Σπουδάζεις μαγειρική; Όλος ο εξοπλισμός σου στο COOZINA

Ξεκινάς τις σπουδές σου στη μαγειρική και είσαι έτοιμος να αγοράσεις τον πρώτο σου εξοπλισμό. Τα ρούχα και εργαλεία που θα προμηθευτείς θα σε συνοδεύουν στα πρώτα σου μαθήματα, αλλά και στα πρώτα σου βήματα σαν μάγειρας, και θα σε βοηθήσουν ή θα σε δυσκολέψουν να εξελιχθείς. Αν κάνεις τις σωστές επιλογές, όχι μόνο θα χρησιμοποιήσεις ποιοτικό, πρακτικό εξοπλισμό που θα σε αφήσει να επικεντρωθείς στην απόκτηση γνώσης και τεχνικής, αλλά θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια μετά τη σχολή.

Στο COOZINA θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία εξοπλισμού για επαγγελματίες μάγειρες, επώνυμα και εξειδικευμένα είδη, πολύ ανταγωνιστικές τιμές, δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 100€, δόσεις με πιστωτική κάρτα, απλή διαδικασία επιστροφής και αλλαγής, άρθρα με συμβουλές, οδηγούς αγοράς, και όλα αυτά από την άνεση του υπολογιστή σου.

Στολή σεφ

Το πρώτο κομμάτι του εξοπλισμού σου, είναι η στολή που θα πρέπει να φοράς ως νέος μάγειρας. Στο COOZINA θα βρεις περισσότερα από 150 σακάκια, 50 παντελόνια, 300 ποδιές και αμέτρητα αξεσουάρ όπως σκούφους, καπέλα, μαντήλια κλπ για να διαλέξεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να λάβεις υπόψιν τις προδιαγραφές της σχολής σου. Για τους περισσότερους σπουδαστές, συνήθως απαιτείται λευκό σακάκι με πιπίλες, καρό γκρι παντελόνι, ολόσωμη λευκή ποδιά, σκούφος και μαντήλι. Το παρακάτω σετ στολής που σου προτείνουμε πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές και αποτελείται από bestseller κομμάτια από τον γνωστό ιταλικό οίκο EGOCHEF, o οποίος συνδυάζει εξαιρετικά την υψηλή ποιότητα με την προσιτή τιμή.

Στολή για σεφ EGOCHEF Professional σετ 5 τμχ ιδανική για σπουδαστές

Μάθε περισσότερα για τη χρησιμότητα της στολής διαβάζοντας τον οδηγό αγοράς μας για στολή σεφ.

Μία ακόμα πρόταση του COOZINA αποτελεί το παρακάτω έτοιμο σετ στολής σεφ με σακάκι από συνθετικό υλικό (αντί για βαμβακερό) Microfiber υψηλής αντοχής και που δεν χρειάζεται σιδέρωμα, καθώς και μαύρο παντελόνι αντί για γκρι καρό:

Στολή για σεφ EGOCHEF Advanced σετ 5 τμχ ιδανική για σπουδαστές

Σημαντικό κομμάτι της στολής σου, βέβαια, είναι τα παπούτσια, και συγκεκριμένα τα σαμπώ μαγειρικής. Το σαμπώ που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι κατάλληλο για χρήση μέσα σε κουζίνα, ανθεκτικό σε νερά και λάδια, να είναι οπωσδήποτε αντιολισθητικό για να αποφεύγονται ατυχήματα, και ανατομικό για να σε κρατάει ξεκούραστο μετά από πολλές ώρες ορθοστασίας. Στο COOZINA θα βρείς δύο εξαιρετικές προτάσεις για το πρώτο σου σαμπώ, το Froggz Pro της Shoes for Crews και το Super Birki της Birkenstock.

