Καλωσόρισε την άνοιξη με φρουτένια cocktails!

Τώρα που η άνοιξη αρχίζει να παίρνει τα πάνω της, ήρθε η ώρα να γεμίσουν οι βεράντες και τα μπαλκόνια σε κάθε γειτονιά. Κι αφού είναι νωρίς για να πιάσουμε τις παραλίες, τι καλύτερο από ένα ελαφρύ cocktail γεμάτο δροσιά!!

 Όταν ο καιρός αλλάζει κι αρχίζει να γίνεται πιο θερμός, αλλάζουν και οι γευστικές μας προτιμήσεις. Οι γεύσεις μας αλλάζουν όταν εμφανίζονται στις λαϊκές αγορές τα διάφορα λαχανικά της άνοιξης, γεμάτα δροσιά και χρώματα. Φυσικά δεν παύουμε να αγαπάμε τα ζεστά φαγητά, όπως οι σούπες κ.α. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ποτά. Όσο ο καιρός «ανοίγει», αναζητάμε πιο δροσιστικά και πολύχρωμα ποτά. Για παράδειγμα, ένα λαμπερό Daiquiri ή κάποιο συγγενικό του, ένα ελαφρύ ρούμι ή ένα cocktail εσπεριδοειδών με βάση το gin όπως το Corpse Reviver ή το White Lady. Δροσιστικά και γλυκά όσο το ανοιξιάτικο κλίμα, αλλά όχι τόσο παγωμένα όσο τα καλοκαιρινά ποτά κι αναψυκτικά.

The Southside

Υλικά

  • 60 ml Bombay Sapphire
  • 22 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 22 ml φρέσκο χυμό λάιμ
  • 5 φύλλα μέντας
  • 3  σταγόνες cocktail bitters

Εκτέλεση

«Στρώνουμε» τα φύλλα μέντας στον πάτο του σέικερ και τα πατάμε με τη ράχη ενός κουταλιού ή με γουδί, ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια. Προσθέτουμε 5 ή 6 παγάκια και τα υπόλοιπα συστατικά. Τα χτυπάμε δυνατά για περίπου 10΄΄ ή μέχρι να νιώσουμε το σέικερ παγωμένο στα δάχτυλά μας. Σουρώνουμε σ’ ένα ποτήρι Μαρτίνι.


Bramble

 Υλικά

  • 45 ml Gin
  • 22 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 22 ml Crème de Mûre (λικέρ blackberry)
 Εκτέλεση

Μέσα σ’ ένα σέικερ βάζουμε το gin, το λεμόνι, 5 παγάκια και το σιρόπι. Χτυπάμε μέχρι να παγώσει και έπειτα στραγγίζουμε σε κοντό ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Ρίχνουμε το Crème de Mûre από πάνω. Γαρνίρουμε με βατόμουρα. 


Mint Julep

Υλικά

  • 10 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 8 – 10 φύλλα μέντας
  • θρυμματισμένο πάγο
  • 60 – 90 ml  bourbon
  • κλαδάκια μέντας για ντεκόρ

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι σωλήνα, βάζουμε το σιρόπι ζάχαρης, προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και τα πατάμε με γουδί ή ξύλινο κουτάλι. Πατάμε τόσο ώστε να βγει το αιθέριο έλαιο, χωρίς να διαλύσουμε τα φύλλα. Γεμίζουμε το ποτήρι, μέχρι τη μέση, με θρυμματισμένο πάγο και ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει η εξωτερική επιφάνεια του ποτηριού. Προσθέτουμε κι άλλο πάγο αν θέλουμε, έπειτα προσθέτουμε το ποτό και γαρνίρουμε με τα κλαδάκια μέντας. Σερβίρουμε με κοντό καλαμάκι, έτσι ώστε το άρωμα της μέντας να «σκάει» στο στόμα με κάθε γουλιά.


Corpse Reviver

 Υλικά

  • 30 ml gin
  • 30 ml Lillet (οίνος απεριτίφ)
  • 30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 30 ml Cointreau (λικέρ πορτοκάλι)
  • 1 σταγόνα αψέντι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σέικερ, γεμίζουμε με πάγο και χτυπάμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι για cocktail. Γαρνίρουμε με κερασάκι.


White Lady

Υλικά

  • 60 ml gin  (Beefeater)
  • 30 ml  Cointreau (λικέρ πορτοκάλι)
  • 30 ml  φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ γεμάτο με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι για cocktail, με πάγο.


Ramos Fizz

Υλικά

  • 60 ml gin
  • 30 ml κρέμα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 15 ml χυμό λεμόνι
  • 15 ml χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 – 3 σταγόνες ανθόνερο
  • ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα συστατικά στο σέικερ μαζί με πάγο, εκτός από το ανθρακούχο νερό. Θα πρέπει να χτυπήσουμε αρκετά το ποτό, για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει αφρό. Το σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι σωλήνα και προσθέτουμε 30 – 60 ml ανθρακούχο νερό.


Daiquiri

Υλικά

  • 60 ml ρούμι (όχι μαύρο γιατί είναι βαρύ)
  • 22 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη και το λάιμ στο σέικερ και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ρούμι και γεμίζουμε το σέικερ με πάγο. Χτυπάμε για περίπου 10΄΄ και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι για cocktail. Γαρνίρουμε με φέτα λάιμ.