Οι οδηγοί αγοράς που διαβάστηκαν περισσότερο το 2016

Σκέφτεστε να αγοράσετε ψησταριά; Ξεκινήστε από εδώ, τον οδηγό αγοράς του COOZINA

Ξεκινήσατε έρευνα αγοράς για ψησταριά και σας έπιασε πονοκέφαλος; Υγραερίου, κάρβουνου ή μήπως ηλεκτρική; Αυτόνομη ή επιτραπέζια; Οι σχάρες να είναι μαντεμένιες ή ανοξείδωτες; Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό και λύστε όλες τις απορίες σας πριν προχωρήσετε στην αγορά σας.


Ψιλοκομμένο, σε φέτες ή τριμμένο; Υπάρχουν κοπτικά εργαλεία για όλα

Κάθε παρασκευή απαιτεί διαφορετική επεξεργασία της πρώτης ύλης. Μια εργασία που επαναλαμβάνεται συνέχεια στην κουζίνα, είναι η κοπή των συστατικών. Κοπή μπορεί να είναι το άλεσμα του πιπεριού, το λιώσιμο της σκελίδας, το τρίψιμο του τυριού, το κόψιμο του κρέατος. Γι΄ αυτό σας παρουσιάζουμε τα διάφορα «κοπτικά» είδη.


Αποφλοιωτής: τι πρέπει να γνωρίζουμε για ένα από τα βασικότερα εργαλεία στην κουζίνα μας

Κάθε κουζίνα επιβάλλεται να έχει τουλάχιστον έναν αποφλοιωτή, γνωστό βέβαια και ως pealer, ή και ξεφλουδιστή, καθώς το ξεφλούδισμα με μαχαίρι, σπαταλά μεγάλη ποσότητα από τα υλικά μας και αφαιρεί θρεπτικά συστατικά από το σημείο που βρίσκεται κάτω από την φλούδα, το οποίο περιέχει συμπυκνωμένες αρκετές βιταμίνες.


Μπλέντερ, ραβδομπλέντερ, μίξερ, πολυκόφτης: τι χρειάζεστε και για ποια χρήση

Οι ηλεκτρικές μικροσυσκευές κουζίνας είναι σχεδιασμένες για να μας λύνουν τα χέρια και να μας βοηθάνε στην προετοιμασία των αγαπημένων μας φαγητών και γλυκών -αρκεί να γνωρίζουμε πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε μία. Διαβάστε τον οδηγό μας και λύστε όλες σας τις απορίες.


Μαθαίνοντας το wok: ένα σκεύος ανοίγει νέους ορίζοντες στη μαγειρική σας

Γνωρίστε το wok, το πολυχρηστικό μαγειρικό σκεύος που θα μειώσει δραματικά το χρόνο που ξοδεύατε για μαγειρική και λάντζα. Ακολουθεί ένα οδηγός αγοράς γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το ξένο μέχρι πρότινος μαγικό «κουζινικό» που μαγειρεύει υγιεινά, πεντανόστιμα και όχι μόνο κινέζικα φαγητά.


Ανακαλύψτε τη Zoku: Φτιάξτε σπιτικές γρανίτες σε 10 λεπτά!

Η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων, είναι συνδεδεμένη με μια παγωμένη λαχταριστή λιχουδιά, ότι πρέπει για τις καυτές μέρες που έρχονται. Αυτή η λιχουδιά δεν είναι άλλη από τη γρανίτα, την οποία θα μπορείτε να φτιάχνετε κι εσείς πανεύκολα, στο χώρο σας, σε χρόνο ρεκόρ. Ακολουθούν λαχταριστές συνταγές!


 

Οσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη χύτρα ταχύτητας, το σύγχρονο σκεύος που σας μαγειρεύει γρήγορα υγιεινά και νόστιμα φαγητά

Γνωρίστε τη χύτρα ταχύτητας, το μαγειρικό σκεύος που θα γίνει ο σύμμαχός σας στο καθημερινό μαγείρεμα, και μειώστε το χρόνο που περνάτε στην κουζίνα και την ενέργεια που ξοδεύετε χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα ή στη γεύση.


Φοιτητική ζωή: Ό,τι χρειάζεσαι για την κουζίνα του νέου σου σπιτιού!

Η φοιτητική ζωή, σηματοδοτεί την αρχή της ανεξαρτησίας γιατί πολλοί θα πρέπει να στήσουν το δικό τους σπιτικό. Η κουζίνα έχει ίσως τη μεγαλύτερη σημασία για την καθημερινή ζωη. Ας δούμε λοιπόν μια λίστα με όσα θα χρειαστείτε

Γνωρίστε 6 ειδικά εργαλεία μαγειρικής που σας λύνουν τα χέρια

Στο coozina.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων εργαλείων με διάφορες εφαρμογές στην κουζίνα, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες μάγειρες-ζαχαροπλάστες. Παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικά 6 από αυτά.


Επιλέγοντας επαγγελματικά μαχαίρια: οδηγός για σπουδαστές μαγειρικής

Όσοι ξεκινάτε τη σταδιοδρομία σας στο δημιουργικό κόσμο της κουζίνας, ξέρετε πολύ καλά ότι το μαχαίρι θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας, η φυσική προέκταση του χεριού σας. Διαβάστε στον παρακάτω οδηγό για τα βασικά μαχαίρια, τις χρήσεις τους, και τις συμβουλές μας για σωστή συντήρηση και προφύλαξη.


Οι βασικοί τύποι μαχαιριών: επίδειξη από τον ελβετό chef Felix Halter [video]

Δείτε τους βασικούς τύπους μαχαιριών, τις χρήσεις τους, αλλά και συμβουλές συντήρησης και ακονίσματος από τον ελβετό σεφ Felix Halter σε συνεργασία με τον Victorinox.


Οδηγός αγοράς για παγούρια: τι πρέπει να προσέξετε και πώς να επιλέξετε το ιδανικό παγούρι για εσάς

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε παγούρι, καλό είναι να γνωρίζετε από πριν κάποια πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή για εσάς επιλογή. Σίγουρα δεν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο παγούρι και να ανακαλύψετε ότι είναι περισσότερο βαρύ από ότι θα θέλατε, ότι δεν κρατάει τον καφέ σας ζεστό ή ότι δεν σας βολεύει στη μεταφορά.

Στολή σεφ: τα ρούχα του μάγειρα κάνουν τον επαγγελματία

Θέλετε να γίνετε επαγγελματίας μάγειρας; Αν ναι, τότε θα φορέσετε τη στολή του μάγειρα (μαζί με το καπέλο) είτε σας αρέσει είτε όχι. Δεν είναι τόσο για λόγους πειθαρχίας όσο για λόγους ασφαλείας. Αν αμφιβάλετε για την χρησιμότητά της, διαβάστε τις γραμμές που ακολουθούν και αλλάξτε μια για πάντα γνώμη!