7 αχνιστά χειμωνιάτικα ροφήματα για να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας περιμένοντας το 2017!
Ζεστό κόκκινο κρασί
Υλικά
- 1 λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- 2 ξύλα κανέλας
- 5 γαρίφαλα
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/8 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- ½ κούπα ζάχαρη ή μέλι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το κρασί, το πορτοκάλι, τη κανέλα, τα γαρίφαλα, το γλυκάνισο, το ξύσμα λεμόνι και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού, σε μέτρια φωτιά.
- Απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Για να σερβίρουμε, στραγγίζουμε το μείγμα και το σερβίρουμε ζεστό.
Ζεστός μηλίτης με μυρωδικά
Υλικά
- 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο μηλίτη
- 2 κ.σ. μέλι
- 5 ολόκληρα μπαχάρια
- 6 γαρίφαλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κομμάτι τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τη φλούδα από το πορτοκάλι.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μηλίτη μαζί με το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και τις πορτοκαλόφλουδες. Για την ακρίβεια δεν τα βράζουμε, απλά ανακατεύουμε ώστε να ζεσταθούν καλά.
- Το σουρώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τα ξύλα κανέλας.
Ζεστό Μπέρμπον με τσάι του βουνού
Υλικά
- 5 κ.γ. κανέλα
- 2 ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 ½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 λίτρο τσάι του βουνού
- 30 ml μπέρμπον
Εκτέλεση
- Σε ένα λίτρο νερό βράζουμε αποξηραμένο τσάι του βουνού.
- Προσθέτουμε κανέλα, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέρμπον. Ανακατεύουμε καλά για να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και το σερβίρουμε ζεστό.
Ζεστή σοκολάτα νουτέλα
Υλικά
- 4 κούπες γάλα 2%
- 2 κ.σ νουτέλα η οποιοδήποτε άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, χωρίς γλυκαντικά
- 2 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό της επιλογής σας
Για γαρνιτούρα
- Ζαχαρωτά
- Νιφάδες σοκολάτας
- Έξτρα νουτέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
- Προσθέτουμε τη νουτέλα, το κακάο και το γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί και να αναμιχθούν καλά.
- Σερβίρουμε με γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
Ρόφημα λευκής σοκολάτας
Υλικά
- 4 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. βανιλίνη
- 250 γρ. Λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Σαντιγί ή ζαχαρωτά για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
- Ρυθμίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η σοκολάτα. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.
- Απομακρύνουμε από την φωτιά και σερβίρουμε ζεστή με την γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Τσάι με μήλo
Υλικά
- 1 κούπα νερό
- 4 μπαχάρια
- 2 φακελάκια με μαύρο τσάι
- 1 κούπα χυμό μήλο χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε βραστό νερό τα φακελάκια τσάι και τα μπαχάρια.
- Απομακρύνουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 3΄.
- Αφαιρούμε τα μπαχάρια και τα φακελάκια και προσθέτουμε το χυμό μήλο και το μέλι.
- Επαναφέρουμε στη φωτιά για να ζεσταθεί το μείγμα και σερβίρουμε.
Κρεμώδες ρόφημα με γεύση αμυγδάλου
Υλικά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα λευκή ζάχαρη
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κούπες παγωτό βανίλια
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.
- Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το παγωτό και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Το δουλεύουμε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
- Κατά το σερβίρισμα γεμίζουμε τα ¾ της κούπας με το μείγμα, προσθέτουμε ζεστό γάλα και αναμιγνύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.
0 Σχόλιο/α