Μοναδικά δώρα για τους λάτρεις της μαγειρικής

Αν το πάθος σου είναι η μαγειρική τότε στις γιορτές τα δώρα που θα σε χαροποιήσουν λίγο παραπάνω είναι εκείνα που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ακόμη περισσότερες λαχταριστές συνταγές. Κάθε έμπειρος μάγειρας δικαιούται τα καλύτερα για την κουζίνα του.

Όταν σκεφτόμαστε κάποιους ανθρώπους, λάτρεις της γαστρονομίας και της μαγειρικής, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό  είναι πως θα χαρούν αν τους δωρίσουμε κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να συνδέσει με μια συνταγή και μια ακόμη γευστική εμπειρία. 

Μαχαίρι Σεφ

Στην κουζίνα εν αρχή ην το μαχαίρι, που θα πει πως κάθε μάγειρας που σέβεται τον εαυτό του είτε πρόκειται για επαγγελματία ή ερασιτέχνη μάγειρα, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα καλό μαχαίρι σεφ. Οι επιλογές ποικίλουν και διαφοροποιούνται ανάλογα το μήκος της λάμας, που ξεκινά από 10 cm και μπορεί να φτάσει έως τα 32 cm. Επίσης, με το υλικό κατασκευής που μπορεί να είναι δαμασκηνό ατσάλι, κεραμικό, ανοξείδωτο ατσάλι κ.α. και το υλικό κατασκευής της λαβής που μπορεί να είναι από ξύλο, συνθετικό υλικό, ανοξείδωτο ατσάλι κ.α. Οπότε η επιλογή του καλύτερου μαχαιριού για το πρόσωπο στο οποίο θα δωρίσουμε το μαχαίρι καλό θα είναι να διαμορφωθεί με βάσει τις ανάγκες του μέσα στην κουζίνα καθώς και σε τι είδους παρασκευές – κοπές πρόκειται να το χρησιμοποιήσει.

Επιφάνεια κοπής από ξύλο οξιάς με αυλάκι 40x30x4.2 εκατ. Maestro

Φυσικά, όταν έχουμε ένα καλό μαχαίρι καλό θα είναι να το συντηρούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι' αυτό το λόγο δεν πρέπει να κόβουμε πάνω στον πάγκο και σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μία ποιοτική επιφάνεια κοπής από ξύλο οξιάς με αυλάκια που δεν αφήνει τα υγρά να κυλήσουν και να λερώσουν την κουζίνα, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης, το πάχος του το κάνει μια πολύ στέρεη επιφάνεια κοπής που μας επιτρέπει να κόβουμε πάνω της χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο τραυματισμού.

Γκριλιέρα μαντεμένια επισμαλτωμένη με πρέσα ψησίματος μπλε 24x24 εκατ. Cobalt Blue Iron

Η εν λόγω γκριλιέρα επιτρέπει το ψήσιμο της πρώτης ύλης αλλά και το μαγείρεμα της στη συνέχεια. Επίσης, χρειαζόμαστε λίγη ή και καθόλου λιπαρή ουσία, έτσι το μαγείρεμα είναι πολύ υγιεινό. Είναι κατασκευασμένη από χυτοσίδηρο με επισμάλτωση που είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο και σε επαγωγικές εστίες. Θερμαίνεται πολύ γρήγορα και διατηρεί τη θερμοκρασία περισσότερο.  Διαθέτει ειδική πρέσα με ραβδώσεις και στις δύο πλευρές ώστε το κρέας να ψήνεται ταυτόχρονα από κάθε πλευρά. Καθαρίζεται εύκολα, πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Το σκεύους έχει 25 χρόνια εγγύηση για το σώμα.

 

Βάση για τούρτα περιστρεφόμενη μεταλλική 31 εκατ.

Αν οι προσφιλείς μας μάγειρες έχουν μια έφεση στη ζαχαροπλαστική και βλέπουμε πως κάνουν τις τούρτες για κάθε γιορτή και γενέθλια με τα χεράκια τους, τότε αυτό το δώρο θα τους λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Βάση κέικ/τούρτας από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό στη χρήση. Έχει μεγάλη επιφάνεια στήριξης, περιστρεφόμενη και προς τις δύο κατευθύνσεις (δεξιά/αριστερά). Η αντιολισθητική βάση εγγυάται μεγαλύτερη σταθερότητα ακόμα και κατά τις φάσεις της διακόσμησης του κέικ.

 

Τηγάνι μαντεμένιο βαθύ και έξτρα ελαφρύ με λαβή σιλικόνης 28 εκατ. Ultra Light Original

Το τηγάνι είναι ένα μαγειρικό σκεύος πασπαρτού καθώς μπορούμε να τηγανίσουμε, να σοτάρουμε και φτιάξουμε πολλές παρασκευές σε αυτό. Το συγκεκριμένο τηγάνι είναι κατασκευασμένο από ένα σχεδόν αθάνατο υλικό, το σουηδικό μαντέμι. Ωστόσο, το συγκεκριμένο τηγάνι είναι ελαφρύτερο  από τα παραδοσιακά μαντεμένια, αλλά τα οφέλη παραμένουν τα ίδια. Το κύριο χαρακτηριστικό του μαντεμιού είναι ότι έχουμε ομοιόμορφη  και γρήγορη κατανομή θερμότητας σε όλη την επιφάνεια. Είναι κατάλληλο και για τον φούρνο έως τους 225 ºC και έχει 30 χρόνια εγγύηση για το σώμα.

