Monthly Archives: Απρίλιος 2016

  1. Πώς να φτιάξετε τσουρεκι με τετραπλή πλεξούδα

    Πώς να φτιάξετε τσουρεκι με τετραπλή πλεξούδα

    Δεν χρειάζεται να περιμένετε το Πάσχα για να φτιάξετε τσουρέκι. Αυτό το γλυκό ψωμί, με τα ωραία αρώματα είναι ιδανικό για πρωϊνό και ως γλυκό σνακ μέσα στην ημέρα. Ακολουθεί η συνταγή για την τετραπλή πλεξούδα μια όχι και τόσο δύσκολη τεχνική, αρκεί να ακολουθήσετε προσεκτικά την συνταγή που ακολουθεί.
  2. Τρεις παραδοσιακές συνταγές για να ψήσετε το αρνί το Πάσχα χωρίς σούβλα

    Τρεις παραδοσιακές συνταγές για να ψήσετε το αρνί το Πάσχα χωρίς σούβλα

    Το πιο δημοφιλές ίσως έθιμο της χώρα μας είναι το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα. Αν σκέφτεστε, είτε από ανάγκη είτε από επιλογή, να μην το σουβλίσετε φέτος, σας έχουμε τρεις εναλλακτικές προτάσεις από την ελληνική παράδοση που θα σας βάλουν σε πειρασμό.
  3. Φράουλα, σούπερ νόστιμη και υγιεινή

    Φράουλα, σούπερ νόστιμη και υγιεινή

    Ένα πολύ δημοφιλές φρούτο, η φράουλα, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της στους πάγκους, σηματοδοτώντας επίσημα την έλευση της Άνοιξης. Ευκαιρία λοιπόν να δούμε συνταγές και να μάθουμε τι μπορεί να μας προσφέρει αυτό το μικρό μεν θαυματουργό δε φρούτο.
  4. Δέκα μαγειρικοί μύθοι που αντέχουν στο χρόνο

    Δέκα μαγειρικοί μύθοι που αντέχουν στο χρόνο

    Η μαγειρική μοιάζει με τη μεσαιωνική ποίηση καθώς την σκεπάζει ένα πέπλο από μύθους, ασάφειες και μπερδεμένη λογική. Οι μύθοι αυτοί έχουν διαδοθεί από γενιά σε γενιά – και πολλές φορές από βιβλίο μαγειρικής σε βιβλίο μαγειρικής – και θεωρούνται πλέον δεδομένοι. Ακολουθούν δημοφιλείς μαγειρικοί μύθοι και η πραγματικότητα πίσω από αυτούς.
  5. 10 γαστρονομικά βιβλία για τους λάτρεις της γεύσης

    10 γαστρονομικά βιβλία για τους λάτρεις της γεύσης

    Η ιδέα, πως η γεύση και η αγάπη για το καλό φαγητό μπορεί να καλλιεργηθεί, δεν είναι καινούργια. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέσα από συγγραφικό τους έργο, θέλησαν να μεταλαμπαδεύσουν στην ανθρωπότητα το μεράκι τους για τη γαστρονομία. Ακολουθούν βιβλία που θα σας ανοίξουν την όρεξη και όχι μόνο.
Copyright © 2024 www.coozina.gr - All rights reserved.