Η «κακοποίηση» του τυριού έχεις ως αποτέλεσμα την απώλεια πολύ μεγάλου ποσοστού από τη γεύση και την ποιότητά του. Γιατί λοιπόν να ξοδεύουμε για εκλεκτά τυριά αν δεν πρόκειται να τα απολαύσουμε το μέγιστο δυνατό; Ας μάθουμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε οποιοδήποτε τυρί στο σπίτι μας .
Τα cocktails, η τάση που μετέτρεψε τα ποτά σε γαστρονομικές δημιουργίες, έχουν συνήθως συνδεθεί με το καλοκαίρι, τις διακοπές, να σερβίρονται σε ανοιχτά μπαρ και παραλίες. Ωστόσο υπάρχουν και οι εκδοχές cocktail οι οποίες φτιάχνονται από πιο «χειμωνιάτικα» ποτά που μπορούμε να τα απολαύσουμε άνετα μέσα στο καταχείμωνο.
Ο χώρος της γαστρονομίας μετά την κατακόρυφη άνοδο που γνώρισε και συνεχίζει να γνωρίζει τα τελευταία έτη, κατακλύζεται συνεχώς από νέες τάσεις και καινοτομίες. Φυσικό κι επόμενο ήταν λοιπόν να μην μείνουν ανεπηρέαστα και τα εστιατόρια. Καλή η δημιουργική φαντασία, αλλά μερικοί ίσως το παράκαναν, διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί...
Η μαγειρική είναι μια τέχνη που χρειάζεται αγάπη, μεράκι αλλά και εμπειρία που θα μας βοηθήσει να επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια η εμπειρία προϋποθέτει χρόνο και αφοσίωση. Τα καλά νέα είναι πως συγκεντρώσαμε μερικά σημαντικά μαγειρικά μυστικά για να μην χρειαστεί να γεράσετε στις κουζίνες για να τα μάθετε.
Δεν υπάρχουν μαγικά στην καλή μαγειρική, αλλά μερικά έξυπνα τρικ. Υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να αναδείξουν και εν τέλη να απογειώσουν την γεύση ενός πιάτου. Γιατί ως γνωστόν η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και η σωστή επεξεργασία των πρώτων υλών, όταν αυτές είναι ποιοτικές, εγγυάται τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
Τα θαλασσινά δεν αποκαλούνται τυχαία θησαυροί της θάλασσας, διότι αποτελούν τεράστια πηγή ωφέλιμων συστατικών για τον οργανισμό. Το σημαντικότερο είναι να καταναλώνονται πάντα φρέσκα. Ας μάθουμε λοιπόν τα μυστικά ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε την φρεσκάδα τους, με την πρώτη ματιά.