Monthly Archives: Νοέμβριος 2016

  1. Tex Mex Party: Ethnic & πικάντικες συνταγές για ένα πρωτότυπο γεύμα!

    Tex Mex Party: Ethnic & πικάντικες συνταγές για ένα πρωτότυπο γεύμα!

    Τι κι αν ήρθε το Φθινόπωρο...ως γνωστόν δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα! Καλωσορίζουμε τη νέα σεζόν με ένα καυτό Tex Mex Garden Party. Βέβαια αφού πρώτα ανακαλύψουμε την προέλευση αυτής της δημοφιλούς κουζίνας, μέσα από τις πεντανόστιμες αυθεντικές συνταγές που ακολουθούν.
  2. Μαγειρική & ανατομία: τα μέρη του μοσχαριού & η αξιοποίηση τους

    Μαγειρική & ανατομία: τα μέρη του μοσχαριού & η αξιοποίηση τους

    Η γνώση της ανατομίας των ζώων που καταναλώνουμε είναι πολύ σημαντική για την καλύτερη αξιοποίηση καθενός από τα κομμάτια του κρέατος. Έτσι θα γνωρίζουμε πως να επιτύχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να καταστρέφουμε την πρώτη μας ύλη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την ανατομία του μόσχου.

  3. Καπνιστά χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο: Εύκολα, γρήγορα & οικονομικά

    Καπνιστά χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο: Εύκολα, γρήγορα & οικονομικά

    Ένας μοναδικός τρόπος για να έχουμε σπιτικό κρέας με αξεπέραστη καπνιστή γεύση. Η low budget εκδοχή του καπνίσματος, μια τεχνική που ακόμα και κάποιος αρχάριος θα μπορούσε να πετύχει, με ελάχιστο κόπο. Ακολουθεί η συνταγή, βήμα-βήμα, με εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα!

  4. Ψιλοκομμένο, σε φέτες ή τριμμένο; Υπάρχουν κοπτικά εργαλεία για όλα

    Ψιλοκομμένο, σε φέτες ή τριμμένο; Υπάρχουν κοπτικά εργαλεία για όλα

    Κάθε παρασκευή απαιτεί διαφορετική επεξεργασία της πρώτης ύλης. Μια εργασία που επαναλαμβάνεται συνέχεια στην κουζίνα, είναι η κοπή των συστατικών. Κοπή μπορεί να είναι το άλεσμα του πιπεριού, το λιώσιμο της σκελίδας, το τρίψιμο του τυριού, το κόψιμο του κρέατος. Γι΄ αυτό σας παρουσιάζουμε τα διάφορα «κοπτικά» είδη.
  5. Food Trends: Οι τάσεις του φαγητού στον πλανήτη, ανάλογα με την εποχή!

    Food Trends: Οι τάσεις του φαγητού στον πλανήτη, ανάλογα με την εποχή!

    Ως γνωστόν, ζούμε στην εποχή των ραγδαίων εξελίξεων όπου όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος, ο τομέας της γαστρονομίας . Ας περιπλανηθούμε λοιπόν στο γευστικό τοπίο της τελευταίας δεκαετίας, η οποία είναι γεμάτη γευστικές καινοτομίες.
Copyright © 2022 www.coozina.gr - All rights reserved.