Τα μυστικά της μοριακής γαστρονομίας είναι τώρα στα χέρια σας χάρη στα εργαλεία και υλικά της Molecule-R. Μέσα σε αυτή τη σύντηξη των μαγειρικών τεχνικών και των επιστημών θα ανακαλύψετε έναν κόσμο γαστρονομικής δημιουργικότητας!
Φέρτε τις γαστρονομικές δημιουργίες σας στο επόμενο επίπεδο και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με εκπληκτικά πιάτα, όπως χάντρες χαβιαριού με δυόσμο, σπαγγέτι σοκολάτας, αφρό λεμονιού ή σφαίρες!
Αυτό το κιτ είναι ιδανικό εφόσον θέλετε να συνδιάσετε την μοριακή κουζίνα με το styling τροφίμων! Δημιουργήστε ευάερους αφρούς, σφαιρες που εκρηγνυνται στο στόμα σας και όμορφες πέρλες παρόμοιες με το χαβιάρι και στη συνέχεια σερβίρετε με τον τρόπο που επιθυμείτε!
Το κιτ Styling R-EVOLUTION περιλαμβάνει 11 ειδικά εργαλεία για μοριακή κουζίνα, 6 βασικά εργαλεία styling, 4 προσυμπιεσμένα υλικά τροφίμων, 2 DVD με συνταγές και ένα βιβλιαράκι με συμβουλές και tips.
Είναι πραγματικά ο κατάλληλος εξοπλισμός για την εισαγωγή στον κόσμο της μοριακής κουζίνας!
Τι είναι η μοριακή γαστρονομία;
Η μοριακή γαστρονομία γεννήθηκε από την ένωση της επιστήμης των τροφίμων και των γαστρονομικών τεχνικών. Η πειθαρχία σας δίνει την δυνατότητα να επεκτείνετε τα όρια της δημιουργικότητας σας τροποποιώντας την εμφάνιση και την υφή των τροφίμων.
Χάρη σε κάποιες βασικές τεχνικές θα μάθετε εύκολα πώς να μετατρέπετε υγρά σε μους ή πώς να δημιουργείτε γευστικές πέρλες που θα εκρηγνύονται στο στόμα σας!
Στο ξεκίνημά της η μοριακή γαστρονομία απευθυνόταν κυρίως σε σπουδαίους chefs, σήμερα όμως είναι προσβάσιμη στον καθένα!.
Ποιες είναι οι βασικές αρχές της μοριακής γαστρονομίας;
Εκτός από τα σπαγγέτι φτιαγμένα με ρόκα ή χαβιάρι σαμπάνιας, υπάρχουν απλές και πολύ προσιτές τεχνικές. Ανακαλύψτε εύκολα τις διαδικασίες ζελοποίησης, σφαιροποίησης, ενίσχυσης! Τα κιτ της Molecule-R περιλαμβάνουν όλα τα εργαλεία και τα απαραίτητα πρόσθετα για αυτές τις βασικές αρχές.Έτσι, θα μπορείτε να παίξετε με τη γεύση και την υφή του αγαπημένου σας φαγητού και να δημιουργήσετε παιχνιδιάρικες, πολυαισθητικές εμπειρίες.
Οι φυσικοί παράγοντες υφής μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για την αποδόμηση οποιουδήποτε πιάτου χάρη σε 3 θεαματικές τεχνικές.
Σφαιροποίηση: Συμπυκνώστε τις γεύσεις σε φυσαλίδες που εκρήγνυνται στο στόμα σας!
Αφροποίηση: Δημιουργήστε πολύχρωμους αφρούς με ενισχυμένα αρώματα.
Ζελοποίηση: Απολαύστε τις γεύσεις σε νόστιμα μαργαριτάρια, ραβιόλια ή σπαγγέτι.
Το κιτ περιέχει:
4 διαφορετικά υλικά (40 φακελάκια)
2 λαβίδες ακριβείας
2 μικρά ψαλιδάκια
1 νυστέρι με 2 λεπίδες
1 σύριγγα
2 βελόνες σύριγγας
1 σπρέυ λαδιού
2 σπάτουλες
4 πιπέτες
1 κουτάλι με οπές
1 αφροποιητή
4 σωλήνες σιλικόνης
2 DVD με 50 συνταγές
1 βιβλιαράκι με φωτογραφίες από κάθε συνταγή
Κατάλογος των υλικών που περιλαμβάνονται:
10 φακελάκια 2g - αγάρ - αγάρ (Agar-Agar)
10 φακελάκια 5g - γαλακτικό ασβέστιο (Calcium Lactate)
10 φακελάκια 2g - αλγινικό νάτριο (Sodium Alginate)
10 φακελάκια 2g - Λεκιθίνη σόγιας (Soy Lecithin)