10+1 τρόποι για να απολαύσετε το καρπούζι σας

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο που φωνάζει καλοκαίρι! Ωστόσο όταν φτάνουμε στο σημείο της μαγειρικής δημιουργικότητας, το καρπούζι δεν έχει και την πιο περίοπτη θέση. Ενώ με άλλα φρούτα φτιάχνουμε μαρμελάδας, σαλάτες, ακόμα και πίτες, το καρπούζι συνήθως το κόβουμε και το σερβίρουμε έτσι απλά. Σίγουρα είναι από μόνο του πολύ εύγευστο ωστόσο μια μικρή επεξεργασία, σε συνδυασμό με κάποια υλικά μπορούν να απογειώσουν τη γεύση του.

1. Ψητό καρπούζι με λάιμ και κόλιαντρο

psito

Κι όμως το καρπούζι ψήνεται! Ίσως έχουμε την εντύπωση πως θα διαλυθεί άπαξ και μπει στη φωτιά, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς η θερμότητα το μεταμορφώνει σε μια καραμελωμένη λιχουδιά. Η ήπια οξύτητα του λάιμ και η φρεσκάδα του κόλιαντρου είναι ένα ευτυχές γευστικό πάντρεμα με το καρπούζι.

2. Γύρος με bbq σως και καρπούζι

Ναι κι όμως το καρπούζι ταιριάζει στο χοιρινό όσο θα ταιριάζει η ντομάτα μέσα στο σουβλάκι. Το καρπούζι προσδίδει μια υπόγλυκη γεύση στην λιπαρότητα του κρέατος και συμπληρώνει την καπνιστή γεύση τη σάλτσας bbq.

3. Γρανίτα καρπούζι με αλάτι

saltwater

Ένας υπέροχος συνδυασμός ειδικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε σπιτική γρανίτα με νερό, ζάχαρη, το καρπούζι μας, λίγο λάιμ και φυσικά αλάτι. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι το οποίο παγώνουμε κι αναμιγνύουμε με το πολτοποιημένο καρπούζι.

4. Καρπούζι με τεκίλα

Μπορούμε να φτιάξουμε σουβλάκια με καρπούζι το οποίο έχουμε μουλιάσει σε αλκοόλ, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα τεκίλα Το καρπούζι απορροφά σαν σφουγγάρι τη γεύση.

5. Σαλάτα με «στραγγιστό» χαλαπένιος καρπούζι

Για να πάρουμε όλη τη γεύση του καρπουζιού με λιγότερο νερό, μπορούμε να το στραγγίξουμε τυλίγοντάς το με χαρτί κουζίνας, μαζί με φετάκια καυτερής πιπεριάς χαλαπένιος και τοποθετώντας το μέσα σε αεροστεγές σακουλάκι για μια μέρα. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα χαλαπένιος. Η σαλάτα μας μπορεί να περιέχει αβοκάντο κρεμμύδι, μέντα, κάππαρη, φρέσκο κατσικίσιo τυρί και οποιοδήποτε συνδυασμό θα μπορούσατε να φανταστείτε!

6. Pico de gallo με μάνγκο και καρπούζι

picodegallo

Ίσως ο συνδυασμός καρπουζιού με μάνγκο να φαντάζει πολύ εξωτικός, ωστόσο αν σκεφτούμε πως το καρπούζι λόγω υφής και χρώματος, μπορεί να αντικαταστήσει τη ντομάτα ίσως μας φανεί λιγότερο περίεργη επιλογή.

7. Καρπούζι πανέ με μπέικον

Αυτή η επιλογή θα εντυπωσιάσει, με ένα καλό κουρκούτι το καρπούζι μας θα έχει απίθανη κρούστα, ειδικά αν το κουκουλώσουμε με τραγανό μπέικον θα ξετρελάνουμε κάθε καλεσμένο μας.

8. Ανοιχτό σάντουιτς με καρπούζι

mexaloumi

Ένας απλό συνδυασμός από τραγανό ψωμί, λαχανικά, καρπούζι και κρεμώδες ξινούτσικο τυρί είναι ότι ότι πρέπει για ένα πεντανόστιμο ανοιχτό σάντουιτς.

9. Σούπα φράουλα καρπούζι

Μια άκρως καλοκαιρινή σούπα, η οποία ξεκίνησε από πρωτοκλασάτα εστιατόρια κι εν τέλει έγινε μόδα. Σήμερα το ίντερνετ είναι γεμάτο με συνταγές για λαχταριστές κρύες σούπες που θυμίζουν smoothies. Είναι γευστικές, εύκολες και υγιεινές!

10. Μοτσαρέλα με καρπούζι και μαύρες ντομάτες

Βαλσάμικο και καρπούζι, είναι από μόνα τους ένας απίθανος συνδυασμός. Φανταστείτε αυτόν το συνδυασμό με φρέσκια μοτσαρέλα και μαύρη ντομάτα, οπτική και γευστική ποίηση!

11. Καρπούζι με μπαρμπούνια

Ψητό καρπούζι με μπαρμπούνια. Ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός, δοκιμάστε ειδικά αν τα ψαράκια μας είναι φρέσκα! 

Τέλος ο αξεπέραστος all time classic συνδυασμός φέτα-καρπούζι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λησμονηθεί! Όπως κι αν συνδυάσετε το καρπούζι σας, απολαύστε το όσο πιο φρέσκο και δροσερό γίνεται.