Ανακαλύψτε τη Zoku: Φτιάξτε σπιτικές γρανίτες σε 10 λεπτά!

Ως γνωστόν οι κλασικές γρανίτες φτιάχνονται από χυμούς φρούτων, με ή χωρίς την προσθήκη ζάχαρης κι έπειτα παγώνουν στην κατάψυξη. Κυκλοφορούν στο εμπόριο έτοιμες ακόμα και σε cafe όπου μπορούμε να τις προμηθευτούμε σε πιο υγρή μορφή και να τις «πιούμε» με καλαμάκι. Ωστόσο, παρά την ευχάριστη γεύση τους, οι γρανίτες που κυκλοφορούν στην αγορά συνήθως περιέχουν χρωστικές ουσίες, αδικαιολόγητα μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και ελάχιστη έως ανύπαρκτη ποσότητα φυσικών χυμών.  

Γιατί όμως να τις αποκλείετε από την διατροφή σας και να τις στερείτε και από τα παιδιά σας, προσπαθώντας να προστατέψετε την υγεία και των δυο σας; Αφού τώρα μπορείτε να παρασκευάζετε τις δικές σας σπιτικές γρανίτες σε ξυλάκι όπως ακριβώς θα τις αγοράζετε από το περίπτερο. 

Το μόνο που θα χρειαστείτε από εξοπλισμό είναι μια συσκευή  που αποθηκεύετε στην κατάψυξη και όποτε έχετε όρεξη για μια δροσερή γρανίτα, την αφαιρείτε, έπειτα βάζετε το μείγμα σας που μπορεί να περιέχει φρέσκο χυμό φρούτων, γιαούρτι και πολλά άλλα, το αφήνετε να παγώσει στη συσκευή και μέσα σε μόλις 8' έχετε έτοιμες γρανίτες σε ξυλάκι. Ας δούμε λοιπόν κάποιες συνταγές για πεντανόστιμες, δροσερές γρανίτες, για να εμπνευστείτε για τις δικές σας παγωμένες δημιουργίες!

Μάνγκο-Λάιμ

Υλικά

  • 2 μεγάλα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1/3 κούπας φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1.  Πολτοποιούμε σε multi το μάνγκο, προσθέτοντας το χυμό λάιμ, το μέλι, 1 κούπα νερό και το αλάτι.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στην συσκευή γρανίτας. Το αφήνουμε για 8΄να παγώσει μέσα στη συσκευή, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο ξυλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τη γρανίτα και...απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

Γιαούρτι-Πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε μπλέντερ το χυμό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε για περίπου 30'' μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στην συσκευή γρανίτας. Το αφήνουμε για 8' να παγώσει μέσα στη συσκευή, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο ξυλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τη γρανίτα και...απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

Ανανάς-Βανίλια

Υλικά

  • 1-½ κούπες κρύο γάλα
  • 220 γρ πολτοποιημένος ανανάς
  • 170 γρ. φυσικός χυμός ανανά
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 95 γρ. κρέμα βανίλιας (σπιτική ή από κάποιο ποιοτικό γαλακτοπωλείο)

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε σε μπλέντερ το γάλα, τον πουρέ ανανά, το χυμό ανανά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στην συσκευή γρανίτας. Το αφήνουμε για 8΄να παγώσει μέσα στη συσκευή, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο ξυλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τη γρανίτα και...απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

Βερίκοκο-Bourbon

Υλικά

  • 1 φυσική βανίλια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 ½ κούπες πολτοποιημένα βερίκοκα
  • ½ κούπα Bourbon
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1.  Κόβουμε τη φυσική βανίλια στη μέση και παίρνουμε με την πλάτη του μαχαιριού τη σάρκα της.
  2.  Χτυπάμε με αυγοδάρτη όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθούν καλά.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στην συσκευή γρανίτας. Το αφήνουμε για 8΄να παγώσει μέσα στη συσκευή, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο ξυλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τη γρανίτα και...απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

Καρπούζι-Τζίντζερ

Υλικά

  • 1 μικρό καρπούζι, κομμένο χωρίς κουκούτσια
  • 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 κούπα φυσικό χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε το καρπούζι.
  2. Αναμιγνύουμε σε μπλέντερ τον πουρέ καρπουζιού, το λάιμ, το τζίντζερ, το αλάτι και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στην συσκευή γρανίτας. Το αφήνουμε για 8΄να παγώσει μέσα στη συσκευή, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο ξυλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τη γρανίτα και...απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

Φυσικά οι συνδυασμοί που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι απεριόριστοι, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και ολόκληρα κομμάτια φρούτων και ξηρών καρπών. Απλά καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα τεχνητά γλυκαντικά.

Επίσης θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τις ίδιες συνταγές και σε μορφή ροφήματος απλά με τη χρήση της συσκευής που παρασκευάζει ρόφημα γρανίτας.