7 αχνιστά χειμωνιάτικα ροφήματα για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας περιμένοντας το 2017!

Ζεστό κόκκινο κρασί

Υλικά

  • 1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/8 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ½ κούπα ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το κρασί, το πορτοκάλι, τη κανέλα, τα γαρίφαλα, το γλυκάνισο, το ξύσμα λεμόνι και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού, σε μέτρια φωτιά.
  2. Απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
  3. Για να σερβίρουμε, στραγγίζουμε το μείγμα και το σερβίρουμε ζεστό.

Ζεστός μηλίτης με μυρωδικά

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο μηλίτη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 5 ολόκληρα μπαχάρια
  • 6 γαρίφαλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1  κομμάτι τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 ξύλα κανέλας

Εκτέλεση

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μηλίτη μαζί με το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και τις πορτοκαλόφλουδες. Για την ακρίβεια δεν τα βράζουμε, απλά ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθούν καλά.
  3. Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα ξύλα κανέλας.

Ζεστό Μπέρμπον με τσάι του βουνού

Υλικά

  • 5 κ.γ. κανέλα
  • 2 ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 λίτρο τσάι του βουνού
  • 30 ml μπέρμπον

Εκτέλεση

  1. Σε ένα λίτρο νερό βράζουμε αποξηραμένο τσάι του βουνού.
  2. Προσθέτουμε κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέρμπον. Ανακατεύουμε καλά για να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και το σερβίρουμε ζεστό.

 Ζεστή σοκολάτα νουτέλα

Υλικά

  • 4 κούπες γάλα 2%
  • 2 κ.σ νουτέλα η οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, χωρίς γλυκαντικά
  • 2 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας

Για γαρνιτούρα

  • Ζαχαρωτά
  • Νιφάδες σοκολάτας
  • Έξτρα νουτέλα

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
  2. Προσθέτουμε τη νουτέλα, το κακάο και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί και να αναμιχθούν καλά.
  3. Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Ρόφημα λευκής σοκολάτας

Υλικά

  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. βανιλίνη
  • 250 γρ. Λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • Σαντιγί ή ζαχαρωτά για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  2. Ρυθμίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η σοκολάτα. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.
  3. Απομακρύνουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστή με την γαρνιτούρα της επιλογής μας.

Τσάι με μήλo

Υλικά

  • 1 κούπα νερό
  • 4 μπαχάρια
  • 2 φακελάκια με μαύρο τσάι
  • 1 κούπα χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε βραστό νερό τα φακελάκια τσάι και τα μπαχάρια.
  2. Απομακρύνουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 3΄.
  3. Αφαιρούμε τα μπαχάρια και τα φακελάκια και προσθέτουμε το χυμό μήλο και το μέλι.
  4. Επαναφέρουμε στη φωτιά για να ζεσταθεί το μείγμα και σερβίρουμε.

Κρεμώδες ρόφημα με γεύση αμυγδάλου

Υλικά 

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κούπες παγωτό βανίλια
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.
  2. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το παγωτό και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  3. Το δουλεύουμε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
  4. Κατά το σερβίρισμα γεμίζουμε τα ¾ της κούπας με το μείγμα, προσθέτουμε ζεστό γάλα και αναμιγνύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. 
#χριστουγεννα , #christmas