Το μαχαίρι σεφ 20 εκατ. της σειράς Damascus της Kasumi είναι σχεδιασμένο για όλες τις κοπές στην κουζίνα. Είναι το πλέον απαραίτητο μαχαίρι ενός chef και η προέκταση του χεριού του μέσα στην κουζίνα.
Λάμα: Η λάμα του είναι αρκετά κυρτή ώστε να επιτρέπει πλήρη επαφή σε όλο το μήκος με το ξύλο κοπής, για κοπές μεγάλης ακρίβειας, κοπές μεγάλων υλικών και μεγάλων ποσοτήτων. Αποτελείται, όπως σε όλα τα μαχαίρια Kasumi από ένα κεντρικό πυρήνα σκληρού κράματος ατσαλιού με άνθρακα VGold 10, πάνω στον οποίο διπλώνονται 32 φύλλα ατσαλιού SUS410 μαλακού και σκληρού εναλλάξ, δημιουργώντας μία λεπίδα σκληρή, εξαιρετικά κοφτερή έως και 15° και πολύ ανθεκτική σε οξείδωση και φθορά, με σκληρότητα 59-60 HRC.
Λαβή: Η λαβή είναι φτιαγμένη από pakkawood, ένα συνδυασμό στρώσεων ξύλου και ρητίνης, η οποία ασφαλίζει επάνω στο μέταλλο του μαχαιριού (tang) με δύο inox πριτσίνια
Kasumi
Τα μαχαίρια Kasumi κατασκευάζονται από την εταιρεία Sumikama Hamono στο Seki της Ιαπωνίας, διάσημο παγκοσμίως για την εδώ κι αιώνες κατασκευή των σπαθιών Katana. Η Sumikama, μία από τις παλαιότερες εταιρείες του Seki, είναι από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής μαχαιριών υψηλής ποιότητας διότι συνδυάζει την υψηλότερη τεχνολογία με την χειροποίητη παράδοση των παλιών Ιαπώνων αρχισιδηρουργών. «Kasumi» για τους Ιάπωνες σημαίνει ότι «damascus» για τους Ευρωπαίους κι αναφέρεται στον τρόπο κατασκευής του μαχαιριού, με έναν κεντρικό πυρήνα σκληρού μετάλλου επικαλυμμένο με στρώσεις φύλλων ατσαλιού, μαλακού και σκληρού εναλλάξ.