Οι συμβουλές μαγειρικής που διαβάστηκαν περισσότερο το 2016

Τα μυστικά του ψήστη: συμβουλές για πετυχημένο και απολαυστικό BBQ κάθε φορά που ψήνετε

Τι είναι το έμμεσο ψήσιμο; Να προτιμήσουμε μαρινάδα ή καρύκευμα; Ποιές είναι οι σωστές θερμοκρασίες για κάθε τύπο κρέατος; Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ψήνουμε ψάρι; Διαβάστε αυτές και πολλές ακόμα συμβουλές στο παρακάτω αφιέρωμα.


Σαντιγύ, σάλτσες, σόδα, σούπερ δημιουργίες; Σιφόν!

Με την βοήθεια της τεχνολογίας, κάθε κουζίνα, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαστήριο γευστικών πειραματισμών και πρωτότυπων δημιουργιών. Ευκαιρία λοιπόν να σας συστήσουμε σε αυτό το νέο σύγχρονο κουζινικό εργαλείο, μέσα από το άρθρο που ακολουθεί.


Όλα τα μυστικά για τις ζύμες

Διαβάστε τους χρυσούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για την παρασκευή άριστης ποιότητας ζύμης, γνωρίστε τα βασικά της είδη, τις πρώτες ύλες, καθώς και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για τέλειο αποτέλεσμα.


Μαγειρική & ανατομία: τα μέρη του μοσχαριού & η αξιοποίηση τους

Η γνώση της ανατομίας των ζώων που καταναλώνουμε εμείς οι άνθρωποι είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη αξιοποίηση καθενός από τα κομμάτια του κρέατός τους. Έτσι θα γνωρίζουμε πως να επιτύχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να καταστρέφουμε την πρώτη μας ύλη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ανατομία του μόσχου.


Τα 7 πιο συχνά λάθη στο ψήσιμο και πώς να τα αποφύγετε

Αν και οι συνταγές, οι ιδέες και οι συμβουλές για πετυχημένο BBQ που μπορείτε να βρείτε είναι πραγματικά ανεξάντλητες, δεν χρειάζεται να κάνετε "μεταπτυχιακό" για να ψήσετε σωστά. Αποφύγετε τα παρακάτω πιο συχνά λάθη στο ψήσιμο και πάρτε αμέσως προαγωγή σε έμπειρο ψήστη!


Συντήρηση τροφίμων σε κενό αέρος (βακιουμ), φρέσκα και οικονομικά


Αφροποιητής, χτυπητήρι ή μιξεράκι; Όπως και να το πεις, είναι χρήσιμο!

Φήμες λένε, πως για να πετύχει κανείς παχύρευστο, παγωμένο αφρόγαλα, που δεν χάνεται μέσα στον καφέ, θα πρέπει να έχει γνώσεις barista. Το μύθο αυτό έρχεται να καταρρίψει ο αφροποιητής, ένα μικροσκοπικό gadget, που μεταφέρεται παντού, για να παρασκευάζουμε πανεύκολα αφρόγαλα και όχι μόνο, με ελάχιστο χρόνο και χρήμα.


Οι 5 χρυσοί κανόνες για την ασφαλή συντήρηση τροφίμων στην κουζίνα σας.

Η διατήρηση των κατάλληλων θερμοκρασιών στα ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα είναι ύψιστης σημασίας, όχι βέβαια μόνο για να διατηρούνται φρέσκα και νόστιμα, αλλά κυρίως για να προστατευόμαστε από δυσάρεστες ή και επικίνδυνες ακόμα καταστάσεις.


Κρασί: Το μυστικό βρίσκεται στη θερμοκρασία. Οδηγός για τις θερμοκρασίες σερβιρίσματος του κρασιού

Άραγε η γεύση του κρασιού επηρεάζεται από την θερμοκρασία στην οποία σερβίρεται; Υπάρχουν ιδανικές θερμοκρασίες στις οποίες θα πρέπει να σερβίρετε κάθε είδος; Η απάντηση είναι φυσικά ναι! Κι όμως είναι πολύ εύκολο να μάθετε κι εσείς τις σωστές θερμοκρασίες για κάθε είδος οίνου.


Tέχνη & γαστρονομία: δημιουργήστε τα δικά σας βρώσιμα γλυπτά

Δεν χρειάζεται να έχετε αποφοιτήσει από την Καλών Τεχνών για να φτιάξετε τα δικά σας βρώσιμα γλυπτά. Αυτή η πανάρχαια τεχνική, είναι προσιτή σε κάθε λάτρη του καλού φαγητού, που βλέπει τη γαστρονομία ως τέχνη. Μια μοναδική ευκαιρία για όσους δεν έχουν γνωρίσει αυτό το δημιουργικό ρεύμα.