Δωροπροτάσεις για τους πρωτάρηδες στην κουζίνα

Έφτασε η καλύτερη εποχή για να κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας. Κάποιοι ανακαλύπτουν την κουζίνα και αρχίζουν να μαθαίνουν τα βασικά γύρω από εκείνη. Τι καλύτερο από ένα δώρο που διευκολύνει την εξερεύνηση και την καθημερινότητά τους μέσα στην κουζίνα.

Όταν πρόκειται για δώρα σε πρωτάρηδες στο χώρο της γαστρονομίας, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν βασικά πρακτικά πράγματα που θα πρέπει να έχει μια κουζίνα καθώς και ιδέες που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη μαγειρική σαν διαδικασία. Φυσικά, με γνώμονα την προσωπικότητα και τις ανάγκες του αποδέκτη του δώρου.

Σετ κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι 4 τμχ Concept

Μια πολλή καλή επιλογή για ανθρώπους που στήνουν την κουζίνα τους, καθώς διαθέτει τα απαραίτητα σκεύη μαγειρικής. Εμπνευσμένη από τη βραβευμένη πολυλειτουργική σειρά Concept Pro. Τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες της σειράς Concept της Woll μας επιτρέπουν να μαγειρεύουμε απλά & τέλεια. Το σετ περιλαμβάνει κατσαρολάκι 18 εκ. - 2,5 λτ., χύτρα 20 εκ. - 3,4 λτ, χύτρα 24 εκ. - 5,8 λτ και μία σωτέζα 28 εκ. - 4,8 λτ. Τα σκεύη είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10, διαθέτουν πολυλειτουργικό καπάκι για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο φούρνο (πυρίμαχες λαβές έως 200 °C). Θερμαίνονται πολύ γρήγορα και διατηρούν τη θερμοκρασία περισσότερο και τέλος καθαρίζονται εύκολα, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Υγιεινό μαγείρεμα καθώς χρειαζόμαστε λίγη ή και καθόλου λιπαρή ουσία

Σετ κατσαρόλες από χυτό αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση 3 τμχ Diamond Lite

Άλλη μία εξαιρετική επιλογή για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.Oι κατσαρόλες είναι ανάμεσα στα πολύ βασικά σκεύη της κουζίνας. Η εν λόγω σειρά διαθέτει αντικολλητική επιφάνεια που εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς με την αποτελεσματικότητά της αλλά και την αντοχή της. Το σετ περιλαμβάνει κατσαρολάκι 18 εκ., χύτρα 24 εκ. - 5 λτ., χύτρα 28 εκ. -7,5 λτ. Είναι κατασκευασμένα από χειροποίητο χυτό αλουμίνιο πάχους 6 cm και με επίστρωση από διαμάντι. Είναι αρκετά ανθεκτικά σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με πρακτικό και εργονομικό σχεδιασμό. 25 χρόνια εγγύηση για το σώμα, 3 χρόνια εγγύηση για την αντικολλητική επιφάνεια.  

Ταψιά διαφόρων μεγεθών

Φυσικά, δε θα χρειαζόμαστε μόνο κατσαρόλες και τηγάνια στην κουζίνα! Οι φόρμες και τα ταψιά μας είναι απαραίτητα για να προετοιμάσουμε αρκετά φαγητά. Ποιος θα ξεχάσει το all time classic κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, το πλέον εύκολο φαγητό κάθε πρωτάρη στην κουζίνα. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια ευρεία γκάμα μεγεθών και υλικών κατασκευής όπως αλουμίνιο, ανθρακούχος χάλυβας, ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό, λευκοσίδηρος, μαντέμι, πολυκαρβουνικό, πορσελάνη, πυρίμαχο γυαλί, χυτό αλουμίνιο, stoneware, εμαγιέ, ατσάλι που μπορεί να διαθέτουν αντικολλητική επίστρωση. 

Μαχαίρια σετ 7 τμχ σε συσκευασία δώρου Swiss Classic

Ωραία τα σκεύη, αλλά χωρίς μαχαίρια η κουζίνα είναι λειψή. Ένα σετ μαχαιριών και βασικών εργαλείων που θα βοηθήσει κάθε πρωτάρη να ξεκινήσει την προετοιμασία των γευμάτων. Το σετ περιλαμβάνει μαχαίρι Swiss Classic Γενικής Χρήσης Ίσιο 8 εκατ., Swiss Classic Πιρούνα, μαχαίρι Swiss Classic Γενικής Χρήσης Οδοντωτό 11 εκατ., μαχαίρι Swiss Classic Ψωμιού - ζαχαροπλαστικής 22 εκατ., μαχαίρι Swiss Classic Santoku 17 εκατ., Swiss Classic Αποφλοιωτής, μαχαίρι Swiss Classic Σεφ 19 εκατ. Εργονομική λαβή. Οι λάμες όλων των μαχαιριών της σειράς είναι κατασκευασμένες από μαρτενσιτικό ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτουν εργονομική λαβή.