 

Τεμαχιστής πατάτας - λαχανικών Cutto

Μπορεί να έχουμε πολύ καλά μαχαίρια, αλλά περιορισμένο χρόνο. Οπότε τι καλύτερο από έναν τεμαχιστή gadget που μας δίνει τη δυνατότητα να κόψουμε με απλές κινήσεις ολόκληρα λαχανικά σε κομμάτια. Λειτουργεί χειροκίνητα για εξοικονόμηση ενέργειας και έχουμε γρήγορα ομοιόμορφα κομμένα κομμάτια. Είναι ιδανικό εργαλείο για όσους αρέσκονται στις σπιτικές τηγανιτές πατάτες και θέλουν να τις φτιάξουν σε χρόνο ρεκόρ.

 

Καράφα αερισμού και ψύξης κρασιού

Συνήθως οι λάτρεις της μαγειρικής – γαστρονομίας αγαπούν το κρασί ως κομμάτι αυτής. Με τη συγκεκριμέη καράφα μπορούμε να μεταγγίσουμε εύκολα το κρασία. Για παράδειγμα, τα λευκά κρασιά συχνά ωφελούνται αφήνοντας τα να αναπνέουν, για να μαλακώσουν τις γεύσεις και να απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Αυτή η καράφα μεταγγίζει απαλά το κρασί μας μέσα από το ενσωματωμένο χωνί, το οποίο είναι διάτρητο με αμέτρητες μικρές τρύπες. Διατρέχοντας αυτές τις μικροσκοπικές τρύπες και στο εσωτερικό της καράφας, το κρασί αερίζεται απαλά κι αποτελεσματικά. Η βάση διαθέτει ένα αφαιρούμενο δροσερό στοιχείο, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στην κατάψυξη πριν από τη χρήση και το οποίο διατηρεί το κρασί κρύο για πολλές ώρες.

Αποξηραντής τροφίμων 14 λτ. & 30λτ. 350 W

Η ξήρανση είναι ο παλαιότερος τρόπος συντήρησης φρούτων, αλλά και ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης τροφών, εκτός από την κατάψυξη και την χημική συντήρηση. Αφαιρώντας το νερό εμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών και η σήψη των τροφών. Ο αποξηραντής περιλαμβάνει 8 ράφια για μεγάλα και μικρότερα είδη προς αποξήρανση. Εκτός από συντήρηση, μέσω της αποξήρανσης, μπορούμε να προετοιμάσουμε κρούστες αλέθοντας στη συνέχεια τα αποξηραμένα υλικά, δημιουργώντας στη συνέχεια πρωτότυπα γευστικά πιάτα. 

Μαχαίρια για σεφ σετ 5 τμχ και θήκη μεταφοράς Wasabi

Καλό είναι να έχουμε τουλάχιστον ένα ποιοτικό μαχαίρι σεφ, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό μαχαίρι που θα χρειαστούμε στην κουζίνα. Μια πολύ πρακτική επιλογή είναι, φυσικά, ένα σετ που διαθέτει διαφορετικά είδη μαχαιριών. Το συγκεκριμένο σετ ιαπωνικών μαχαιριών που φημίζονται για την παράδοσή τους στη μαχαιροποιεία περιέχει θήκη Μαχαιριών Κουζίνας 5 Θέσεων, μαχαίρι Γενικής Χρήσης 10εκ Wasabi Black, μαχαίρι Deba 15εκ Wasabi Black, μαχαίρι Santoku 16.5εκ Wasabi Black, μαχαίρι Nakiri 16.5εκ Wasabi Black, μαχαίρι Yanagiba 21εκ Wasabi Black.

 

Ακονιστήρι ηλεκτρικό με κεραμικές πέτρες

Τα μαχαίρια όσο ποιοτικά και αν είναι, αν δεν τα συντηρούμε με τον κατάλληλο τρόπο δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματικά. Το ακόνισμα είναι κάτι πολύ βασικό για να έχουμε μαχαίρια που κόβουν σαν την πρώτη μέρα που τα αποκτήσαμε. Το ακονιστήρι της KAI έχει όμορφο σχεδιασμό και είναι μικρό σε βάρος, με δύο ζεύγη κεραμικές πέτρες λείανσης. Η λαβή του και η αντιολισθητική βάση εξασφαλίζουν ένα ασφαλές κράτημα. Δεδομένου ότι τα δύο ζεύγη με τις πέτρες λείανσης είναι τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο, δύο λειτουργίες μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα. Το πρώτο ζευγάρι, από χοντρές πέτρες λείανσης, αποκαθιστά την αμβλεία άκρη, το δεύτερο ζεύγος, από λεπτές πέτρες, γυαλίζει την άκρη για ένα λεπτό και καθαρό τελείωμα.

Κουζινομηχανή 4 λτ. 1000W με ανοξείδωτο κάδο μαύρη Wizzo

 

Με την κουζινομηχανή μπορούμε να έχουμε πολλές λειτουργίες σε μια! Οπότε απευθύνεται σε έμπειρους μάγειρες που ξέρουν τι κάνουν, αλλά θέλουν να εξοικονομούν και χρόνο. Με τη δυνατή ισχύ του 1000 Watt και τις 7 ταχύτητες που διαθέτει, τη λειτουργία Pulse, διακεκομμένης κίνησης και το μεγάλης χωρητικότητας ανοξείδωτο μπωλ 4 λίτρων μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ευρεία γκάμα συνταγών. Διαθέτει όλα όσα χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε γλυκιές και αλμυρές παρασκευές!

Εκτός από τις παραπάνω προτάσεις, το COOZINA διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη γύρω από την κουζίνα. Πάντα από ποιοτικά brands που εγγυώνται διάρκεια ζωής και εργονομία στη χρήση. Έτσι τα δώρα μας θα συντροφεύουν για αρκετό χρόνο τα αγαπημένα μας πρόσωπα και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Καλές γιορτές!

 

#χριστουγεννα , #christmas_spirit , #christmas