Ο αγαπημένος σας chef, σίγουρα θα λατρέψει αυτά τα δώρα!

Ο ρόλος ενός σεφ είναι εξίσου απαιτητικός και δημιουργικός. Είτε βρίσκεται σε επαγγελματική, είτε σε οικιακή κουζίνα. Ας μην ξεχάσουμε φέτος να δείξουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας στους ανθρώπους που φροντίζουν για τις γαστριμαργικές μας απολαύσεις, χαρίζοντας τους ένα υπέροχο δώρο που θα το λατρέψουν. 

 

Μπλούζα σεφ ανδρική με κοντό μανίκι μαύρη slim fit συνθετική (Cooltex) Ferre - Le Nouveau Chef


Ο ρουχισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση της εργασίας μέσα στην κουζίνα. Διότι αν δεν επιλέξουμε άνετα ρούχα, τα οποία ταυτόχρονα θα μας προστατεύουν από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη μαγειρική, θα είμαστε δυσκίνητοι και θα κουραστούμε εύκολα. Το εν λόγω σακάκι από ελαφρύ ύφασμα μας εξασφαλίζει απόλυτη άνεση και αντοχή στη ζέστη.

Παπούτσι αδιάβροχο αντιολισθητικό ανατομικό μαύρο Cater II

 

Ένα πολύ πρακτικό δώρο, που θα εκτιμούσε κάθε σεφ. Ως γνωστόν, η επιλογή των κατάλληλων υποδημάτων για την κουζίνα είναι ζωτικής σημασίας, διότι η φύση της εν λόγω εργασίας προϋποθέτει αρκετή ώρα ορθοστασίας. Έτσι, αυτά τα ανατομικά παπούτσια μας κουράζουν λιγότερο. Επίσης, το αδιάβροχο δερμάτινο υλικό κατασκευής προστατεύει από μαγειρικά ατυχήματα, όπως εγκαύματα. Τέλος, η αντιολισθητική σόλα είναι επίσης σωτήρια, καθώς ένα βρεγμένο δάπεδο αποτελεί συχνό φαινόμενο μέσα στην κουζίνα.

Σακάκι σεφ μαύρο loose fit συνθετικό με σατέν λωρίδες Santino

 

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι ένδυσης για την κουζίνα. Το loose fit σακάκι χαρίζει ελευθερία κίνησης. Η άνεση ωστόσο δεν υπολείπεται κομψότητας. Η σατινέ λωρίδα υφάσματος, τα κρυφά τρουκς κουμπιά και τα δύο ορατά γυαλιστερά κουμπιά δημιουργούν μοναδικό στυλ. Επίσης, τα μανίκια μαζεύονται εύκολα λόγω των κουμπωμάτων που διαθέτουν .

 

Επιφάνεια κοπής πράσινη 45.5x30.5x1.5 εκατ

 

Απαραίτητο κομμάτι για το οπλοστάσιο κάθε σεφ που σέβεται τον εαυτό του. Μια μεγάλη επιφάνεια κοπής, η οποία καθαρίζεται εύκολα και πληροί τις απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές. Επιλέγουμε το χρώμα επιφάνειας κοπής, ανάλογα με τις πρώτες ύλες που θέλουμε να δουλέψουμε πάνω της. 

 

Τσιμπίδα για κόκαλα ψαριών με σπαστή μύτη

 

Το φιλετάρισμα ψαριών είναι απαραίτητο για αρκετές παρασκευές. Η τσιμπίδα κάνει τη χρονοβόρα αυτή εργασία υπόθεση λεπτών καθώς η λεπτή μύτη βοηθά ώστε να μπορέσουμε να αποσπάσουμε ακόμα και τα μικρότερα κόκαλα. Κάθε σεφ θα χαρεί αυτό το απλό δώρο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του στην κουζίνα.

 

Δοχείο 2λτ. και αντλία για μαρινάρισμα σε κενό αέρος άσπρα σετ 2 τμχ.

 

Η σωστή συντήρηση είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα σε κάθε επαγγελματική και οικιακή κουζίνα. Το δοχείο για μαρινάρισμα μας βοηθά να αποφύγουμε οσμές μέσα στο ψυγείο και να πετύχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, καθώς το κενό αέρος θα βοηθήσει την πρώτη ύλη μας να μαριναριστεί πιο αποτελεσματικά χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος αλλοιώσης των γεύσεων.

 

Κιτ μοριακής γαστρονομίας Styling R-Evolution

 

Εξαιρετική ιδέα δώρου για σεφ που αρέσκονται στην εξερεύνηση νέων τεχνικών μεθόδων που θα εξελίξουν την τέχνη τους. Το Κιτ περιλαμβάνει 11 ειδικά εργαλεία για μοριακή κουζίνα, 6 βασικά εργαλεία styling, 4 προσυμπιεσμένα υλικά τροφίμων, 2 DVD με συνταγές και ένα βιβλιαράκι με συμβουλές και tips.

 

Μαντολίνο ρυθμιζόμενο με 5 λεπίδες - HENDI

 

Κάθε προετοιμασία πιάτου προϋποθέτει διαφορετικό τρόπο κοπής, τόσο ως προς το σχήμα, όσο ως προς το πάχος και η ομοιόμορφη κοπή εγγυάται τέλειο μαγειρικό αποτέλεσμα. Το μαντολίνο είναι ένα κλασικό εργαλείο που εξοικονομεί χρόνο στους σεφ. Το μαντολίνο της HENDI με 5 λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι και με ρυθμιζόμενο πάχος για κοπές ακριβείας, είναι μία εξαιρετική επιλογή για τον αγαπημένο σας μάγειρα.