Μαχαίρια

Δεν χρειάζεται κανείς να σπουδάζει μαγειρική για να ξέρει ότι τα μαχαίρια είναι το αγαπημένο εργαλείο του μάγειρα. Για τα πρώτα σου βήματα σίγουρα δεν χρειάζεσαι πολύ ακριβά μαχαίρια τα οποία πιθανώς δεν γνωρίζεις ακόμα να χρησιμοποιείς σωστά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις χρήματα σε ένα σετ με μαχαίρια το οποίο μετά θα πετάξεις. Στο COOZINA έχουμε επιλέξει ανάμεσα σε περισσότερα από 500 διαφορετικά μαχαίρια και έχουμε ετοιμάσει σετ μαχαιριών με θήκες μεταφοράς ιδανικά για σπουδαστές, με ποιοτικά μαχαίρια ειδικά επιλεγμένα για επαγγελματίες.

Μαχαίρια VICTORINOX για σεφ σετ 6 τμχ και θήκη μεταφοράς

Το συγκεκριμένο σετ αποτελείται από 3 βασικά μαχαίρια (μαχαίρι σεφ 20 εκατ, ξεκοκκαλίσματος 15 εκατ, και ξεφλουδίσματος 8 εκατ.) ένα παπαγαλάκι, έναν ανοξείδωτο αποφλοιωτή και ένα μασάτι για το ακόνισμα των μαχαιριών. Τα μαχαίρια είναι της σειράς Fibrox του ελβετικού οίκου Victorinox, μια καταπληκτική σειρά μαχαιριών για επαγγελματίες, με εξαιρετική κόψη, εργονομική, αντιολισθητική λαβή και ελβετική ποιότητα σε τιμές με κορυφαίο value for money.

Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το σετ, η δεύτερη πρότασή μας περιλαμβάνει επιπλέον ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος 20 εκατ. ένα οδοντωτό των 10 εκατ, καθώς και αυθεντική θήκη μεταφοράς Victorinox σε ρολό.


Μαχαίρια VICTORINOX για σεφ σετ 8 τμχ και θήκη μεταφοράς

Μάθε περισσότερα για το πώς να επιλέξεις τα μαχαίρια σου διαβάζοντας τον οδηγό αγοράς επαγγελματικών μαχαιριών για σπουδαστές μαγειρικής του COOZINA.

Δες ακόμα video επίδειξης με τους βασικούς τύπους μαχαιριών, τις χρήσεις τους, αλλά και συμβουλές συντήρησης και ακονίσματος από τον ελβετό σεφ Felix Halter σε συνεργασία με τον Victorinox.

Εργαλεία

Εκτός από τη στολή και τα μαχαίρια, ένας μάγειρας χρειάζεται οπωσδήποτε και ειδικευμένα εργαλεία. Παριζιέν, ζέστερ, αποφλοιωτές, λαβίδες, μαχαίρια σκαλίσματος, ψαλίδια, απολεπιστές, είναι μόνο μερικά από αυτά. Συνήθως δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς για την αγορά τους, μπορείς να τα αγοράσεις στην πορεία των σπουδών σας, αναλόγως τις ανάγκες σου και μαθαίνοντας καλύτερα τι ακριβώς θα χρεαστείς και με ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά.

Θερμόμετρα - Χρονόμετρα

Ένα ακόμα προσωπικό εργαλείο για τον μάγειρα είναι το θερμόμετρο μαγειρικής. Ένα θερμόμετρο ακίδος είναι ιδανικό για χρήση κατά το μαγείρεμα και οι επιλογές σας στο COOZINA αρκετές. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο χρόνος απόκρισης του θερμόμετρου που θα επιλέξεις, όπως βεβαίως το εύρος θερμοκρασιών που μπορεί να μετρήσει και η ακρίβειά του. Αν επιλέξεις κάποιο αδιάβροχο που μπαίνει και στο πλυντήριο πιάτων, θα έχεις μια πολύ πρακτική λύση.

Θερμόμετρο ακίδας ψηφιακό επαγγελματικό -50 έως +200°C αδιάβροχο με θήκη

Η χρονομέτρηση στο μαγείρεμα είναι μία ακόμα εργασία που χρειάζεται ακρίβεια και αντίστοιχο όργανο μέτρησης. Ειτε επιλέξεις μηχανικό, είτε ψηφιακό χρονόμετρο, θα κάνεις μια αγορά που θα σε βοηθήσει να κρατάς τον έλεγχο και να γίνεις πιο μεθοδικός.

Χρονόμετρο κουζίνας περιστρεφόμενο ψηφιακό 100 λεπτών