Βραστήρας

Απαραίτητη συσκευή για κάθε κουζίνα είναι ο βραστήρας καθώς χρειαζόμαστε άμεσα ζεστό νερό για διάφορες εργασίες.Είτε για να βράσουμε κάτι, είτε για να καθαρίσουμε υπολείμματα φαγητού από διάφορα σκεύη. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ χωρητικότητας που ξεκινά από τα 0,8 lt και φτάνει έως τα 2 lt. Πέραν τούτων, κάποια υλικά όπως το ανοξείδωτο ατσάλι και ο χαλκός επιτρέπουν τη χρήση των βραστήρων πάνω σε εστίες. Τέλος, χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη απενεργοποίηση, η ένδειξη στάθμης νερού είναι επιλογές που μας εγγυώνται ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Επιλέγουμε τα χαρακτηριστικά, το σχήμα και χρώμα που πιστεύουμε πως θα ταιριάζει στο χώρο, το γούστο και τις ανάγκες του παραλήπτη του δώρου.

 

Ραβδομπλέντερ κόκκινο 500W 3 in 1 Desire

Μία συσκευή με ατελείωτες δυνατότητες. Διαθέτει ποτήρι χωρητικότητας 700 ml, δοχείο πολυκοπτικού χωρητικότητας 500 ml, σύρμα ανάδευσης, ραβδομπλέντερ με δύο ταχύτητες, αποσπώμενο άξονα και λεπίδες από ανοξείδωτο ατσάλι. Έτσι μπορούμε να τεμαχίσουμε μέσα στο δοχείο κοπής ή να πολτοποιήσουμε με το ραβδομπλέντερ είτε μέσα στο ποτήρι, είτε απευθείας μέσα στο σκεύους με το τρόφιμο. Μια εξαιρετική επιλογή για να γίνει μια καλή αρχή στον κόσμο της κουζίνας.

Μίξερ

Ο/η πρωτάρης/α μέσα στην κουζίνα έχει αρχίσει να τα πηγαίνει καλά με τις βασικές παρασκευές και είναι ο καιρός να αρχίζει να φτιάχνει κανένα γλυκάκι. Σε αυτή την περίπτωση ένα μίξερ είναι απαραίτητο στο οπλοστάσιο της νέας αυτής κουζίνας. Οι επιλογές ποικίλουν φυσικά. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κουζινομηχανή, μίξερ χειρός ή μίξερ με κάδο. Η επιλογή μας θα εξαρτηθεί από το εύρος των εργασιών που θα θέλαμε να καλύπτει η συσκευή, από το χώρο που θα θέλαμε να καταλαμβάνει μέσα στην κουζίνα, από το design και από την ισχύ που πιστεύουμε πως ταιριάζει στο στυλ κουζίνας του προσώπου στο οποίο θα το κάνουμε δώρο.

 

Βιβλία μαγειρικής

Εκτός από τα πρακτικά σκεύη, εργαλεία και συσκευές που μπορούμε να δωρίσουμε στους πρωτάρηδες στην κουζίνα, ένα καλό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές και ιδέες είναι πάντα βοηθητικό. Κάποιοι ίσως σκεφτούν, μα καλά, σήμερα με το διαδίκτυο γιατί χρειαζόμαστε ένα βιβλίο; Πρώτον ο τρόπος στησίματος του βιβλίου είναι μελετημένος ώστε οι συνταγές να «βγαίνουν» καθώς όπως ξέρουμε τα γραπτά μένουν. Επίσης το βιβλίο θα παραμείνει στο ράφι της βιβλιοθήκης σαν ενθύμιο που θα σας συνδέει και θα θυμίζει το δώρο.

 

Θήκη στραγγίσματος επεκτεινόμενη γκρι 52.7 x 36.4 x 16.1 εκατ. Extend steel

Ωραία η μαγειρική και οι πρώτες ανακαλύψεις γύρω από αυτή, ωστόσο για να μπορέσει μια κουζίνα να είναι λειτουργική θα πρέπει πάνω απ΄όλα να είναι οργανωμένη και καθαρή. Ο Joseph Joseph Στραγγιστήρας επεκτεινόμενος Extend steel αυξομειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Έτσι, όταν έχουμε λίγα πιάτα καταλαμβάνει λίγο χώρο στο νεροχύτη, ενώ όποτε χρειαστεί είναι έτοιμος να μεγαλώσει και να «φιλοξενήσει» όλα τα πλυμένα πιάτα. Είναι κατασκευασμένος από συνθετικό υλικό BPA free & ανοξείδωτο ατσάλι με ειδική επίστρωση που απομακρύνει τις «δακτυλιές» και δείχνει πάντα καθαρός.

Εκτός από τις παραπάνω προτάσεις, το COOZINA διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη γύρω από τη κουζίνα. Πάντα από ποιοτικά brands που εγγυώνται διάρκεια ζωής και εργονομία στη χρήση. Έτσι τα δώρα μας θα συντροφεύουν για αρκετό χρόνο τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Καλές γιορτές!

#χριστουγεννα , #christmas_spirit , #christmas