Top 10: Τα καλύτερα μαχαίρια μαγειρικής για το 2016

Νο10: Μαχαίρι σεφ μονοκόμματο 18 εκατ. μαύρη λαβή Technik, ICEL

Είτε επαγγελματίας, είτε ερασιτέχνης, τα Technik της ICEL είναι μια εξαιρετική επιλογή για μονοκόμματο μαχαίρι που γεμίζει το χέρι και ικανοποιεί με το αποτέλεσμα. High carbon steel υψηλής ποιότητας, ανοξείδωτο για εύκολη συντήρηση και εργονομική λαβή με πριτσίνια συνθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός μαχαιριού που επάξια κερδίζει τη θέση του στη δεκάδα.

Νο9: Μαχαίρι σεφ 18 εκατ. με λαβή βελανιδιάς Zen, Tojiro

Στην ένατη συνολικά θέση για το 2016 αλλά σίγουρα μία από τις καλύτερες επιλογές σύμφωνα με τη σχέση αξίας και τιμής του. Τα μαχαίρια της σειράς Zen έχουν λάμα με VG10 στον πυρήνα, "τυλιγμένο" από μαλακότερο ατσάλι, εργονομική λαβή από ξύλο οξιάς, και αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα αυθεντικά γιαπωνέζικα μαχαίρια στα πλαίσια ενός χαμηλού για την κατηγορία κόστους.

Νο8: Μαχαίρι steak 12 εκατ. Gourmet, Victorinox

Η ιεροτελεστεία του ψησίματος μιας μπριζόλας δεν τελειώνει με το ψήσιμο, αλλά με το κόψιμο. Αυτό μάλλον βέβαια το ξέρετε καλά, αν κρίνουμε από την προτίμησή σας σε αυτό το εξαιρετικό μαχαίρι μπριζόλας που σου επιτρέπει να συγκεντρωθείς στο κρέας και όχι στο κόψιμο.

Νο7: Μαχαίρι σεφ με ψύκτρες 18 εκατ. G series, Global

Από τα πλέον αγαπητά ονόματα σε ιαπωνικά μαχαίρια στη ελληνική αγορά, τα Global έχουν φανατικούς θαυμαστές. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η παρουσία του συγκεκριμένου μαχαιρού στη δεκάδα, αφού η σειρά G είναι ιδαιτέρως γνωστή και δημοφιλής χάρη στην γιαπωνέζική της ποιότητα, και την άριστα ισορροπημένη λάμα και λαβή του μαχαιριού.

Νο6: Μαχαίρι Santoku 17 εκατ. με αυλακώσεις, μαύρη λαβή, σε ειδική συσκευασία δώρου Swiss Classic, Victorinox

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα μόνο μαχαίρι για την κουζίνα του σπιτού σας, το Santoku θα ήταν ίσως η καλύτερή σας επιλογή. Με το ιδανικό μήκος για εργασίες σε πάγκο κουζίνας, είναι ιδανικό για να ψιλοκόψετε λαχανικά και φρούτα, αλλά και για τεμαχισμό κρέατος και ψαριού, ενώ οι αυλακώσεις στη λάμα αφήνουν τις τροφές να γλυστρούν και να μην κολάνε. Η λαβή της σειράς Swiss Classic είναι μοντέρνα και εργονομική, ενώ η ποιότητα της Victorinox σας εξασφαλίζει επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

Νο5: Μαχαίρι σεφ 21 εκατ. από δαμασκηνό ατσάλι με λαβή καστανιάς Shippu Black, Tojiro

Το Shippu Black είναι αναμφισβήτητα το απόλυτο αστέρι της χρονιάς. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά από το COOZINA στις αρχές του 2016 και σε λίγους μόνο μήνες αγαπήθηκε, εξαντλήθηκε, επέστρεψε και γενικώς κάνει τις καρδιές μας να χτυπάνε λιγο πιο δυνατά. Πρώτο σε πωλήσεις σε σχέση με οποιοδήποτε μαχαίρι της κατηγορίας του και κατασκευασμένο από δαμσκηνό ατσάλι, το Shippu Black είναι φοβερά κοφτερό, εξαιρετικά εντυπωσιακό και μαύρο!

Νο4: Μαχαίρι ζαχαροπλαστικής 26 εκατ. οδοντωτό, λαβή Fibrox

Αν ασχολείστε με τη ζαχαροπλαστική ή την αρτοποιία, πολύ πιθανόν να έχετε ήδη αυτό το μαχαίρι και να το λατρεύετε. Είτε λειτουργεί ως σπάτουλα, είτε ως πριονωτό μαχαίρι, έχει την εργονομία, την ευλιγισία και το βάρος που χρειάζεται για να εργαστείτε άνετα, και φυσικά επαγγελματική λαβή Fibrox.

Νο3: Μαχαίρια για σεφ σετ 8 τμχ και θήκη μεταφοράς, Fibrox, Victorinox

Κορυφαία σειρά στις προτιμήσεις σας η επαγγελματική σειρά Fibrox της Victorinox και το αγαπημένο αυτό σετ μαχαιριών με θήκη μεταφοράς δεν θα μπορούσε να είναι πολύ μακριά από την κορυφή της λίστας. Με 3 μικρά, ειδικά μαχαίρια, 3 κανονικά μεγάλα, 1 αποφλοιωτή, 1 μασάτι και τη θήκη μεταφοράς το σετ αυτό καλύπτει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις βασικές ανάγκες κάθε μάγειρα.

Νο2: Μαχαίρι Chef 20 εκατ. Wasabi, ΚΑΙ

Τα ΚΑΙ αποτελούν κορυφαίο όνομα στα ιαπωνικά μαχαίρια, και η οικονομική τους σειρά δεν θα μπορούσε παρά είναι πολύ ελκυστική και πετυχημένη. Τα Wasabi σας προσφέρουν την ποιότητα του ονόματος της ΚΑΙ σε μια πρόταση προσιτή και αξιόπιστη και τα επιβραβεύετε με την επιλογή σας σταθερά όλο τον χρόνο.

Νο1:  Μαχαίρι σεφ 20 εκατ. με εξτρα φαρδιά λάμα και λαβή Fibrox, Victorinox

Σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών σας, αυτό το μαχαίρι σεφ κερδίζει επάξια εκτός από την πρώτη θέση, και τον τίτλο της άριστης αγοράς, αφού η ποιότητα και οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, ενώ το κόστος του μόνο ένα μικρό ποσοστό αντίστοιχων, αλλά πολύ ακριβότερων, μαχαιριών. Εργονομική λαβή Fibrox και λάμα από σχετικά μαλακό ατσάλι, αλλά εξαιρετικά κοφτερή, με κόψη που διαρκεί.