Δέρμα φυσικό για φινίρισμα

 

Τα μαχαίρια, το απαραίτητο εργαλείο για κάθε σεφ, εκτός από ποιοτική και ανθεκτική λεπίδα, θα πρέπει να είναι και αιχμηρή. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή συντήρηση. Το ακονιστήρι από φυσικό δέρμα για το φινίρισμα μαχαιριών, αφαιρεί τα γρέζια που έχουν απομείνει στο μαχαίρι, μετά το ακόνισμα τους και λειαίνει την λεπίδα.

 

Επιφάνεια κοπής από πολυουρεθάνη μαύρη 38x25 εκατ

Η επιφάνεια κοπής από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU) είναι μια πιο premium επιλογή επιφάνειας κοπής. Ειδικά αν γνωρίζουμε πως ο σεφ μας διαθέτει ποιοτικά μαχαίρια, τότε αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Το υλικό κατασκευής προστατεύει τα κοφτερά μαχαίρια από οποιαδήποτε γρατζουνιά ή κάθε άλλη ζημιά. Επίσης, πλένεται σε πλυντήριο πιάτων, είναι αντιβακτηριδιακή, δεν απορροφά μυρωδιές χάρη στο υλικό κατασκευής και αποστειρώνεται. Πολύ απλά, περιχύνουμε με νερό στους 150° για 30 δευτερόλεπτα.

Σοκολάτα Στέλιος Παρλιάρος

 

Η μαγειρική είναι μια πρακτική τέχνη, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, το διάβασμα εξελίσσει την τέχνη. Οι σεφ που μελετούν, μπορούν να γίνουν πιο δημιουργικοί στα δικά τους πιάτα. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ένας από τους κορυφαίους σεφ ζαχαροπλαστικής στη χώρα μας, μοιράζεται σε αυτό το βιβλίο συνταγές γλυκών με βάση τη σοκολάτα. 225 έγχρωμες σελίδες  με 100 σοκολατένιες συνταγές για κρέμες και μους, μπισκότα και κέικ, τάρτες και τούρτες, ροφήματα και σοκολατάκια τα οποία συνοδεύονται από αντίστοιχες εντυπωσιακές φωτογραφίες.

 

Μασάτι 26 εκατ. κεραμικό ψιλού φινιρίσματος μωβ λαβή

 

Το κεραμικό μασάτι έχει στρογγυλό σχήμα, λεία και απαλή επιφάνεια. Είναι ελαφρύ, ασφαλές και εύκολο στη χρήση. Τα κεραμικά μασάτια θεωρούνται τα καλύτερα μασάτια ακονίσματος, καθώς παρέχουν συνολική και ουσιαστική τριβή στη γωνία, με δυνατότητα αναμόρφωσης όλης της κοπτικής άκρης. Σε σκληρότητα επαφής, είναι μεταξύ του μεταλλικού και του διαμαντένιου. Κάθε σεφ προτιμά το μασάτι για καθημερινό ακόνισμα καθώς φρεσκάρει απλά τη γωνία του μαχαιριού και δεν «τρώει»  το μέταλλο.

 

Μαχαίρι σεφ από ατσάλι shirogami 18 εκατ. Double-Bevel

 

To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία, αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα! Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι κουζίνας. Στην Ιαπωνία, οι ειδικοί τεχνίτες "Tosho" είναι οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται από την κυβέρνηση να κατασκευάζουν αυθεντικά ιαπωνικά σπαθιά. Η Tojiro σε αυτό το μαχαίρι χρησιμοποίησε σαν πυρήνα το ατσάλι "Shirogami", ένα από τα σκληρότερα ατσάλια παγκοσμίως και έπειτα οι τεχνίτες της το σφυρηλάτησαν με στρώσεις από σίδηρο, προσθέτοντας άνετη λαβή από ξύλο βελανιδιάς.

 

Εργαλεία κουζίνας ανοξείδωτα σετ  9 τμχ.

 

Ένα ίδιαίτερο δώρο συμπληρωματικό των μαχαιριών. Εξίσου απαραίτητο για κάθε σεφ ή oποιονδήποτε που ασχολείται με την κουζίνα. Περιλαμβάνει: ρίγα λεμονιού, παριζιέν, παριζιέν οβάλ, εργαλείο αφαίρεσης πυρήνα ντομάτας, μαχαιράκι αποφλοίωσης, κόφτη ζύμης διπλό, αποφλοιωτή κάθετο, αποφλοιωτή πλάγιο, μηλοκαθαριστή. Όλα είναι οργανωμένα μέσα σε τσαντάκι – θήκη με εσωτερικές θέσεις για κάθε εργαλείο.

Αυτές ήταν μερικές επιλογές για επαγγελματίες  ή/και για οικιακούς σεφ. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά τη μαγειρική τέχνη κι έχουν πάθος για το καλό φαγητό.

 

Το COOZINA σας εύχεται Καλές γιορτές, γεμάτες γευστικές δημιουργίες είτε στο χώρο εργασίας σας, είτε στο σπίτι!

 

 

 

#χριστουγεννιάτικα , #christmas