Monthly Archives: Δεκέμβριος 2015

  1. Συνταγές για σπιτική βασιλόπιτα: βρείτε ποια ταιριάζει σε εσάς

    Συνταγές για σπιτική βασιλόπιτα: βρείτε ποια ταιριάζει σε εσάς

    Η κοπή της βασιλόπιτας είναι η αναπόσπαστη παράδοση της πρωτοχρονιάς, θεωρείται καλός οιωνός του νέου έτους και αποτελεί ένα μοναδικό ελληνικό έθιμο. Τιμήστε την παράδοσή μας φτιάχνοντας σπιτική βασιλόπιτα ανάλογα με τα δικά σας γευστικά γούστα και της παρέας σας. Ακολουθούν διάφορες συνταγές για να διαλέξετε!
  2. New Year’s Resolution: λιγότερο φαγητό στα σκουπίδια

    New Year’s Resolution: λιγότερο φαγητό στα σκουπίδια

    Οι νέοι στόχοι που θέτουμε για το νέο έτος, συνήθως έχουν να κάνουν με αλλαγές σε σχέση με τη στάση ζωής που ακολουθούμε.  Ας αλλάξουμε και στην κουζίνα μας λοιπόν, κάτι όμως που δεν έχει να κάνει μόνο με το προσωπικό μας νοικοκυριό αλλά μπορεί να σώσει την τροφή μας.
  3. 7 βασικοί κανόνες για την κατάλληλη γευστική παρέα με το κρασί σας

    7 βασικοί κανόνες για την κατάλληλη γευστική παρέα με το κρασί σας

    Αφού διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί είναι σίγουρο πως την επόμενη φορά που θα ετοιμάζετε τραπέζι ή θα παραγγέλνετε έξω θα είστε σε θέση να επιλέξετε το κρασί, που θα συνοδεύσει το φαγητό, σας με άνεση και αυτοπεποίθηση.

  4. Η γαλοπούλα φέτος γίνεται low & slow καπνιστή!

    Η γαλοπούλα φέτος γίνεται low & slow καπνιστή!

    Γιατί θα πρέπει η γαλοπούλα του εορταστικού τραπεζιού να είναι πάντα βαρετή και τόσο κλασική; Κι όταν λέμε κλασική, εννοούμε στο φούρνο με γεμίσεις οι συνταγές των οποίων ανάγονται αιώνες πριν. Σας παρουσιάζουμε μια διαφορετική γαλοπούλα που θα συζητηθεί καθώς φέρνει το Southern comfort κατευθείαν στο γιορτινό σας τραπέζι!

  5. 5 παραδοσιακά ευρωπαϊκά Χριστουγεννιάτικα γλυκά

    5 παραδοσιακά ευρωπαϊκά Χριστουγεννιάτικα γλυκά

    Είναι βέβαιο πως δεν αλλάζουμε τα παραδοσιακά μας γλυκά, ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Τι θα λέγατε όμως για μερικές παραδοσιακές συνταγές από την υπόλοιπη Ευρώπη;  Είπαμε να σας ταξιδέψουμε στις κοντινές μας χώρες, μα δεν ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε την πιο παραδοσιακή ελληνική συνταγή των Χριστουγέννων!
  6. Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξετε Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

    Ζεστό αρωματικό κρασί: Πώς να φτιάξετε Gluhwein σε 5 μόλις λεπτά

    Τώρα που το κρύα έπιασαν για τα καλά, τι πιο απολαυστικό από ένα ζεστό ποτό. Το ζεστό αρωματικό κρασί είναι ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα, μας ζεσταίνει και όπως είναι γνωστό «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου». Ας το φτιάξουμε μαζί σε μόλις 5’!
  7. Στρώνοντας το γιορτινό τραπέζι. Συμβουλές και κανόνες για να είναι όλα στη θέση τους.

    Στρώνοντας το γιορτινό τραπέζι. Συμβουλές και κανόνες για να είναι όλα στη θέση τους.

    Έχετε καταλήξει στο εορταστικό μενού, έχετε μελετήσει τις συνταγές για τα πιάτα σας, έχετε προμηθευτεί τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε στην κουζίνα και είστε έτοιμοι για το μαγείρεμα. Για να είναι τέλεια όμως η βραδιά πρέπει να προσέξετε εξίσου και το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού.
  8. Μενού για το τραπέζι των Χριστουγέννων και οι συνταγές για όλα τα πιάτα

    Μενού για το τραπέζι των Χριστουγέννων και οι συνταγές για όλα τα πιάτα

    Το δίλλημα, όταν πρόκειται να επιμεληθούμε ένα εορταστικό μενού για το γιορτινό μας τραπέζι, έγκειται συνήθως ανάμεσα στο χοιρινό και τη γαλοπούλα. Το COOZINA σας παρουσιάζει ένα πλήρες μενού πιάτων από το κάθε είδος, με τις συνταγές τους, για να βγείτε ασπροπρόσωποι ό,τι και να διαλέξετε!
  9. Οσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη χύτρα ταχύτητας, το σύγχρονο σκεύος που σας μαγειρεύει γρήγορα υγιεινά και νόστιμα φαγητά

    Οσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη χύτρα ταχύτητας, το σύγχρονο σκεύος που σας μαγειρεύει γρήγορα υγιεινά και νόστιμα φαγητά

    Γνωρίστε τη χύτρα ταχύτητας, το μαγειρικό σκεύος που θα γίνει ο σύμμαχός σας στο καθημερινό μαγείρεμα. Μειώστε το χρόνο που περνάτε στην κουζίνα και την ενέργεια που ξοδεύετε χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα ή στη γεύση.

  10. 10 kitchen gadgets που θα λατρέψετε να χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας

    10 kitchen gadgets που θα λατρέψετε να χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας

    Σήμερα τα gadgets δεν είναι μοναδικό προνόμιο του αστυνόμου Σαΐνη, έχουν μπει για τα καλά στης ζωής μας. Η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση, χάριν στις νέες εφευρέσεις το μαγείρεμα και όχι μόνο έχει γίνει παιχνίδι. Ας δούμε ένα top 10 από μαγει(ρι)κά μαραφέτια!
Copyright © 2024 www.coozina.gr - All rights reserved.