Το μαχαίρι carving 20 εκατ. της σειράς Hammered της Kasumi είναι ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι διπλής γωνίας σε σχήμα V, πρακτικά σχεδιασμένο για απαλό φιλετάρισμα κρέατος ή ψαριού με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας και μετά την κοπή. Δημιουργεί λεπτές φέτες κρέατος ή ψαριού με ένα μόνο πέρασμα, λειτουργεί όμως και με άλλα συστατικά, όπως πχ ο σολομός. Παράλληλα, η μύτη του χρησιμεύει στο ξεκοκάλισμα. Είναι η δυτική έκδοση του μαχαιριού μονής κόψης Yanagi, το οποίο λειτουργεί κυρίως σε ωμό ψάρι και sushi.
Λάμα
Η λάμα του είναι ευθεία σε όλο το μήκος και δουλεύει τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, ώστε να επιτρέπει πλήρη επαφή σε όλο το μήκος, τόσο στο ξύλο κοπής, όσο και στη χρήση στο χέρι.
Αποτελείται, όπως σε όλα τα μαχαίρια Kasumi από ένα κεντρικό πυρήνα σκληρού κράματος ατσαλιού με άνθρακα VGold 10, πάνω στον οποίο διπλώνεται ένα φύλλο ατσαλιού SUS410 δημιουργώντας μία λεπίδα σκληρή, εξαιρετικά κοφτερή έως και 15° και πολύ ανθεκτική σε οξείδωση και φθορά, με σκληρότητα 59-60 HRC.
Πρέσσα βάρους 300 τόνων επικολλά το φύλλο επάνω στον πυρήνα, δημιουργώντας ένα σφυρήλατο design, γυαλιστερό κι αντικολλητικό στη χρήση.
Λαβή
Η λαβή είναι φτιαγμένη από πολυμερές πολυακετάλης και ρητίνης, (ΡΟΜ) , με χαμηλό συντελεστή τριβής και εξαιρετική αντοχή στην φθορά, ειδικά σε βρεγμένο ή υγρό περιβάλλον.
Η λαβή ασφαλίζει επάνω στο μέταλλο του μαχαιριού (tang) με δύο inox πριτσίνια.
Συσκευασία
Συσκευάζεται σε πολυτελή συσκευασία.
Εγγύηση
Έχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής.
Kasumi
Τα μαχαίρια Kasumi κατασκευάζονται από την εταιρεία Sumikama Hamono στο Seki της Ιαπωνίας, διάσημο παγκοσμίως για την εδώ κι αιώνες κατασκευή των σπαθιών Katana.
Η Sumikama, μία από τις παλαιότερες εταιρείες του Seki, είναι από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής μαχαιριών υψηλής ποιότητας διότι συνδυάζει την υψηλότερη τεχνολογία με την χειροποίητη παράδοση των παλιών Ιαπώνων αρχισιδηρουργών.
«Kasumi» για τους Ιάπωνες σημαίνει ότι «damaskus» για τους Ευρωπαίους κι αναφέρεται στον τρόπο κατασκευής του μαχαιριού, με έναν κεντρικό πυρήνα σκληρού μετάλλου επικαλυμμένο με στρώσεις φύλλων ατσαλιού, μαλακού και σκληρού εναλλάξ.