Τα άρθρα του blog που διαβάστηκαν περισσότερο το 2016

Σχολικό δεκατιανό: Ένα σωτήριο γεύμα για την υγεία των παιδιών σας.

Πλησιάζει η στιγμή που θα ηχήσει και πάλι το κουδούνι του σχολείου και οι μικροί μας φίλοι θα ξεχυθούν στα προαύλια. Το COOZINA σας μαθαίνει τη σωστή προετοιμασία του σχολικού δεκατιανού για να μην ξεμένουν ποτέ από ενέργεια.


Δέκα μαγειρικοί μύθοι που αντέχουν στο χρόνο

Η μαγειρική μοιάζει με τη μεσαιωνική ποίηση καθώς την σκεπάζει ένα πέπλο από μύθους, ασάφειες και μπερδεμένη λογική. Οι μύθοι αυτοί έχουν διαδοθεί από γενιά σε γενιά – και πολλές φορές από βιβλίο μαγειρικής σε βιβλίο μαγειρικής – και θεωρούνται πλέον δεδομένοι. Ακολουθούν δημοφιλείς μαγειρικοί μύθοι και η πραγματικότητα πίσω από αυτούς.


Νόστιμο σινεμά: 10 ταινίες που θα σας ανοίξουν την όρεξη

Επειδή στο COOZINA εκτός από λάτρεις της γαστρονομίας είμαστε και σινεφίλ, αποφασίσαμε να ενώσουμε αυτές τις δύο αγάπες μέσα από το αφιέρωμα που ακολουθεί. Ταινίες με θέμα τη γαστρονομία και τη γεύση, διαλέξτε κάποια από τις δέκα απολαυστικές επιλογές, κλείστε τα φώτα και βυθιστείτε σε ένα νόστιμο σύμπαν.

15 μυστικά για τον καφέ για τους λάτρεις του που θέλουν να τα ξέρουν όλα

Στο COOZINA συγκεντρώσαμε άγνωστες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εσάς, τους λάτρεις του καφέ, του δημοφιλέστερου ροφήματος ολόκληρου του πλανήτη, και δη των Ελλήνων που καταναλώνουμε ετησίως 23.000 τόνους.


Αφιέρωμα BBQ

Το φετινό αφιέρωμα του COOZINA στο μπάρμπεκιου ξεκίνησε και τα έχει όλα! Τις καλύτερες ψησταριές και αναλυτικό οδηγό αγοράς για να διαλέξετε την κατάλληλη για εσάς. Αξεσουάρ, συμβουλές και μυστικά ψησίματος για να απογειώσετε την εμπειρία σας. Και βέβαια πολλά δώρα!


Είναι η κουζίνα το νέο σαλόνι; Οι κουζίνες των σελέμπριτι σεφ, οι τάσεις της εποχής και το νέο επίκεντρο του σπιτιού.

Υπερβολές δεν γίνονται μόνο στα χλιδάτα ξενοδοχεία και στα γκουρμέ εστιατόρια, αλλά όπως θα διαπιστώσετε και στις οικιακές κουζίνες. Η νέα τάση προστάζει κουζίνες τεραστίων διαστάσεων, υπερεξοπλισμένες, με την υπογραφή διάσημων σχεδιαστών και εταιριών κολοσσών του είδους.


Οι τέσσερις πιο σημαντικοί παράγοντες που καθορίζουν τη γεύση του καφέ σας

Θέλετε καφέ που να ταιριάζει απόλυτα στα γούστα σας; Τότε δεν έχετε παρά να μάθετε κάποια πράγματα για αυτόν, για να μπορείτε να ελέγχετε εσείς τι γεύση έχει ο καφές που πίνετε. Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας πούμε κάποια πολύ σημαντικά, βασικά πράγματα πάνω στον αγαπημένο μας καφέ.


Φαγητό στην παραλία. Τι να πάρετε μαζί σας και πώς να οργανωθείτε σωστά

Είτε συχνάζετε σε ερημικές παραλίες, είτε θέλετε να αποφύγετε τις καντίνες για λόγους κόστους και ποιότητας, οι παρακάτω συμβουλές μας θα σας προετοιμάσουν σωστά για να χαρείτε τη θάλασσα για πολλές ώρες χωρίς να πεινάσετε.


Τροφή για σκέψη: τα super foods που τονώνουν και προστατεύουν την πνευματική μας λειτουργία

Σύμφωνα με μια θεωρία, χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Αφού δεν τον αξιοποιούμε στο έπακρο λοιπόν, ας φροντίσουμε για την ευεξία και τη σωστή λειτουργία του. Ακολουθεί ένας διατροφικός οδηγός για «υγιή μυαλά».


Smoothie, το super ρόφημα του Καλοκαιριού! + 5 ευφάνταστες παραλλαγές

Μην χάνετε χρόνο βάλτε στην καθημερινότητά σας την παγωμένη απόλαυση που προάγει την υγεία και ευεξία του οργανισμού σας. Δοκιμάστε τις 5 γευστικές μας προτάσεις καθώς και πως θα επιτύχετε τέλειο γευστικό και θρεπτικό αποτέλεσμα.


7 βασικοί κανόνες για την κατάλληλη γευστική παρέα με το κρασί σας

Αφού διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί είναι σίγουρο πως την επόμενη φορά που θα ετοιμάζετε τραπέζι ή θα παραγγέλνετε έξω θα είστε σε θέση να επιλέξετε το κρασί, που θα συνοδεύσει το φαγητό, σας με άνεση και αυτοπεποίθηση.


Πώς να οργανώσετε μια mini κουζίνα στο γραφείο σας

Οι ώρες που περνάμε καθημερινά στο χώρο εργασίας είναι πολλές και συνήθως δύσκολες και θα ήταν εξοντωτικό για τον οργανισμό μας, αν δεν παίρναμε ένα τουλάχιστον πλήρες-υγειινό γεύμα. Διαβάστε κάποιους έξυπνους τρόπους για να οργανώσετε μια mini κουζίνα στον εργασιακό σας χώρο και να βελτιώσετε σημαντικά την καθημερινή διατροφή σας.