Το όνομα της νέας σειρας Gai από την Tojiro στα ιαπωνικά σημαίνει "πανοπλία" και είναι σαφώς επηρεάσμένο απο την ιδιαίτερη λαβή του. Λάμα με 37 στρώσεις από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι και πυρήνα από VG10 σε συνδυασμό με ανάγλυφη τραχιά λαβή απο micarta συντελούν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα !
Βασικά χαρακτηριστικά:
- Λάμα με 37 στρώσεις από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι και πυρήνα από VG10
- Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας με χαμηλό βάρος
- Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
- Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
- Εργονομική, άνετη λαβή από Micarta
- Αυθεντική γιαπωνέζικη ποιότητα κατασκευής
To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.
Λάμα που ξεχωρίζει
Η λάμα του Gai είναι κατασκευασμένη από δαμασκηνό ανοξείδωτο ατσάλι, φημισμένο στους αιώνες για την αιχμηρότητα και ανθεκτικότητά του, αλλά και για την εντυπωσιακή όψη που δημιουργούν τα χαρακτηριστικά "νερά" του και κάνουν κάθε μαχαίρι κυριολεκτικά μοναδικό. Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας της λάμας αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10, χαρακτηριστικό για τη σκληρότητά του χάρη στο κοβάλτιο που περιέχει, το οποίο περικλείεται από ξεχωριστά στρώμματα δαμασκηνού ατσαλιού, ενισχύοντας έτσι τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα του μαχαιριού.
Άνετo και γερό κράτημα
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η μοναδικά σχεδιασμένη λαβή του Gai χαρακτηρίζεται από στιβαρή επιφάνεια στερεωμένη με εξαγωνικά μπουλόνια Είναι κατασκευασμένη από Micarta, ένα υλικό κατασκευής - κράμμα ιδιαίτερα σκληρό και ανθεκτικό στη συνεχή και σκληρή χρήση, που χρησιμοποιείται ειδικότερα για την κατασκευή αξιόπιστων και ανθεκτικών επαγγελματικών μαχαιριών. Η μοναδική αυτή λαβή κάνει τη χρήση του μαχαιριού ιδιαίτερα εύκολη και προσφέρει ένα άνετο, γερό κράτημα καθώς και σταθερότητα.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
- Βάρος: 170 gr
- Σκληρότητα Rockwell: HRC 60±1
- Πάχος ράχης στη βάση:1,8 χιλ.
- Συνολικό μήκος: 30,5 εκατ.
- Ειδική συσκευασία δώρου
Το COOZINA σας προτείνει να αποφεύγετε το πλυντήριο πιάτων σε κάθε καλό σας μαχαίρι. Πλύσιμο στο χέρι σε ζεστό νερό και γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετό για κάθε ανοξείδωτο μαχαίρι. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί τρόχισμα για να παραμείνει σε υψηλή απόδοση. Μαχαίρια από μαλακό ατσάλι χρειάζονται τρόχισμα με πέτρα συχνότερα, αλλά μπορούν να επανέρθουν προσωρινά και με τη χρήση μασατιού.