Blog

Στο blog του COOZINA θα βρείτε τα νέα μας, ειδήσεις από την αγορά και όλο τον κόσμο, απόψεις, αλλά και τις καλύτερες προσφορές μας!
  1. Συναρπαστικά πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο

    Συναρπαστικά πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο

    Συνδέουμε το Πάσχα με πολύχρωμα αυγά και σοκολατένια λαγουδάκια, ωστόσο κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις. Από το κρύο μπουγέλο, μέχρι το μαγείρεμα μιας γιγαντιαίας ομελέτας, γνωρίζουμε ξεχωριστές εορταστικές συνήθειες του Πάσχα από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

  2. 6 διεθνείς βραβευμένες σεφ μέσα από τα λόγια τους

    6 διεθνείς βραβευμένες σεφ μέσα από τα λόγια τους

    Μέχρι σήμερα η επαγγελματική κουζίνα αποτελεί ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν. Ωστόσο οι αγώνες για ισότητα των φύλων έχουν οδηγήσει στην άνοδο γυναικών στο χώρο της γαστρονομίας. Σκέψεις πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα του χώρου της εστίασης από κορυφαίες βραβευμένες σεφ γένους θηλυκού.

  3. Η ιστορία πίσω από τα εσπεριδοειδή και δύο φθινοπωρινές συνταγές

    Η ιστορία πίσω από τα εσπεριδοειδή και δύο φθινοπωρινές συνταγές

    Τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια αποτελούν δύο φρούτα που αρκετές φορές υποτιμούμε εξαιτίας της εκτενούς καλλιέργειάς τους στη χώρα μας. Περιέχουν πλούσιες πηγές βιταμίνης C, και όχι μόνο. Ας μάθουμε την ιστορία τους συν δύο συνταγές, μια γλυκιά και μια αλμυρή! 

  4. Συμβουλές για να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές ελιές

    Συμβουλές για να φτιάξεις τις δικές σου σπιτικές ελιές

    Η ελιά είναι το τρόφιμο που βρίσκεται σε κάθε τράπεζι καθώς ταιριάζει σε όλα τα γεύματα και μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο διάστημα. Μετά τη συγκομιδή της ελιάς η διαδικασία συνεχίζεται με τον καθαρισμό, το ξεπίκρισμα και τη συντήρηση τους σε άλμη. Μαθαίνουμε τη διαδικασία, βήμα προς βήμα.

  5. Δροσιστικά ροφήματα & χυμοί που ενυδατώνουν και ξεδιψούν

    Δροσιστικά ροφήματα & χυμοί που ενυδατώνουν και ξεδιψούν

    Διανύουμε τη θερμότερη εποχή του έτους. Ο οργανισμός μας, εξαιτίας της συνεχούς εφίδρωσης έχει ανάγκη από συνεχόμενη πρόσληψη υγρών. Το νερό είναι απαραίτητο, ωστόσο χρειαζόμαστε γευστικές εναλλαγές στην καθημερινότητά μας! Χυμοί, smoothies και κρύα ροφήματα ξυπνούν τις αισθήσεις και μας ξεδιψούν.

  6. Τα αγαπημένα νηστίσιμα φαγητά της Καθαράς Δευτέρας

    Τα αγαπημένα νηστίσιμα φαγητά της Καθαράς Δευτέρας

    Το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας ή αλλιώς Κούλουμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γευτούμε νηστίσιμα εδέσματα που συχνά  αφήνουμε εκτός της διατροφής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την φοβερή τους γεύση είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

  7. Οι ιστορίες πίσω από τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών

    Οι ιστορίες πίσω από τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών

    Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα ήταν "άνοστες" χωρίς τα αγαπημένα μας γλυκά. Μελομακάρονα και δίπλες για του λάτρεις του μελιού. Κουραμπιέδες και βασιλόπιτες για όσους αρέσκονται σε πιο γεμάτες γεύσεις. Ανεξαρτήτου προτιμήσεως, μια ενδιαφέρουσα ιστορία κρύβεται πίσω από κάθε γλυκό.

  8. Εκπαιδεύοντας τη γεύση με Βρεφικά Είδη από CΟΟΖΙΝΑ

    Εκπαιδεύοντας τη γεύση με Βρεφικά Είδη από CΟΟΖΙΝΑ

    Η επιλογή των κατάλληλων βρεφικών ειδών για την κουζίνα μπορούν να βοηθήσουν στην σωστή εξέλιξη πολύ βασικών δεξιοτήτων για τα μικρά παιδιά που βήμα βήμα ανακαλύπτουν τον κόσμο της γεύσης. Ένας οδηγός για τα στάδια ανάπτυξης των καθημερινών διατροφικών ικανοτήτων.
  9. Παιδικές συνταγές για αποτοξίνωση και επιστροφή στην καθημερινότητα.

    Παιδικές συνταγές για αποτοξίνωση και επιστροφή στην καθημερινότητα.

    Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις που πολλές φορές δεν είναι οι πιο υγιεινές. Βλέπε παγωτά σε καθημερινή βάση! Έτσι, σκεφτήκαμε να σας συγκεντρώσουμε κάποιες συνταγές, για την ομαλή επιστροφή στην υγιεινή διατροφή, που αποτοξινώνουν και χαρίζουν ενέργεια χωρίς να στερούνται σε γεύση!
  10. Σπιτικοί & Θρεπτικοί χυμοί που χαρίζουν ενέργεια στους μικρούς μας φίλους

    Σπιτικοί & Θρεπτικοί χυμοί που χαρίζουν ενέργεια στους μικρούς μας φίλους

    Η επιστροφή στα σχολεία απαιτεί δυνατό ανοσοποιητικό και ενέργεια! Επίσης, η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό, πόσο μάλλον αν πρόκειται για παιδικό οργανισμό! Παρακάτω θα βρειτε ιδέες για χυμούς που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται καθημερινά στο διαιτολόγιο των μικρών μας φίλων.
  11. Γρήγορες & απολαυστικές συνταγές για μετά την παραλία

    Γρήγορες & απολαυστικές συνταγές για μετά την παραλία

    Η θάλασσα και το κολύμπι θα μας ανοίγουν την όρεξη παντοτινά. Τι γίνεται όμως όταν γυρίζουμε από την παραλία πεινασμένοι και θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο αλλά σπιτικό; Ιδού μερικές ιδέες για γρήγορα, εύκολα γεύματα που όλοι μπορούν να μαγειρέψουν.
  12. Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το τέλειο υπαίθριο γεύμα σε μαντεμένιο σκεύος

    Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το τέλειο υπαίθριο γεύμα σε μαντεμένιο σκεύος

    Καλοκαίρι σημαίνει εποχή για camping, ώρα για εξορμήσεις στις παραλίες, ηρεμία και χαλάρωση στη φύση. Φυσικά, η μαγειρική δεν θα μπορούσε να λείπει από την καλοκαιρινή μας διαθέση. Πόσο μάλλον, όταν έχουμε το κατάλληλο σκεύος και όλη η διαδικασία του μαγειρέματος μπορεί να γίνει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
  13. Όλα όσα πρέπει να έχεις και να τηρείς μέσα σε μία κουζίνα!

    Όλα όσα πρέπει να έχεις και να τηρείς μέσα σε μία κουζίνα!

    Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι δύο από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα που υπάρχουν σήμερα. Σου δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσεις τις ανησυχίες σου, να πειραματιστείς με νέα υλικά και νέο εξοπλισμό. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα παρουσιάσουμε έπειτα από πολλή σκέψη και έρευνα, όλα αυτά που πρέπει να έχετε, εάν είστε επαγγελματίες ή πολύ απλά θέλετε να γίνετε!

  14. Μάθε όλα τα μυστικά του ακονίσματος για να έχεις πάντα κοφτερά μαχαίρια

    Μάθε όλα τα μυστικά του ακονίσματος για να έχεις πάντα κοφτερά μαχαίρια

    Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο «κοφτερές» πληροφορίες για το πώς θα ακονίσετε τα μαχαίρια σας, ποια συσκευή ακονίσματος είναι η καλύτερη για εσάς, πότε να χρησιμοποιείτε μασάτι και πώς θα καταφέρετε να τα διατηρήσετε στην καλύτερη κατάσταση για πολύ καιρό!

  15. Μοναδικές δωρο-προτάσεις για τους μάγειρες φίλους μας

    Μοναδικές δωρο-προτάσεις για τους μάγειρες φίλους μας

    Κάθε σεφ που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να επενδύει στα σωστά εργαλεία. Έτσι, απολαμβάνει την εργασία, δημιουργεί και χαίρεται. Όταν δε κάποιο από αυτά είναι δώρο, τότε έχει έναν ακόμη λόγο να το χαρεί! Φυσικά σεφ δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες!

  16. Καλοσώρισε το 2020 με 20 μοναδικές δωρο-προτάσεις για σένα και τους αγαπημένους σου!

    Καλοσώρισε το 2020 με 20 μοναδικές δωρο-προτάσεις για σένα και τους αγαπημένους σου!

    Η νέα χρονιά βρίσκεται προ των πυλών! Γιορτάζουμε τις εορτές μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και προσφέρουμε δώρα που γεμίζουν την ατμόσφαιρα χαρά και αγάπη. Υπάρχουν κορυφαίες επιλογές για πρακτικά μα ποτέ βαρετά δώρα, που δεν σκονίζονται σε μια γωνία αλλά γίνονται καθημερινή αναγκαιότητα.

  17. Πρωτότυπες συνταγές για νόστιμο & θρεπτικό πρωινό

    Πρωτότυπες συνταγές για νόστιμο & θρεπτικό πρωινό

    Το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας δεν είναι άλλο από το πρωινό. Μία συνήθεια που δεν είναι τόσο εκτιμημένη για τα δικά μας δεδομένα αλλά φαίνεται πως σιγά σιγά κερδίζει τη θέση που της αξίζει. Πόσο μάλλον, όταν είναι σπιτικό και φτιαγμένο από τα δικά μας χέρια. Σε αυτό το άρθρο σας έχουμε πρωτότυπες ιδέες για πεντανόστιμα και θρεπτικά πρωινά γεύματα.

  18. Γνώρισε τις 20 πιο θρεπτικές τροφές για μία ισορροπημένη διατροφή

    Γνώρισε τις 20 πιο θρεπτικές τροφές για μία ισορροπημένη διατροφή

    Η ιδανική τροφή συνήθως θα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως να υπερβαίνει τις ημερήσιες διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας. Οι παρακάτω τροφές είναι από τις πιο θρεπτικές και μπορούν να μας χαρίσουν υγεία και ισορροπία στον οργανισμό μας. 

Σελίδα
Copyright © 2024 www.coozina.gr - All rights reserved.