Top 10: Tα καλύτερα εργαλεία μαγειρικής για το 2016

Νο10: Φόρμα προετοιμασίας μπιφτεκιών από αλουμίνιο, Dexam

Το απόλυτο gadget για μπιφτέκια σε ομοιόμορφο σχήμα που ψήνονται εξίσου ομοιόμορφα. Απαλλαγείτε από το πλάσιμο που κάνει τα χέρια σας χάλια και μισά μπιφτέκια ψημένα ενώ τα άλλα άψητα, εξαιτίας της ανομοιομορφίας πάχους. Κατασκευασμένη από χυτό αλουμίνιο, εύκολη στη χρήση, με εργονομική λαβή.

Νο9: Απολεπιστής ψαριού ανοξείδωτος, ICEL

Ευτυχώς ζούμε στον 21ο αιώνα, γι΄αυτό διαθέτουμε εργαλεία για κάθε εργασία μας. Κι όμως ακόμα κάποιοι καθαρίζουν τα ψάρια με το πιρούνι, πετάγοντας τα λέπια σε κάθε γωνιά της κουζίνας. Απολεπιστής ψαριού, για καθαρή κουζίνα, ψάρια χωρίς τραυματισμένη σάρκα και κανένα ίχνος λεπιών.

Νο8: Φλόγιστρο μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής mini, Swift

Το μέγεθος κάνει τη διαφορά. Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα το συγκεκριμένο φλόγιστρο που καταλαμβάνει επάξια μια θέση στη τριάδα. Χωράει άνετα μέσα σε μια τσέπη, γεμίζετε ακόμα πιο άνετα, όπως θα γεμίζατε τον αναπτύρα σας. Και είναι έτοιμο να καραμελώσει και να περάσει από τη φλόγα του ότι επιθυμείτε. 

Νο7: Ψαλίδι ανοξείδωτο γενικής χρήσης, Victorinox

 

Το ψαλίδι είναι κατά γενική ομολογία, ένα υποτιμημένο εργαλείο. Οι περισσότεροι το έχουν συνδέσει με τη χαρτοκοπτική και τη ραπτική παρά με τη μαγειρική. Κι όμως με ένα καλό ανοξείδωτο ψαλίδι μπορούμε να κάνουμε πολλά που γίνονται με μαχαίρι, αλλά με μεγαλύτερη άνεση. Να κόψουμε μυρωδικά, κρέας, σκληρά, λαχανικά κ.α.

Νο6: Τρίφτης παρμεζάνας και ξύσματος με extra λεπτό κόψιμο, Microplane

Ένας έξτρα λεπτός τρίφτης είναι παντός καιρού. Μπορείτε με την ίδια ευκολία να τρίψετε τυρί απευθείας στο πιάτο, ξύσμα σε συνταγές, τρούφα και οτιδήποτε θέλετε να έχει έξτρα θρυμματισμένη υφή. Οι μαλακή, αντιολισθητική λαβή του χαρίζει άνεση στην εργασία.

Νο5: Λαβίδα γενικής χρήσης 30 εκατ, Triangle

Άυτή η λαβίδα, χάριν στο ερμητικό κλείσιμο, πιάνει απειροελάχιστο χώρο, χωράει στην τσέπη που σακακιού του σεφ και μπορεί να κρατήσει με σταθερότητα ακόμα και το πιο μικρό κομματάκι μοριακής γαστρονομίας.

Νο4: Σπάτουλα ξύλινη με άκρη σιλινόκης 30 εκατ. κίτρινη, Trudeau

Γιατί να το ρισκάρετε με σπάτουλες κατασκευασμένες από αμφιβόλου ποιότητας σιλικόνη που λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες; Η σπάτουλα της Silizen δεν κρατάει μυρωδιές, δεν λεκιάζει, πλένετε στο πλυντήριο και δεν θα λιώσει εκτός κι αν την βάλετε σε θερμοκρασίες άνω των 250 βαθμών.

Νο3: Κόφτης ζουλιέν - julienne, Victorinox

 

Ένα πρακτικός κόφτης που θα σας γλιτώσει από άπειρο χρόνο, καθώς δεν θα αναγκάζεστε να κόβετε τα μπαστουνάκια με το μαχαίρι. Σε εργονομικό σχήμα πέταλο για ελευθερία κινήσεων. Η μακραίωνη πορεία της Victorinox εγγυάται αξεπέραστη ποιότητα και αντοχή.

Νο2: Λαβίδα γαστρονομίας με γαμψή μύτη 15 εκατ, Triangle

 

Όχι το τσιμπιδάκι για τα φρύδια δε μπορεί να κάνει το ίδιο! Για να νιώθετε Ferran Andria στην προσωπική σας κουζίνα, δημιουργήστε και στήστε τα πιάτα σας με ακρίβεια, χωρίς δαχτυλιές στο πιάτο και δυσάρεστες εκπλήξεις. Απαραίτητο αξεσουάρ για επαγγελματίες και μη που δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια.

Νο1: Αποφλοιωτής μεταλλικός πέταλο, Victorinox

 

Μια κουζίνα χωρίς αποφλοιωτή, είναι βέβαιο πως θα πετάει στον κάδο το μεγαλύτερο μέρος των υλικών που αγοράζει καθώς όταν αφαιρείς τη φλούδα με το μαχαίρι αφαιρείς μεγάλο από το «καλό» υλικό. Το σχήμα πέταλο είναι άνετο στο χέρι, καθώς και η διπλή λεπίδα.