Τα 10 πιο παράξενα εστιατόρια στον κόσμο!

1. Ithaa υποθαλάσσιο εστιατόριo - Ρανγκάλι, Μαλδίβες 

Το εν λόγω εστιατόριο ανήκει σε κάποιο resort που βρίσκεται στο νησί Ρανγκάλι. Οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να δειπνήσουν  5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προστατευμένοι από ένα γυάλινο θόλο που χαρίζει μια πανοραμική θέα 270 μοιρών του βυθού και της θαλάσσιας ζωής που κολυμπάει στα κρυστάλλινα νερά των Μαλδίβων. 

2. Ninja Νέα Υόρκη - Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Μεταφερόμαστε στην Ιαπωνία του 15ου αιώνα, σε ένα φεουδαρχικό χωριό γεμάτο μονοπάτια και σκοτεινές γωνιές. Φανταστείτε λοιπόν να σας σερβίρουν αιμοδιψείς νίντζα πολεμιστές, να σας τεμαχίζουν το σούσι με σπαθιά σαμουράι και να σας σερβίρουν σάκε απειλώντας σας με κινήσεις πολεμικών τεχνών. Σίγουρα οι λάτρεις των πολεμικών τεχνών θα το λατρέψουν!

3. Dinner in the Sky - Βρυξέλλες, Βέλγιο 

Η όρεξη σας τραβάει ωραία θέα; Το συγκεκριμένο concept ξεκίνησε από το Βέλγιο, πρόκειται ουσιαστικά για ένα γερανό στον οποίο έχουν στερεωθεί μια τραπεζαρία με τις καρέκλες της που φιλοξενεί όσους έχουν ανέβει για να δειπνήσουν μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό,  σεφ και τους  σερβιτόρους, όλα αυτά στα 150 μέτρα πάνω από τη γη. Αυτό το κινητό εστιατόριο έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και εμφανίζεται ανά περιόδους σε διαφορετικές πόλεις ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

4. Redwoods Treehouse - Γουάρκγουορθ, Νέα Ζηλανδία

Ένα δεντρόσπιτο εστιατόριο που μπορεί να φιλοξενήσει 30 καλεσμένους που θα πρέπει να σκαρφαλώσουν στα 10 μέτρα με τη βοήθεια μια ξύλινης σκαλωσιάς. Συνήθως φιλοξενεί εκδηλώσεις και ιδιωτικά happenings.

5. Cat Café Nekorobi - Τόκιο, Ιαπωνία

Το όνειρο κάθε γατολάτρη που δε μπορεί να αποχωριστεί εύκολα το αγαπημένο του κατοικίδιο. Σε αυτό το μοναδικό café, μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ μαζί με την γατούλα του και πολλές ακόμη που έχουν έρθει μαζί με άλλα αφεντικά. Οι γάτες κοινωνικοποιούνται γύρω από τα μπολ με τις γατοτροφές και όλοι είναι ευτυχισμένοι. 

6. Safe House - Μιλγουόκι, Η.Π.Α.

Αυτό το εστιατόριο θα μπορούσε να είναι και στέκι κατασκόπων της C.I.A. Δεν διαθέτει ταμπέλα και γενικά η πρόσοψή του δεν προδιαθέτει κανένα πως στο εσωτερικό του θα βρει ένα κανονικό εστιατόριο. Το γεγονός όμως που το κάνει τελείως μυστικό στέκι, είναι πως για να μπορέσει να μπει κάποιος μέσα και να δειπνήσει εν τέλει, θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τον μυστικό κωδικό που ανοίγει την κυρία είσοδο.  

7. Modern Toilet - Ταϊπέι, Ταϊβάν, Κίνα

Η έμπνευση για αυτό το εστιατόριο ήρθε στον ιδιοκτήτη του, την ώρα που βρίσκονταν φαντάζεστε που... πάνω σε μια λεκάνη τουαλέτας. Αρχικά ξεκίνησε πουλώντας παγωτό σε συσκευασίες που είχαν το σχήμα λεκάνης τουαλέτας και αφού αυτό έγινε μεγάλη επιτυχία, ο δαιμόνιος αυτός επιχειρηματίας, αποφάσισε να ανοίξει θεματικό εστιατόριο βασιζόμενο στο ίδιο concept, όπου οι παρευρισκόμενοι γευματίζουν καθισμένοι πάνω σε λεκάνη και το φαγητό σερβίρεται σε μικρές λεκάνες της τουαλέτας . Και αυτό το πρότζεκτ στέφθηκε με επιτυχία, καθώς δημιουργήθηκε αλυσίδα εστιατορίων με το ίδιο θέμα.

8. De Kas - Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ο βραβευμένος με αστέρια michelin, Gert Jan Hageman μαγειρεύει το πιο φρέσκο φαγητό στον πλανήτη. Αυτό το κατόρθωσε μετατρέποντας ένα θερμοκήπιο εκτός από χώρο καλλιέργειας, σε χώρο προετοιμασίας και σερβιρίσματος φαγητού, δηλαδή σε εστιατόριο. Τα υλικά που χρησιμοποιεί, μαζεύονται αυθημερόν και μαγειρεύονται για το ημερήσιο μενού που προσφέρεται καθημερινά εντός του θερμοκηπίου.

9. The Bubble Room - Καπτίβα, Φλόριντα

Άνοιξε το 1979, σαν ένα όμορφο εστιατόριο με διακόσμηση από κλασικά παιχνίδια της δεκαετίας του 30 και του 40 και επεκτάθηκε και στους τρεις ορόφους του κτιρίου όπου βρισκόταν. Οι σερβιτόροι του γνωστοί ως "bubble scouts", φορούν πάντα τρελά καπέλα και περιφέρονται ανάμεσα σε κινούμενα τρενάκια, εικόνες από παλιές ταινίες και σταρ του σινεμά, άι βασίληδες, ξωτικά, λαμπιόνια υπό την υπόκρουση τραγουδιών από το 1920 μέχρι βαριά και το 1940. Η σπεσιαλιτέ του είναι τυρί φλαμπέ, ψωμί τσιχλόφουσκα και κολοσσιαίου μεγέθους γλυκά. 

10. O.NOIR - Μόντρεαλ, Καναδάς

Το dining in the dark, ξεκίνησε στο Μόντρεαλ το 2006, επεκτάθηκε στο Τορόντο το 2009 κι έπειτα απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Η όλη ιδέα βασίστηκε στην αντίληψη πως η απουσία όρασης αμβλύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της γεύσης-όσφρησης που είναι και οι πιο σημαντικές όσον αφορά το φαγητό. Το τελετουργικό που ακολουθείται έχει ως εξής, καταρχάς απαγορεύονται φακοί, κινητά, ρολόγια με φως και γενικά ότι θα μπορούσε να σπάσει το σκοτάδι που επικρατεί στο εστιατόριο, οι επισκέπτες παραγγέλνουν κατά την άφιξή τους στο φωτιζόμενο μπαρ κι έπειτα οδηγούνται από το προσωπικό στο σκοτεινό δωμάτιο όπου θα ακολουθήσει το δίωρο δείπνο. Το σέρβις ξεκινάει με οδηγίες για το που βρίσκεται το κάθε τι πάνω στο τραπέζι. Ομολογουμένως το εστιατόριο αυτό επαναπροσδιορίζει την έννοια «ραντεβού στα τυφλά».