18 δώρα για ένα 2018 γεμάτο μαγειρικές δημιουργίες!

1. Εργαλεία ζαχαροπλαστικής


Τι πιο δημιουργικό από την τέχνη της ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε μια ολόκληρη κατηγορία με εύχρηστα εργαλεία ζαχαροπλαστικής, απαραίτητα για κάθε γλυκιά δημιουργία. Επιλέξτε και σετάρετε εργαλεία ώστε να χαρίσετε το πιο χρηστικό πρωτοχρονιάτικο δώρο.

2. Αρώματα και γεύσεις ζαχαροπλαστικής


Δεν φύγαμε ακόμα από τα γλυκά, άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική κατηγορία γαστρονομικών προϊόντων. Κρέμες συμπυκνωμένες και αρώματα από λεμόνι μέχρι καπουτσίνο., όλα άριστης ποιότητας. Για παρασκευές με ζύμες, γεμίσεις, μπισκότα, μακαρον, καπ κεικς κ.α. 

3. Πολυκόπτης κόκκινος 500W Multi Moulinette


Ο κλασικός πολυκόπτης που δεν θα έπρεπε να λείπει από καμία κουζίνα. Για εξοικονόμηση χρόνου, αντί να ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και να φτιάχνουμε σος στο χέρι μπορούμε να τα ρίχνουμε μέσα στο καδάκι που πιάνει ελάχιστο χώρο και να έχουμε ότι χρειαζόμαστε σε δευτερόλεπτα. Διαθέτει  3 λεπίδες, 2 ταχύτητες και καπάκι στεγανότητας για να μην του ξεφεύγει σταγόνα.

4. Κρεπιέρα 1000W μαzύρη


Τέλειο δώρο για σπιτικές κρέπες, γρήγορα και εύκολα. Διαθέτει αντικολλητική επιφάνεια 30 εκ. , ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, λυχνία ετοιμότητα για χρήση και συνοδεύεται από ξύλινη σπάτουλα, πιρούνα για γύρισμα κρέπας και 2 χρόνια εγγύηση. Αλμυρή ή γλυκιά θα την απολαμβάνουν κάθε μέρα.

5. Μηχανή παρασκευής ζυμαρικών χειρός με διπλό κόπτη 150 χιλ. Titania


Οι μακαρονάδες που είναι καλοφαγάδες κι αγαπούν τα χειροποίητα ζυμαρικά, σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτό το δώρο. Η μηχανή ζυμαρικών παρασκευάζει φύλλο ζύμης σε έξι διαφορετικά πάχη και διαθέτει διπλό κόπτη για διαφορετικές κοπές ζυμαρικών. Επίσης διαθέτει υποδοχή μοτέρ για αυτόματη χρήση. Ένα 100% ιταλικό προϊόν για απαιτητικούς μακαρονάδες.

6. Ποδιά βαμβακερή κόκκινη με λευκές ρίγες


Η ποδιά, ένα αντικείμενο φετίχ για όσους  μαγειρεύουν και θέλουν να διατηρούν τα ρούχα τους αψεγάδιαστα. Η συγκεκριμένη κατασκευάζετε στην Βρετανία, έχει ρυθμιζόμενο λαιμό για τέλεια εφαρμογή και οι ερυθρόλευκες ρίγες προσδίδουν στιλ σε κάθε κουζινόφιλο που αγαπά το καλό γούστο και το καλό φαγητό.     

7. Γάντι μαύρο με σχέδιο


Επειδή θέλουμε να προστατεύουμε τους αγαπημένους μας, κάνουμε τα πάντα για αυτό. Όσοι πιάνουν καυτά ταψιά και κατσαρόλες, ψήνουν είτε σε φούρνο  είτε σε κλασική ψησταριά με κάρβουνα είτε σε ψησταριά υγραερίου καλό θα ήταν να έχουν ένα ή ακόμη καλύτερα δύο γάντια που θα τους προστατεύσουν από σοβαρά εγκαύματα. 

8. Φόρμα για τάρτα με αφαιρούμενο πάτο 30 εκατ.


Τάρτες αλμυρές και γλυκές, μια παρασκευή με πολλά περιθώρια δημιουργικότητα και φαντασίας καθώς μπορούμε να παίξουμε με διάφορους συνδυασμούς υλικών. Η ταρτιέρα με αφαιρούμενο πάτο βοηθά στο ομοιόμορφο ψήσιμο της τάρτας και διασφαλίζει την ασφαλή απομάκρυνσή της από τη φόρμα, χωρίς δυσάρεστα σπασίματα και χυμένες γεμίσεις..

9. Τηγάνι μαντεμένιο με ξύλινη βάση και προστασία λαβής 40x23x4 εκατ.


Ένα από τα καλύτερα υλικά για σκεύη μαγειρικής είναι το μαντέμι, έχει τεράστια διάρκεια ζωής, ανθεκτικότητα και διαχέει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία χαρίζοντας εξαιρετικό ψήσιμο. Το τηγάνι διαθέτει ξύλινη βάση για μερακλήδες που αρέσκονται να σερβίρουν από τη φωτιά στο τραπέζι και η προστασία λαβής του διευκολύνει να το κάνουν, άφοβα.

10. Μαχαίρι σεφ 18 εκατ. με λαβή βελανιδιάς Zen


Για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες, το Ιαπωνικό μαχαίρι Zen, είναι μια καλή επένδυση καθώς έχεις τις περισσότερε χρήσεις μέσα στην κουζίνα. Με λάμα εξαιρετικής σκληρότητας και αντοχής, χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, διαθέτει αντιολισθητική λαβή βελανιδιάς που παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια στην κοπή. Επιπλέον έχει κατασκευαστεί με τα παραδοσιακά πρότυπα της ιαπωνικής μαχαιροποιείας σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία. 

