Το μαχαίρι Gyuto είναι ένα μαχαίρι γιαπωνέζικης νοοτροπίας, παρόμοιο με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό μαχαίρι του chef. Τα μοντέλα Gyuto μπορεί να διαφέρουν τόσο σχεδιαστικά όσο και στο μέγεθος, το οποίο κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 20 και 27 εκ. Μικρότερες ή μεγαλύτερες εκδόσεις επίσης κυκλοφορούν. Όπως το αντίστοιχο μαχαίρι του chef, το gyuto είναι πλατύ και κυρτό,για ψιλόκομμα και τεμαχισμούς και με μυτερή μύτη για ακρίβεια στη χρήση. Για τους περισσότερους, το gyuto είναι πρακτικά το μόνο μαχαίρι που χρησιμοποιούν στην κουζίνα. Παρότι τα μαχαίρια εξειδίκευσης είναι ευκολότερα κι ακριβέστερα στις αντίστοιχες εφαρμογές, το μαχαίρι gyuto μπορεί να κάνει τα πάντα.. Το μαχαίρι Gyuto Kasumi VG 10 Pro 24 εκ. είναι ένα κλασσικό μαχαίρι δυτικού τύπου με γωνία σε σχήμα V, λειτουργεί κάθετα επάνω στον πάγκο κοπής και αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια σε κάθε υλικό, λαχανικό, κρέας ή ψάρι.
Συσκευασία: Συσκευάζεται σε πολυτελή συσκευασία.
Εγγύηση: Έχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής.
Kasumi VG10 Pro
Τα μαχαίρια Kasumi κατασκευάζονται από την εταιρεία Sumikama Hamono Cutlery στο Seki της Ιαπωνίας. Η Sumikama Cutlery εξειδικεύεται στην παραγωγή μαχαιριών με τα πλέον ποιοτικά υλικά και τις πλέον υπερσύγχρονες τεχνικές.
Για την παραγωγή της σειράς VG-10 Pro η Sumikama χρησιμοποίησε το μέταλλο VG-10 "super steel" με διαφοροποίηση του κράματος και διαφορετικές τεχνικές κατασκευής. Έτσι, αντιθέτως με τα κλασσικά δαμασκηνά μαχαίρια πολλαπλών στρώσεων, τα μαχαίρια της σειράς Pro έχουν ένα εννιαίο κράμα VG-10 "super steel". Τέτοιου είδους μαχαίρια προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα καθώς η σκληρότητα Rockwell παραμένει η ίδια παντού. Στην ουσία, περιέχουν 4 φορές παραπάνω "super steel" από τα αντίστοιχα σφυρήλατα δαμασκηνά.
Τα μαχαίρια KASUMI VG10 PRO είναι χειροποίητα, στηριγμένα στην εμπειρία πολύπειρων σιδηρουργών και κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο με τα παραδοσιακά σπαθιά katana. VG-10 super steel To V-Gold No. 10 είναι ένα κράμα ανοξείδωτου ατσαλιού με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα κι επιπλέον κοβάλτιο, χρώμιο, μαγγάνιο, μολυβδένιο και βανάδιο για επιπλέον διάρκεια κι ευκολία στο ακόνισμα. Το συγκεκριμένο κράμα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την κατασκευή μαχαιριών κι εργαλείων κουζίνας. Η προσθήκη 1.4% κοβαλτίου στο κράμα με αντίστοιχη σκλήρυνσή του, μεγιστοποιεί την απόδοσή του κι ανεβάζει τη σκληρότητα στους 61 - 62 HRC.
Λαβή: Η λαβή των Pro είναι ένα πολυμερές υλικό, συνδυασμός ρητίνης και πούδρας μαρμάρου με λεία γυαλιστερή επιφάνεια και γρανιτένια όψη. Είναι όμορφη, πολύ εργονομική και με το οικόσημο της εταιρείας να τη διακοσμεί υπερήφανα.