Το μαχαίρι carving 20 εκατ. της σειράς Tora της Kasumi είναι ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι διπλής γωνίας, πρακτικά σχεδιασμένο για απαλό φιλετάρισμα κρέατος ή ψαριού με σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας και μετά την κοπή. Δημιουργεί λεπτές φέτες κρέατος ή ψαριού με ένα μόνο πέρασμα, λειτουργεί όμως και με άλλα συστατικά, όπως πχ ο σολομός. Παράλληλα, η μύτη του χρησιμεύει στο ξεκοκάλισμα. Είναι η δυτική έκδοση του μαχαιριού μονής κόψης Yanagi, το οποίο λειτουργεί κυρίως σε ωμό ψάρι και sushi.
Λάμα: Η λάμα του είναι από κράμα Molybdenum vanadium steel (AUS8) με σκληρότητα Rockwell 58HRC εξαιρετικά κοφτερή έως και 26°, πολύ ανθεκτική σε οξείδωση και φθορά. Τα μαχαίρια της σειράς Tora είναι κλασσικά μαχαίρια Γιαπωνέζικου τύπου με ξύλινη ελαφριά λαβή και βαριά λάμα, για χρήστες που γνωρίζουν καλά τις τεχνικές κοπής.
Λαβή: Η λαβή είναι φτιαγμένη από μαύρο ξύλο μανώλιας , σε σχήμα Ιαπωνικής τεχνοτροπίας, με προστατευτικό O-ring, εύκολη στη λαβή, αδιάβροχη κι άκαυστη.
Συσκευασία: Συσκευάζεται σε πολυτελή συσκευασία.
Kasumi
Τα μαχαίρια Kasumi κατασκευάζονται από την εταιρεία Sumikama Hamono στο Seki της Ιαπωνίας, διάσημο παγκοσμίως για την εδώ κι αιώνες κατασκευή των σπαθιών Katana. Η Sumikama, μία από τις παλαιότερες εταιρείες του Seki, είναι από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής μαχαιριών υψηλής ποιότητας διότι συνδυάζει την υψηλότερη τεχνολογία με την χειροποίητη παράδοση των παλιών Ιαπώνων αρχισιδηρουργών. «Kasumi» για τους Ιάπωνες σημαίνει ότι «damaskus» για τους Ευρωπαίους κι αναφέρεται στον τρόπο κατασκευής του μαχαιριού, με έναν κεντρικό πυρήνα σκληρού μετάλλου επικαλυμμένο με στρώσεις φύλλων ατσαλιού, μαλακού και σκληρού εναλλάξ.