Ρόφημα σοκολάτας: 6 ευφάνταστες παραλαγγές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας

Την εορταστική περίοδο, το πιο πολύ δημοφιλές ρόφημα είναι η ζεστή σοκολάτα. Ο Δεκέμβρης φέρνει μαζί του κρύες μέρες και για αυτό ένα ζεστό ρόφημα είναι ό,τι πρέπει. Σοκολάτα καυτερή, γλυκιά, με κρασί, λικέρ και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτείτε! Ευκαιρία για απόλαυση!


Σοκολάτα με λικέρ Kahlúa

Υλικά

  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 30 gr Kahlúa λικέρ καφέ
  • Mini marshmallows για σερβίρισμα
  • Αλατισμένη καραμέλα για σερβίρισμα
  • Σιρόπι σοκολάτας για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και αναμιγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, για περίπου 2-3 λεπτά. 
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη Kahlúa.
  3. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μίνι  marshmallows, αλατισμένη καραμέλα και σιρόπι σοκολάτας.  


Αλμυρή σοκολάτα με μπαχαρικά

Υλικά

  • 4 κούπες γάλα
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ολόκληρο ξυλάκι κανέλα
  • 1/4 ολόκληρη φυσική βανίλια, ξυσμένη
  • 180 γρ. Μαύρη σοκολάτα, 60%
  • 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία, αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια. 
  2. Θερμαίνουμε μέχρι να πάρει μια μικρή βράση, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 με 15 λεπτά. 
  3. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια και τα πετάμε.
  4. Παίρνουμε ένα σκεύος μπεν μαρί ή φτιάχνουμε ένα, τοποθετώντας ένα μπωλ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. 
  5. Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπωλ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει. 
  6. Επαναφέρουμε το μείγμα με το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. 
  7. Ανακατεύουμε καλά με έναν αναδευτήρα και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και το τσίλι. 
  8. Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε με τα  marshmallow.


Σπιτική σοκολάτα με Kit Kat

Υλικά

  • 2 συσκευασίες Kit Kat 
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 και 3/4 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας σαντιγί
  • 2 κ.σ. βραστό νερό
  • 1/4 κ.γ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Έξτρα σαντιγί για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σπάμε την Kit Kat σε 8 μπαστουνάκια. Κρατάμε 2 από αυτά για ντεκόρ. 
  2. Περνάμε τα υπόλοιπα από μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να θρυμματιστούν καλά. 
  3. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, αναμιγνύουμε 3 κ.σ. τριμμένο Kit Kat, σκόνη κακάο, ζάχαρη και αλάτι. 
  4. Προσθέτουμε βραστό νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια λεία πάστα και ανακατεύουμε περιοδικά. 
  5. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν πάει να βράσει, το απομακρύνουμε από την εστία.
  6. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μοιράζουμε σε κούπες.
  7.  Έπειτα, γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί, τριμμένη Kit Kat και τα μπαστουνάκια που αφήσαμε εξ΄ αρχής στην άκρη.


Σοκολάτα μέντα στη γάστρα

Υλικά

  • 650 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1/4 κούπα σκόνη κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανιλίνης
  • 2 κ.γ. απόσταγμα μέντας
  • 3 1/2 λτ. γάλα
  • marshmallows για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, εκτός από τα marshmallows και ανακατεύουμε. 
  2. Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 2 με 2,5 ώρες και ανακατεύουμε περιστασιακά. 
  3. Σερβίρουμε με marshmallows και το απολαμβάνουμε!


Κρεμώδης vegan σοκολάτα με μπισκότο τζίντζερ

Υλικά

  • 70 γρ. φυστίκια κάσιους
  • 2 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανιλίνης
  • 5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 500 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα φυστίκια κάσιους σε βραστό νερό για περίπου μία ώρα. Μπορούμε και σε κρύο νερό, απλά θα χρειαστεί να τα αφήσουμε όλη τη νύχτα.
  2. Σουρώνουμε καλά και ξεπλένουμε. 
  3. Τοποθετούμε τα στραγγισμένα κάσιους σε ένα μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν ένα πολύ λείο μείγμα.
  4. Επαναφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεκτικά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. 
  5. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κρέμα σαντιγί και με ινδική καρύδα. 


Ζεστό κόκκινο κρασί με ζεστή σοκολάτα

Υλικά

  • 1/2 κούπα σκόνη κακάο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 αστεροειδής γλυκάνισο
  • 8-10 γαρίφαλα
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ
  • 2/3 κούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 κούπα κρύο νερό
  • 1/2 κούπα μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 1 μπουκάλι (750ml) κόκκινο ζεστό κρασί
  • 1/2 κούπας φρέσκα ή καταψυγμένα κράνμπερι
  • έξτρα φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αναμιγνύουμε τη σκόνη κακάο, τα ξυλάκια κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρίφαλα και τις σταγόνες σοκολάτας. 
  2. Προσθέτουμε νερό και έπειτα τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκάλι. 
  3. Θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  4. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. 
  5. Προσθέτουμε το ζεστό κρασί αλλά δεν βράζουμε το μείγμα μας. 
  6. Σερβίρουμε σε κούπες και γαρνίρουμε με κράνμπερι και φέτες πορτοκάλι. 
  7. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια έξτρα μπαχαρικά από αυτά που έχουν μείνει στο τηγάνι. 

Απολαύστε τις όμορφες μέρες που έρχονται με μια πεντανόστιμη ζεστή σοκολάτα, είτε μόνοι είτε με παρέα. Θα χαρούμε να μάθουμε τις δικές σας σοκολατένιες εμπνεύσεις! Το COOZINA σας εύχεται Καλές Γιορτές!!


#χριστουγεννιάτικα , #ΚΑΦΕΣ-ΤΣΑΙ