Σάντουιτς: Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, τώρα πιο γευστικό & ποιοτικό!

Καυτερό σάντουιτς με λουκάνικο chorizo

Υλικά

  • 500 γρ. Λουκάνικα chorizo
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ.  πιπεριές χρωματιστές
  • 450 γρ. Καυτερή σάλτσα ντομάτας (salsa)
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.σ. ταμπάσκο (προεραιτικά)
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 4 λευκά ψωμάκια για σάντουιτς
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία
  2. Ψήνουμε τα λουκάνικα στο γκριλ για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την καυτερή σάλτσα ντομάτας που έχουμε προμηθευτεί, με το ταμπάσκο και τις πιπεριές τσίλι (ψιλοκομμένες) και το λάιμ.
  5. Γεμίζουμε κάθε ψωμάκι με ένα λουκάνικο, μοιράζουμε το μείγμα με τις πιπεριές και την καυτερή σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σάντουιτς με μπρι, κατσικίσιο τυρί, μπέικον και πράσινες ντομάτες

Υλικά

  • 16 φέτες μπέικον κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 πλάκες ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 φέτες ψωμί του τόστ
  • 200-300 γρ. καλής ποιότητας μπρι
  • 2 πράσινες ντομάτες
  • 200 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το μπέικον σε αντικολλητικό ταψί και το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνει τραγανό. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στο τηγάνι.
  2. Κόβουμε στα 4 κάθε ψημένο κομμάτι μπέικον.
  3. Απλώνουμε βούτυρο στην μια πλευρά από κάθε φέτα ψωμί.
  4. Τοποθετούμε 4 φέτες ψωμί με 3-4 φέτες μπρι, 2 φέτες ντομάτας, 2 φέτες κατσικίσιο τυρί και 4 φέτες κομμένο μπέικον και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Κλείνουμε τα σάντουιτς με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμί, τις βουτυρώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να αποκτήσουν χρυσοκαφετί  χρώμα και από τις δύο πλευρές και να λιώσει το μπρι.

Βιετναμέζικο σάντουιτς με χοιρινό

Υλικά

Για τις πίκλες

  • 2 κούπες λευκό ξύδι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κούπες ρέβα
  • 1 κούπα καρότο
  • ½ αγγούρι

Για την καυτερή μαγιονέζα

  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 1-2 κ.σ. ταμπάσκο
  • ½ κ.γ. σησαμέλαιο

Για το χοιρινό

  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 κούπας ζωμό κότας
  • ½ κούπα fish σος
  • ½ κούπα hoisin σος
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 6 μαλακά ψωμάκια για σάντουιτς
  • 1 κούπα φρέσκο κόλιανδρο
  • ½ κούπα φιστίκια
  • 2 πιπεριές χαλαπένιος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τις πίκλες

  1. Ζεσταίνουμε το ξύδι, μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι μέχρι να διαλυθούν.
  2. Περιχύνουμε τα κομμένα λαχανικά με το ζεστό μείγμα με το ξύδι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον μια ώρα.

Για την μαγιονέζα

  1. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με το ταμπάσκο και το σησαμέλαιο.
  2. Την κάνουμε όσο καυτερή θέλουμε, ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Για το χοιρινό

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ηλιέλαιο, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κύβους, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 2' .
  3. Προσθέτουμε ½ κούπα από το υγρό για τις πίκλες και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.
  4. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, την fish σος, την hoisin σος και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15΄.
  5. Προσθέτουμε τον χοιρινό κιμά και τον σπάμε με την πλάτη της ξύλινης κουτάλας. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 6-8 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για 5' μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά και μαλακά μέσα.
  7. Τα κόβουμε στη μέση, απλώνουμε καυτερή μαγιονέζα και βάζουμε κιμά, έπειτα τα λαχανικά τουρσί, τις πιπεριές χαλαπένιος, τα φύλλα κόλιανδρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια.

«Πολυώροφο» σάντουις λαχανικών

Υλικά

  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 24 φέτες ελιόψωμο
  • 1 καρδιά μαρουλιού
  • Ψητά μανιτάρια και μελιτζάνα
  • Ραπανάκια
  • Ντομάτες
  • Κολοκυθάκια
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 350 γρ. Κασέρι σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ψήνουμε στον φούρνο τα μανιτάρια αφού τα έχουμε περάσει από λάδι και αλατοπίπερο. Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Για να στήσουμε το πολυόροφο σάντουιτς απλά στρώνουμε διαδοχικά τα λαχανικά και τις φέτες τυρί με το ψωμί που έχουμε αλείψει με μαγιονέζα και στερεώνουμε το ένα πάνω στο άλλο με ξύλινα καλαμάκια.

Κουβανέζικο σάντουιτς

Υλικά

Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λάιμ
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 50 εκτ. ψωμί μπαγκέτα
  • 4 φέτες έμενταλ
  • 2 πίκλες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • βούτυρο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

  1. Χαράσσουμε κατά μήκος το χοιρινό κομμάτι και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί με την πέτσα προς τα κάτω.
  2. Αναμιγνύουμε το χυμό λάιμ με το πορτοκάλι.
  3. Μεταφέρουμε το ¼ του μείγματος με τους χυμούς, στο μπλέντερ και προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  4. Απλώνουμε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και μέσα στα χαραγμένα σημεία.
  5. Περιχύνουμε το κρέας με το υπόλοιπο μείγμα χυμών και απλώνουμε τα φύλλα δάφνης στην επιφάνειά του.
  6. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  8. Γυρίζουμε το χοιρινό από την άλλη πλευρά, ώστε η πέτσα να μην ακουμπάει τον πάτο του ταψιού και το ψήνουμε για περίπου 2 ½ ώρες μέχρι το θερμόμετρο που θα καρφώσουμε στο εσωτερικό του να έχει ένδειξη 70 βαθμούς κελσίου.
  9. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει κι έπειτα το κόβουμε σε φέτες.
  10. Κόβουμε στην μέση τη μπαγκέτα και βάζουμε σε στρώσεις το ψητό χοιρινό, το τυρί, τις πίκλες και την μουστάρδα.
  11. Ψήνουμε σε τοστιέρα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να λιώσει το τυρί.

Εμπνευστείτε από τις ιδέες που σας προτείνουμε και δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό σάντουιτς!