11. Wok βαρέως τύπου από ανθρακούχο χάλυβα 34 εκατ.


Wok ένα σκεύος όχι μόνο για κινέζικο, αλλά για καθημερινή χρήση. Γρήγορο, υγιεινό μαγείρεμα, με χρήση ελάχιστου λαδιού. Κατασκευασμένο από ανθρακούχο χάλυβα ένα σούπερ υλικό που δεν χαράζεται, διαχέει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία σε όλο το σκεύος. Με επίπεδη βάση ιδανική ακόμη και για επαγωγικές εστίες.

Διαβάστε ακόμα: GIFT GUIDE, ο οδηγός για δώρα που θα σας ανοίξει την όρεξη!

12. Tagine μαντεμένιο επισμαλτωμένο με κεραμικό καπάκι.


Στη Γαλλία στην περιοχή των Αρδεννών, υπάρχει τεράστια παράδοση στην κατασκευή μαντεμένιων σκευών. Το tagine είναι το ιδανικό σκεύος για την παρασκευή παραδοσιακών Αφρικανικών πιάτων και γενικά για φαγητά που χρειάζονται αργό μαγείρεμα. Το μαντέμι είναι αθάνατο υλικό, δεν ραγίζει/σπάει και διαχέει τη θερμοκρασία ομοιόμορφα.

13. Ταψί πίτσας μαντεμένιο 34x5 εκατ.


Τα μαντεμένια σκεύη φέτος έχουν την τιμητική τους, καθώς επιστρέφουμε στην παράδοση. Το μαντέμι είναι κατάλληλο εκτός απο τη φωτιά και για επαγωγικές εστίες. Σε αυτό το σκεύος εκτός από τη λατρεμένη μας πίτσα θα μπορέσουμε να μαγειρέψουμε κι άλλα φαγητά καθώς το μαντέμι μας εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο

14. Κόφτης-τρίφτης χειρός 5 εξαρτημάτων


Ένα εργαλείο δύο σε ένα. Μαντολίνο και τρίφτης, σε μέγεθος έκπληξη που δεν πιάνει καθόλου περιττό χώρο στην κουζίνα. Με αυτό το εργαλείο μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα πέντε μαχαίρια που διαθέτει και να κόψουμε ροδέλες, φλοίδες, να κόψουμε σε μπαστουνάκια και τρίψουμε σχεδόν οποιοδήποτε υλικό επιθυμούμε.

15. Ακονιστήρι μαχαιριών 2 επιπέδων με κεραμικές ράβδους, κόκκινο


Ένα πολύ εύχρηστο ακονιστήρι που χάριν στο σχεδιασμό του κάνει το ακόνισμα παιχνίδι ακόμη και για τους πιο αρχάριους. Είτε διαθέτουμε συλλογή μαχαιριών είτε διαθέτουμε απλά κάποια μαχαίρια για τη μαγειρική μας, καλό θα ήταν να τα συντηρούμε σωστά προς αποφυγή ατυχημάτων, καθώς ένα μαχαίρι που χρειάζεται πίεση για να κόψει είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ένα κοφτερό μαχαίρι που κόβει με ελάχιστο κόπο.

16. Επιφάνεια κοπής αντιολισθητική κίτρινη 46x30.5x1.5 εκατ.


Τα μαχαίρια, πάνε χέρι χέρι με τις επιφάνειες κοπής, καθώς το κόψιμο στον αέρα, σε πιάτα ή στον πάγκο της κουζίνας είναι το λιγότερο επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Καλό θα ήταν, σε κάθε σπίτι, να υπάρχει τουλάχιστον ένα ξύλο κοπής από τεφλόν το οποίο δεν είναι πορώδες υλικό και άρα ιδανικό για την κουζίνα. 

17. Χύτρα αντικολλητική από χυτό αλουμίνιο με γυάλινο καπάκι 24 εκατ. Saxum


Ένα δώρο για πολυάσχολους που θέλουν να μαγειρεύουν γρήγορα αλλά υγιεινά. Η χύτρα λύνει τα χέρια κάθε οικιακού μάγειρα καθώς επιταχύνει την διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού. Η χύτρα από χυτό αλουμίνιο είναι αντικολλητική, καθαρίζεται εύκολα, είναι κατάλληλη για επαγωγικές εστίες και μπαίνει στο φούρνο. Επιπλέον είναι  PFOA free σκεύος απαλλαγμένο από νίκελ, κάδμιο και άλλα βλαβερά βαριά μέταλλα, κατάλληλο για άτομα με αλλεργία στο νίκελ και άλλα βαριά μέταλλα.

18. Δοχεία συντήρησης τροφίμων σε κενό αέρος γυάλινα με αντλία σετ 4 τμχ. κόκκινα


Ωραίο το μαγείρεμα και η δημιουργικότητα στην κουζίνα, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε και τη συντήρηση των τροφίμων. Η συντήρηση σε κενό αέρος παρατείνει σημαντικά την διάρκεια ζωής των τροφίμων, μαγειρεμένων και μη. Επιπλέον τα γυάλινα δοχεία προστατέψουν τα τρόφιμά σας από τυχόν δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο και την κατάψυξη  και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ψήσιμο και ζέσταμα του φαγητού .