιγνύονται όταν συμβαίνει αυτό. Γιατί όμως να περιοριστούμε μόνο στο λαδόξιδο, αφού το συγκεκριμένο σκεύος μπορεί να γεμίσει με οτιδήποτε θέλουμε εμείς, είτε γλυκό είτε αλμυρό; Από καραμέλα σε συνδυασμό με σοκολάτα μέχρι λεμόνι με σιρόπι γλυκόζη για τέλεια λεμονάδα. Απολαύστε υπεύθυνα!

Τρίφτης- zester δύο σε ένα


Κάτι σαν τον ελβετικό σουγιά της κουζίνας, ένα μικροσκοπικό εργαλείο για τρίψιμο τυριού, μπαχαρικών, λαχανικών κ.α. που μας δίνει τη δυνατότητα και της άλλης πλευράς για ξύσμα. Φανταστείτε να προσθέτετε ξύσμα λεμονιού σε παγωτό καϊμάκι και να αλλάζετε πλευρά για να τρίψετε κουβερτούρα, όλα αυτά με μια κίνηση, χωρίς να λερώσετε δύο διαφορετικά εργαλεία για να απολαύσετε το τέλειο γλυκό.

Ραβδομπλέντερ


Μπορεί ένα απλό μπλέντερ με κάδο να μπορεί να επεξεργαστεί αρκετή ποσότητα φαγητού, το ραβδομπλέντερ όμως, μπορεί να κάνει το ίδιο, χωρίς να χρειάζεται καθόλου κάδο. Ο λόγος απλός, μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σκεύος και να κάνει τη δουλειά. Είτε για να πολτοποιήσουμε φάβα σε κατσαρόλα, είτε για να φτιάξουμε smoothie μέσα σε ένα ποτήρι και να αναδεύσουμε μια μεγάλη κανάτα με σβολιασμένο ζωμό. Πλένεται πανεύκολα και αποθηκεύεται ακόμα πιο εύκολα καθώς η έλλειψη κάδου, μας εξοικονομεί πολύτιμο χώρο.

Μηχανή χειρός άλεσης κρέατος & λαχανικών με λουκανικοποιητή


Κατά καιρούς ο ΕΦΕΤ έχει ξεσκεπάσει διάφορες υποθέσεις με αμφιβόλου ποιότητας κρέατος, το οποίο έχει συγκαλυφθεί, σε μορφή κιμά μέσα σε μπέργκερ και λουκάνικα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλοι εμείς θα πρέπει να κόψουμε δια παντός τον κιμά και τα λουκάνικα. Υπάρχει μια πολύ καλή λύση, να κόβουμε τον δικό μας κιμά. Πως θα γίνει αυτό; Απλά θα προμηθευόμαστε καθαρά κομμάτια κρέατος, τα οποία θα περνάμε από την μηχανή άλεσης κρέατος, επιλέγοντας αν θέλουμε να είναι χοντροκομμένος ή λεπτοκομμένος. Τον κιμά αυτό θα μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε μαγειρικά είτε να τον επεξεργαστούμε λίγο ακόμα φτιάχνοντας λουκάνικα, μια δυνατότητα που μας χαρίζει η συγκεκριμένη μηχανή. Τέλος θα μπορούμε αφού καθαρίσουμε καλά τη μηχανή μας, να αλέσουμε βραστά λαχανικά, μερικά από τα οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να προσθέσουμε στο λουκάνικό μας.

Μαντολίνο ρυθμιζόμενο με επιλογή κοψίματος ζουλιέν


Το μαντολίνο λύνει τα χέρια, ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε να παρασκευάσουμε, μουσακά, τηγανητές πατάτες, σαλάτες και γενικά παρασκευές που απαιτούν αρκετή ποσότητα κομμένων λαχανικών σε συγκεκριμένο σχήμα. Μόνο κάποιος δεξιοτέχνης του μαχαιριού θα μπορούσε να επιτύχει ομοιόμορφη κοπή τόσο σε σχήμα όσο σε πάχος, σαν αυτή που προσφέρει το μαντολίνο. Η ρυθμιζόμενη κεφαλή του μας επιτρέπει να επιλέξουμε το πάχος κοπής που θέλουμε και η ειδική λαβή, θα αποτρέψει την πιθανότητα τραυματισμού. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα κοπής ζουλιέν για τέλεια κομμένα λαχανικά που προορίζονται συνήθως για κρύες παρασκευές.

Βάση μπαμπού για βιβλίο μαγειρικής ή tablet


Επειδή δεν διαθέτουμε όλοι παρέα όταν μαγειρεύουμε, για να μας διαβάζει τη συνταγή ή για να μας κρατάει το βιβλίο ώστε να την διαβάσουμε εμείς, έχουμε την ειδική βάση για βιβλία μαγειρικής και tablet που θα γλιτώσει το βιβλίο ή τη συσκευή από τα βρώμικα χέρια μας και από οποιαδήποτε επαφή με τα υλικά προετοιμασίας της συνταγής. Επιπλέον θα ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα ατυχήματος στην κουζίνα, λόγω βεβιασμένων κινήσεων για να ψάξουμε τι περιγράφει κάθε σημείο της συνταγής.

Αυτά ήταν μόνο ελάχιστα από τα κουζινικά gadgets που κυκλοφορούν στην αγορά και που ήρθαν για να βγάλουν την κουζίνα μας από τα δύσκολα.