Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι σχεδιασμένο για προετοιμασία ψαριού και σούσι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο. Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και επομένως πιο εύκολη στη συντήρηση, το Tojiro-Pro SD είναι η ιδανική επιλογή για την πρώτη γνωριμία σας με τον κόσμο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών.
Βασικά χαρακτηριστικά:
-
Λάμα υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
-
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
-
Ανοξείδωτη, ασύμμετρη λαβή
-
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
-
Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Γιαπωνέζικη κοπή
Το κράμα μετάλλου σε αυτό το μαχαίρι αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι εμπλουτισμένο με μολυβδαίνιο και βανάδιο, μια πρόσμειξη που αυξάνει τη σκληρότητα του μετάλλου, την αντοχή του και την αντίσταση σε διαβρώσεις. Αν και παραδοσιακά τα γιαπωνέζικα μαχαίρια φτιάχνονται από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα που όμως απαιτεί καθημερινή φροντίδα και προσοχή, η νέα αυτή γενιά γιαπωνέζικου μετάλλου και οι τεχνικές της Tojiro δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σκληρότητας και αντοχής. Λεπίδα κοφτερή και διάρκεια τροχίσματος, χωρίς απαιτητική καθημερινή φροντίδα. Το ιδανικό μέταλλο για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στο χώρο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, καθώς και για ξέγνοιαστή πρακτική καθημερινή χρήση.
Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Το συγκεκριμένο μαχαίρι ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.
Ανοξείδωτη, ασύμμετρη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Οι τεχνίτες της Tojiro δεν υιοθέτησαν το δυτικό στυλ, δεν διάλεξαν τον εύκολο τρόπο. Οι λαβές της Tojirο κατασκευάζονται ανάλογα με τη λεπίδα του μαχαιριού και αυτό κάνει τα μαχαίρια της Tojiro πραγματικά μοναδικά. Η λαβή του Tojiro-Pro SD είναι ασύμμετρη και από τη μία μεριά διαθέτει τις χαρακτηριστικές εσοχές - σήμα κατατεθέν της Tojiro οι οποίες εκτός απο ομορφιά, προσφέρουν άνετο κράτημα και αντιολισθητικότητα. Οι λαβές είναι επίσης σχεδιασμένες ώστε να προσδίδουν στο μαχαίρι απόλυτη ισορροπία οδηγώντας στον βέλτιστο έλεγχο. Ακόμα, ο σχεδιασμός της λαβής είναι κοντά σε αυτόν της παραδοσιακής ξύλινης λαβής της Tojiro. Έτσι, εκτός απο άνετη η λαβή είναι ταυτόχρονα είναι ανθεκτική σε φθορές & διάβρωση, μονοκόμματη ώστε να αποφεύγεται η εξάπλωση βακτηριδίων και μπορεί να αποστηρωθεί σε βραστό νερό.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
-
Βάρος: 140 gr
-
Σκληρότητα Rockwell: HRC 56±1
-
Πάχος ράχης στη βάση:
-
Συνολικό μήκος: 34 εκατ.
-
Ειδική συσκευασία δώρου
Το COOZINA σας προτείνει να αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση. Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.