Αυτός είναι ο εξοπλισμός της εορταστικής ζαχαροπλαστικής

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Η εποχή που είναι συνδεδεμένη με υπέροχα γλυκά έχει φτάσει. Έχουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε το σπίτι μας με χαρούμενα πρόσωπα που γεύονται τις ζαχαρένιες μας δημιουργίες. Ο κατάλληλος εξοπλισμός θα μετατρέψει τη δημιουργία σε παιχνίδι. Είναι μια αφορμή να δημιουργήσουμε παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα στην κουζίνα, να μυρίσει το σπίτι μας με όμορφες οσμές που θα φέρουν ένα πνεύμα καλής διάθεσης και καλοτυχία για το νέο έτος.

Υπάρχει μια πληθώρα γλυκών που έχουν την τιμητική τους κατά την εορταστική περίοδο. Από τα παραδοσιακά μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και βασιλόπιτες μέχρι πιο ελεύθερες δημιουργίες. Για παράδειγμα, τα γιορτινά μπισκότα διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων που μπορούν να διακοσμήσουν ακόμη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Για να είναι μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη χρειάζεται ένα βασικό εξοπλισμό ζαχαροπλαστικής, ο οποίος θα πρέπει, πρώτον, να είναι ασφαλής για τα τρόφιμα και, δεύτερον, κατάλληλος για την παρασκευή των γλυκών που θέλουμε.Εργαλεία και σκεύη για την προετοιμασία των γλυκών μας.

Εργαλεία και σκεύη για την προετοιμασία των γλυκών μας

Μπωλ ανάδευσης: Ένα πολύ βασικό σκεύος για να μοιράσουμε τα υλικά μας και στη συνέχεια για να τα ανακατέψουμε. 

Σπάτουλα: Βοηθά στην ανάδευση των υλικών μας, χωρίς να χάνουμε πολύ υλικό, όπως με ένα κουτάλι που κολλάει πάνω του.

Πλάστες: Οι ζύμες χρειάζονται τον πλάστη τους, μπορούμε με ελάχιστες κινήσεις να απλώσουμε τη ζύμη μας και έπειτα να την κόψουμε με τσέρκια.

Φόρμες - Τσέρκια: Τα κέικ, τα muffin και τα cupcakes με χαριτωμένες χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες  μπορούν να ψηθούν πολύ εύκολα μέσα σε αντικολλητικά τσέρκια και φόρμες σιλικόνης ή ανοξείδωτες που κάνουν το ξεφορμάρισμα παιχνίδι.

Κουπ- πατ: Με αυτά μπορούμε να «κόψουμε» ζύμη για μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε, σε αστεράκια, καρδιές , άγιους βασίλιδες, έλατα και πολλά ακόμη σχέδια.

Ταψί και φύλλο σιλικόνης: Επίσης ένα ταψί αντικολλητικό ή φύλλο σιλικόνης είναι χρήσιμα για το ψήσιμο των μπισκότων και άλλων ζυμών, με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύει να κολλήσει η μισή ζύμη.

Κορνέ Γαρνιρίσματος: Αφού ψηθούν τα υπέροχα μπισκότα μας και τα κεκάκια μας, δεν γίνεται να τα αφήσουμε χωρίς διακόσμηση, το κορνέ μας δίνει τη δυνατότητα με τις εναλλαγές στις μύτες να αλλάξουμε διακοσμητικές υφές και να γράψουμε πάνω τους.

Κοπτικά είδη ζαχαροπλαστικής: Φυσικά μπορούμε να κόψουμε τις ζύμες και τα γλυκά με μαχαίρια κουζίνας ωστόσο το ειδικό μαχαίρι ζαχαροπλαστικής με τον ντελικάτο του σχεδιασμό δεν αφήνει τη ζύμη να σπάσει εύκολα και είναι ιδανικό για λεπτομέρειες και λεπτούς χειρισμούς. Επίσης ο κόφτης ζύμης με την ρολαριστή του κίνηση μπορεί να κόψει ζύμες σε χρόνο ντετέ.

Μίξερ: Η εν λόγω μηχανή είναι συνώνυμο της ζαχαροπλαστικής είτε πρόκειται για χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα είτε για οποιαδήποτε εποχή. Με αποσπώμενο κάδο για απόλυτη ελευθερία κινήσεων στην κουζίνα ή με μίξερ χειρός. Για παράδειγμα, αντί να πλάθουμε στο χέρι τη ζύμη για μελομακάρονα και κουραμπιέδες μπορούμε να βάλουμε τον γάντζο και να δημιουργήσουμε τη ζύμη μας χωρίς να λερώσουμε τα χέρια μας. 

Μπλέντερ & Πολυκόπτες: Επειδή πολλά γλυκά των εορτών περιέχουν ψιλοκομμένους καρπούς που ναι μεν μπορούμε να τους κόψουμε με μαχαίρι, ωστόσο κομματάκια θα βρεθούν σε κάθε γωνία του πάγκου και της κουζίνας μας.  Το μπλέντερ με τον κάδο του, μας διευκολύνει ώστε να έχουμε καθαρή την κουζίνα μας και το υλικό μας συγκεντρωμένο σε ένα σκεύος. 

Ζυγαριά ακριβείας: Με την ζαχαροπλαστική πρέπει να έχουμε τα υλικά μας με ακρίβεια γραμμαρίου για να είμαστε σίγουροι για το ασφαλές αποτέλεσμα της συνταγής μας.


Βρώσιμα Είδη & Διασκοσμητικά Ζαχαροπλαστικής 

Τώρα ερχόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της χριστουγεννιάτικης ζαχαροπλαστικής! Χρώματα, πέρλες, γκλίτερ και αρώματα που θα στολίσουν με τον πιο όμορφο τρόπο τα γλυκά μας.

Βρώσιμοι Μαρκαδόροι: Μια πολύ ωραία επιλογή για ζαχαροπλαστικές με παιδιά. Μπορούν να χρωματίσουν τα μπισκότα τους πολύ εύκολα.

Τζελ χρωματισμού: Μπορούν να δώσουν λάμψη σε βρώσιμα στολίδια και σε χριστουγεννιάτικα μπισκοτένια σπιτάκια. 

Σπρέϋ: Άλλος ένα πολύ εύκολο στη χρήση μέσον χρωματισμού. Το σπρέι δίνει ομοιόμορφο χρώμα στην επιφάνεια που θέλουμε να τονίσουμε. 

Σετ διακόσμησης πέρλες, sticks, τρούφα: Και άλλα γυαλιστερά διακοσμητικά που εντείνουν την εορταστική αίσθηση και μπορούν να ομορφύνουν τις δημιουργίες μας και να μετατραπούν σε παιχνίδι στα χέρια των μικρών μας φίλων. 

Βρώσιμα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά: Ιδανικά για cakes, βασιλόπιτες, cupcakes και εορταστικές τούρτες.

Αρώματα & Γεύσεις: Οι μυρωδιές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των γεύσεων καθώς εντείνουν τις αισθήσεις και μένουν στη μνήμη. Μπορούμε να τις ενισχύσουμε με τα τεχνητά αρώματα που είναι ασφαλή για την υγεία μας ειδικά κατασκευασμένα για άρωμα που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Οποιαδήποτε και αν είναι τα γλυκά που θέλουμε να γευτούμε αυτές τις γιορτές, ευχόμαστε να τα μοιραστούμε με αγαπημένα πρόσωπα. Η ομάδα του COOZINA σας εύχεται όμορφες γιορτές, γεμάτες φως και ελπίδα.

#χριστουγεννα , #christmas