Ένας απλός και εύκολος τρόπος να ακονίζετε τα μαχαίρια σας χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή και ικανότητες.
Τοποθετείται το μαχαίρι σε όποια από τις δυο ροδέλες πρέπει σε γωνία 90 μοιρών.
Στη συνέχεια "περνάτε " το μαχαίρι προς μια κατεύθυνση 3 ή 4 φορές ανάλογα με το πόσο ακόνισμα χρειάζεται το μαχαίρι. Σε κάθε περίπτωση ακολουθείτε τα παρακάτω 2 στάδια:
1ο Στάδιο (σκληρό): Ράβδοι διαμαντιών για να ακονίζουν τη λάμα σε περίπτωση στομωμένου μαχαιριού.
2ο Στάδιο (φίνο): Κεραμικές ράβδοι για το καθημερινό ακόνισμα της λάμας και σαν τελείωμα μετά το 1ο στάδιο.
* Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για οδοντωτά μαχαίρια. Για αυτούς τους τύπους μαχαιριών, μόνο από τις μαλακές ράβδους.
Οι μαλακές ράβδοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τις κυματιστές και πριονωτές άκρες όπως για τα μαχαίρια ψωμιού και ντομάτας.
Μια χωριστή αυλάκωση χρησιμοποιείται για το ακόνισμα του ψαλιδιού.
Προσοχή:Πάντα στηρίζετε το ακονιστήρι σας σε μια επίπεδη, στιβαρή επιφάνεια και χρησιμοποιείτε τη λαβή για τη σταθερότητα και τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του ακονίσματος.
Τέλος θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα υγρό ύφασμα για να καθαρίζετε το μαχαίρι, ποτέ όμως να ξεπλένετε με νερό.
Συνολικό Μήκος: 13,0 εκ.
Βάρος: 30 gr
WUSTHOF
Η Wusthof ιδρύθηκε το 1814 στο Solingen της Γερμανίας, όπου διατηρεί ακόμα και σήμερα το εργοστάσιο παραγωγής των μαχαιριών.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον μοντέρνα εργοστάσια παγκοσμίως, με 350 εργαζόμενους και παραπάνω από 100 ρομπότ σε δράση.
Όλα τα μαχαίρια είναι υψηλής ποιότητας, 100% manufactured in Solingen / Germany.
11 διαφορετικές σειρές μαχαιριών απευθύνονται είτε στον επαγγελματία είτε σε κάθε ερασιτέχνη μάγειρα. Παραπάνω από 500 τύποι μαχαιριών καλύπτουν όλες τις ανάγκες ενός μάγειρα.
Μια οικογενειακή επιχείρηση -σήμερα διοικείται από την 7η γενιά, ένα παγκόσμιο brand με εξαγωγές σε παραπάνω από 80 χώρες.