Οι συνταγές μαγειρικής που διαβάστηκαν περισσότερο το 2016

Κολοκύθα: Μια φθινοπωρινή βασίλισσα

Υποδεχτείτε το Φθινόπωρο παρέα με μια φανταχτερή πορτοκαλί κολοκύθα! Το COOZINA σας συστήνει αυτό το μέχρι πρόσφατα περιφρονημένο λαχανικό που όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω κρύβει πολλά ευεργετικά μυστικά.


Συνταγές για πρωτάρηδες: 4 προτάσεις για να ξεκινήσετε να μαγειρεύετε απλά και εύκολα!

Είτε είστε εργένηδες που εργάζεστε ατέλειωτες ώρες, είτε φοιτητές που δεν πολυκαταλαβαίνετε από μαγειρική, δεν σημαίνει πως πρέπει να τρέφεστε αποκλειστικά με ετοιμα φαγητά ή fast-food. Μετά τις πρώτες απόπειρες μαγειρικής όλα θα είναι παιχνίδι.


Πώς να φτιάξετε κρέπες: αλμυρές ή γλυκές, 5 συνταγές που θα απολαύσετε

H κρέπα είναι μια πολύ καλή βάση για κάθε είδους αλμυρές και γλυκές δημιουργίες, καθώς αποτελεί ιδανική επιλογή για πρωινό, δεκατιανό, ελαφρύ βραδινό ή και επιδόρπιο. Πάρτε μια γεύση από τις αμέτρητες μεταμορφώσεις της κρέπας και διαλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις γευστικές σας προτιμήσεις.


Λουκουμάδες: το απόλυτο ελληνικό επιδόρπιο

Λουκουμάδες με μέλι και καρύδι, σκέτοι ή με πραλίνα όπως συνηθίζεται σήμερα. Αυτό το κλασικό πανηγυριώτικο επιδόρπιο είναι σύμφωνα με την παράδοση, σύμβολο ευτυχίας και γονιμότητας καθώς και ένα άκρως αφροδισιακό έδεσμα. Εμείς ανακαλύψαμε συνταγές, την ιστορία τους καθώς και πως μπορούν να γίνουν υγιεινοί, λιγότερο λιπαροί απλά και γρήγορα.


Μούστος: πέρα από τις κλασσικές εφαρμογές

Επειδή τώρα που ήρθε η εποχή του τρύγου, στο COOZINA ακούμε συνέχεια για μουστοκούλουρα και μουσταλευριές αποφασίσαμε να σας αποδείξουμε πως ο μούστος έχει πολύ πιο ενδιαφέρουσες μαγειρικές εφαρμογές από τις γνωστές. Ανακαλύψτε τώρα μοναδικές συνταγές με μούστο αλλά και τις μοναδικές θρεπτικές ιδιότητες του.

Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξετε Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

Τώρα που το κρύα έπιασαν για τα καλά, τι πιο απολαυστικό από ένα ζεστό ποτό. Το ζεστό αρωματικό κρασί είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα, μας ζεσταίνει και όπως είναι γνωστό «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». Ας το φτιάξουμε μαζί σε μόλις 5’!

Tex Mex Party: Ethnic & πικάντικες συνταγές για ένα πρωτότυπο γεύμα!

Τι κι αν ήρθε το Φθινόπωρο...ως γνωστόν δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα! Καλωσορίζουμε τη νέα σεζόν με ένα καυτό Tex Mex Garden Party. Βέβαια αφού πρώτα ανακαλύψουμε την προέλευση αυτής της δημοφιλούς κουζίνας, μέσα από τις πεντανόστιμες αυθεντικές συνταγές που ακολουθούν.


5 "πειραγμένα" λαδερά που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά

Έξυπνα μαγειρικά τρικ για νόστιμα λαδερά, για χαρούμενα και υγιή παιδιά, χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψετε ξανά ξεχωριστό φαγητό ή να καταλήξει στον κάδο των αχρήστων. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεστε αυστηροί, απλά παίξτε έξυπνα μαζί τους.


3 συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας, φρέσκο, σπιτικό ψωμί

 

Το ψωμί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας καθώς η ύπαρξή του έχει ταυτιστεί με την επιβίωση της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη Γη. Γι’ αυτό γεννήθηκε η τέχνη της αρτοποιίας που δεν είναι μόνο για επαγγελματίες αλλά για όλους μας. Ακολουθούν συνταγές για ζεστό, φρεσκοφουρνισμένο ψωμί.


Σάντουιτς: Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, τώρα πιο γευστικό & ποιοτικό!

Κι όμως το σάντουιτς μπορεί να μετατραπεί, με τα κατάλληλα υλικά, σε μια γαστρονομική εμπειρία. Γιατί λοιπόν αυτό το είδος φαγητού να μην είναι ποιοτικό; Αφού μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα από μόνο του ένα πλήρες γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.


Καπνιστά χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο: Εύκολα, γρήγορα & οικονομικά

Ένας μοναδικός τρόπος για να έχουμε σπιτικό κρέας με αξεπέραστη καπνιστή γεύση. Η low budget εκδοχή του καπνίσματος, μια τεχνική που ακόμα και κάποιος αρχάριος θα μπορούσε να πετύχει, με ελάχιστο κόπο. Ακολουθεί η συνταγή, βήμα-βήμα, με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα!

.

Brunch: Ιδέες για να απολαύσεις ένα πρωτότυπο γεύμα με την παρέα σου!

Συνήθως το διάλειμμα για φαγητό στη δουλειά διαρκεί από 10' έως 30'. Σε αυτό το διάστημα μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα που αντικαθιστά το πρωινό (breakfast) και δεν το λες και μεσημεριανό (lunch). Με άλλα λόγια είναι ένα brunch, μια συνήθεια που έχει αρχίσει να αποκτά φανατικό κοινό και στην Ελλάδα. Σας το συστήνουμε μετά συνταγών.