Το μαχαίρι Santoku 18 εκ. της σειράς VG 10 Pro της Kasumi είναι ένα μαχαίρι γενικής χρήσης κουζίνας, παρόμοιο στη χρήση με το gyuto (μαχαίρι chef), με καταγωγή από την Ιαπωνία. Eίναι ένα κλασσικό μαχαίρι δυτικού τύπου με γωνία σε σχήμα V, λειτουργεί στον πάγκο σε όλη την επιφάνειά του και αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια σε κάθε υλικό. Είναι πρακτικά σχεδιασμένο για κοπές λαχανικών. Σημαίνει "Οι τρεις αρετές" (sahn-toh-koo) και αφορά στις ικανότητές του να τεμαχίζει, να φιλετάρει και να ψιλοκόβει. Η λάμα κι η λαβή του Santoku συνεργάζονται αρμονικά κάνοντας το αυθεντικό γιαπωνέζικο Santoku ένα φοβερά ισορροπημένο μαχαίρι.
Λάμα: Η λάμα του είναι ευθεία σε όλο το μήκος και δουλεύει κάθετα, ώστε να επιτρέπει πλήρη επαφή σε όλο το μήκος με το ξύλο κοπής, για κοπές μεγάλης ακρίβειας.
Συσκευασία: Συσκευάζεται σε πολυτελή συσκευασία.
Εγγύηση: Έχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής.
Kasumi VG10 Pro
Τα μαχαίρια Kasumi κατασκευάζονται από την εταιρεία Sumikama Hamono Cutlery στο Seki της Ιαπωνίας. Η Sumikama Cutlery εξειδικεύεται στην παραγωγή μαχαιριών με τα πλέον ποιοτικά υλικά και τις πλέον υπερσύγχρονες τεχνικές.
Για την παραγωγή της σειράς VG-10 Pro η Sumikama χρησιμοποίησε το μέταλλο VG-10 "super steel" με διαφοροποίηση του κράματος και διαφορετικές τεχνικές κατασκευής. Έτσι, αντιθέτως με τα κλασσικά δαμασκηνά μαχαίρια πολλαπλών στρώσεων, τα μαχαίρια της σειράς Pro έχουν ένα εννιαίο κράμα VG-10 "super steel". Τέτοιου είδους μαχαίρια προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα καθώς η σκληρότητα Rockwell παραμένει η ίδια παντού. Στην ουσία, περιέχουν 4 φορές παραπάνω "super steel" από τα αντίστοιχα σφυρήλατα δαμασκηνά.
Τα μαχαίρια KASUMI VG10 PRO είναι χειροποίητα, στηριγμένα στην εμπειρία πολύπειρων σιδηρουργών και κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο με τα παραδοσιακά σπαθιά katana. VG-10 super steel To V-Gold No. 10 είναι ένα κράμα ανοξείδωτου ατσαλιού με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα κι επιπλέον κοβάλτιο, χρώμιο, μαγγάνιο, μολυβδένιο και βανάδιο για επιπλέον διάρκεια κι ευκολία στο ακόνισμα. Το συγκεκριμένο κράμα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την κατασκευή μαχαιριών κι εργαλείων κουζίνας. Η προσθήκη 1.4% κοβαλτίου στο κράμα με αντίστοιχη σκλήρυνσή του, μεγιστοποιεί την απόδοσή του κι ανεβάζει τη σκληρότητα στους 61 - 62 HRC.
Λαβή: Η λαβή των Pro είναι ένα πολυμερές υλικό, συνδυασμός ρητίνης και πούδρας μαρμάρου με λεία γυαλιστερή επιφάνεια και γρανιτένια όψη. Είναι όμορφη, πολύ εργονομική και με το οικόσημο της εταιρείας να τη διακοσμεί υπερήφανα.