Γιορτινά γλυκά κεράσματα με 3 μόνο υλικά

Έχουμε υποδεχθεί το Δεκέμβρη, τον πιο εορταστικό μήνα του έτους. Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, γιατί μας δίνουν αίσθηση ξεγνοιασιάς και μας συνδέουν με παιδικές αναμνήσεις. Έτσι απλά, δημιουργώντας ένα όμορφο γλυκό κέρασμα, θα μπορέσουμε να γεμίσουμε με ενθουσιασμό!

Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε εύκολα σε κάθε κουζίνα, χωρίς να χρειάζεται να κατέχουμε πολλές γνώσεις πάνω στη ζαχαροπλαστική. Με μόλις 3 υλικά μπορούμε να έχουμε λαχταριστά κεράσματα για να γλυκάνουμε αγαπημένους φίλους, γνωστούς και την οικογένειά μας. Σπιτικές λιχουδιές, σοκολατένια γλυκά, με μέντα,  oreo, σε σχήμα καρδιάς, χελώνας κ.α.! 

Καρδιές λευκής σοκολάτας με μέντα 

Υλικά 

  • 20 μικρά ζαχαρωτά, τα γνωστά χριστουγεννιάτικα ερυθρόλευκα μπαστουνάκια 
  • 170 γρ. λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
  • Τρουφάκια χρωματιστά
  • 1/2 – 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Τοποθετούμε τα ζαχαρωτά ανά δυο με τις κυρτές τους πλευρές ενωμένες έτσι ώστε να σχηματίζουν το σχήμα καρδιάς και γεμίζουμε το ταψί. 
  3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσέχουμε να μην καεί. 
  4. Αν τη βλέπουμε πολύ πηχτή της προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας για να δώσουμε στη σοκολάτα πιο βελούδινη υφή. 
  5. Παίρνουμε ένα κορνέ (σακούλα ζαχαροπλαστικής) και το γεμίσουμε με τη σοκολάτα. 
  6. Γεμίζουμε με τη βοήθεια του κορνέ, το κενό κάθε καρδιάς, δηλαδή ανάμεσα στα ζαχαρωτά, με λιωμένη σοκολάτα. 
  7. Κουνάμε λίγο τα ζαχαρωτά για να γίνει λεία η επιφάνεια της σοκολάτας που έχουμε βάλει ανάμεσά τους. 
  8. Πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα τρουφάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.
  9. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ωραίο γιορτινό πιάτο. Επίσης, μπορούμε να τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε σε κάποιο δοχείο για όποτε θελήσουμε να τα καταναλώσουμε. 

Μουσούδες του Ρούντολφ

Υλικά 

  • 25 κράκερ τύπου πρέτσελ, τετράγωνα ή  στρογγυλά πλεγμένα
  • 25 κυλινδρικά μέτριου μεγέθους σοκολατάκι , με την μια πλευρά επίπεδη
  • 25 πολύχρωμα κουφετάκια τύπου smarties

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο ρυθμίζοντας στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς κελσίου. 
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κράκερ και τα αφήνουμε λίγο να ζεσταθούν, προσέχουμε μην τα κάψουμε.
  3. Τοποθετούμε ένα σοκολατάκι στο κέντρο κάθε κράκερ. Tα αφήνουμε πολύ λίγο, μέχρι να μαλακώσει λίγο η σοκολάτα και να μπορέσει να «κολλήσει» ο πάτος του πάνω στα κράκερ.
  4.  Πιέζουμε σε κάθε σοκολατάκι ,στο κέντρο της πάνω πλευράς του, από ένα στρογγυλό κουφετάκι.
  5. Αφήνουμε στην άκρη το ταψί, μέχρι η σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πάνω στο κράκερ και αντίστοιχα το κουφετάκι πάνω στο σοκολατάκι. 

Mini oreo cupcakes 

  • 16 Oreo
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1-3 σακούλες  (100 γρ. έκαστη) σταγόνες σοκολάτας με γεύση της αρεσκείας σας
  • προαιρετικά πολύχρωμα τρουφάκια για ντεκόρ  

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε μια φόρμα για μίνι cupcakes, βάζοντας χάρτινες φόρμες σε κάθε εσοχή.
  2. Σε ένα blender θρυμματίζουμε τα μπισκότα, μέχρι να έχουμε μικρά θρύμματα. 
  3. Με τη βοήθεια του μίξερ, χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα με τα θρυμματισμένα oreo μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό, ομοιογενές μείγμα. 
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30’ .
  5. Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην κάψουμε τη σοκολάτα. 
  6. Με ένα κουτάλι, βάζουμε στον πάτο, κάθε χάρτινης, λιωμένη σοκολάτα, όχι πάρα πολύ. 
  7. Βγάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα από το ψυγείο και σχηματίζουμε μπαλάκια.
  8. Έπειτα τα πατάμε για να γίνουν δίσκοι στο μέγεθος του ανοίγματος της χάρτινης φόρμας και τα βάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα που έχουμε στρώσει στον πάτο.
  9. Έπειτα περιχύνουμε κάθε δίσκο με λιωμένη σοκολάτα.
  10. Προσθέτουμε αν θέλουμε τρουφάκια για ντεκόρ ή ό,τι άλλο μας άρεσει.
  11. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. 

Χελώνες

Υλικά

  • 25 κράκερ τύπου πρέτσελ τετράγωνα ή  στρογγυλά, πλεγμένα 
  • 25 σοκολατάκια σε κυλινδρικό σχήμα με επίπεδη τη μια πλευρά
  • 25 καρύδια πεκάν 

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κράκερ. 
  3. Αφού τα αφήνουμε να ζεσταθούν λίγο, τοποθετούμε από ένα σοκολατάκι στο κέντρο κάθε κράκερ. 
  4. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να λιώσουν, έτσι θα «κολλήσουν» στο κράκερ και θα είναι αρκετά μαλακά ώστε να στερεώσουμε πάνω από κάθε σοκολατάκι ένα καρύδι πεκάν. 
  5. Έπειτα,αφήνουμε τη σοκολάτα να σκληρύνει και τα κεράσματά μας είναι έτοιμα. 

Η ομάδα του COOZINA σας εύχεται γλυκές γιορτές, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εορταστούν. Σκοπός μας είναι να διατηρούμε τη γιορτινή μας διάθεση και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το νέο έτος που πλησιάζει!



#χριστουγεννα , #christmas