Μάθε πως να επιλέγεις την κατάλληλη ισοθερμική τσάντα και θερμός για σένα!

Το καλοκαίρι, η ζωή είναι έξω. Πολύ συχνά απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ποτά και φαγητά στην εξοχή, όμως παρέα με τη ζέστη που τους κάνει κακό. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί τώρα θα μάθουμε να επιλέγουμε τις κατάλληλες ισοθερμικές τσάντες και θερμούς.

Οι μέρες που παίρναμε φαγητό στη δουλειά ή στην εξοχή και κατέληγε αλλοιωμένο, το λιγότερο σε κακή κατάσταση, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η λύση έχει βρεθεί και είναι οι ισοθερμικές τσάντες που διατηρούν το φαγητό για αρκετή ώρα αναλλοίωτο.

Εξαιτίας της μεγάλης χρηστικότητάς τους, έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα. Ας δούμε λίγα πράγματα για κάθε είδος, ώστε να μας είναι ξεκάθαρο ποιο είναι ιδανικότερο για τις ανάγκες μας.

 

Ατομικές ισοθερμικές τσάντες 

Οι ατομικές ισοθερμικές τσάντες έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να εξυπηρετούν την καθημερινότητα μας. Είναι ιδανικές για να μεταφέρουμε με ευκολία το ατομικό μας γεύμα στη δουλειά ή στο σχολείο και να το διατήρουν ζεστό για αρκετές ώρες.

Θετικά

Καλή μόνωση που κρατά φρέσκα και ζεστά τα τρόφιμα. Κατάλληλο για μεγάλους και παιδιά.

Αρνητικά

Δεν έχουν μεγάλη χωρητικότητα, δεν θα εξυπηρετούσαν μια οικογένεια.

Δεν συστήνονται για μεγάλα ταξίδια καθώς αποθηκεύουν μικρή ποσότητα φαγητού.

 

Ισοθερμικές τσάντες με μεγάλη χωρητικότητα 

Αν έχουμε να ταΐσουμε πάνω από δύο άτομα, οι μεγάλες ισοθερμικές τσάντες είναι ιδανικές για εμάς. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε ποτά και τρόφιμα για 4 με 6 άτομα. Είναι συνήθως κατασκευασμένες από ελαστικά υλικά για εύκολη αποθήκευση. Επίσης, κάποιες από αυτές μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με την καθημερινή μας εμφάνιση καθώς μοιάζουν με κανονικές τσάντες.

Οι συγκεκριμένες ισοθερμικές τσάντες βγαίνουν σε πολλά μεγέθη και υπάρχει μεγάλη γκάμα σχεδίων. Οι τιμές τους ξεκινούν από αρκετά χαμηλά και ανεβαίνουν.

Θετικά

Αρκετή χωρητικότητα για μια μικρές ή μεγάλες παρέες. Μεταφέρονται εύκολα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Αρνητικά

Κοστίζουν λίγο παραπάνω από τις ατομικές ισοθερμικές τσάντες.

 

Επίσης, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν τα παρακάτω κριτήρια πριν προβούμε στην αγορά μιας ισοθερμικής τσάντας. 

Μέγεθος

Εάν είναι να χρησιμοποιήσουμε την τσάντα σε ταξίδια μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους μας, καλό θα ήταν να σκεφτούμε την αγορά μια σχετικά μεγάλης τσάντας. Έτσι ώστε να έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση αρκετού φαγητού για όλη την παρέα.

Μόνωση

Καλό θα ήταν να ελέγχουμε τη μόνωση της τσάντας πριν την αγοράσουμε. Τι «σύστημα» δηλαδή διαθέτει και εάν υπάρχουν μικρά ανοίγματα από τα οποία θα δραπέτευε η ψύξη.

Λειτουργικότητα

Αυτή η παράμετρος είναι ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή μιας ισοθερμικής τσάντας. Σημαντικό είναι το είδος του φερμουάρ. Εάν είναι ραμμένο και βρίσκεται στο επάνω μέρος, τότε το άνοιγμα της τσάντας και κατ΄ επέκταση η τοποθέτηση των τροφίμων γίνεται με ευκολία.

Μερικές τσάντες έχουν μικρό φερμουάρ με αποτέλεσμα να καθιστούν το άνοιγμα και το κλείσιμο της ως μια δύσκολη διαδικασία.

Ανθεκτικότητα

Είναι προτιμότερο να επενδύουμε σε ποιοτικά καλύτερα προϊόντα που είναι κατασκευασμένα από καλά υλικά τα οποία θα μας αποζημιώσουν με την ανθεκτικότητά τους στον χρόνο. Μπορεί οι πιο οικονομικές λύσεις να μοιάζουν δελεαστικές, ωστόστο θα πρέπει να βασιστούμε και στα υπόλοιπα κριτήρια.
Επίσης, όταν έχουμε να κάνουμε με μεταφορά τροφίμων η ποιότητα θα έπρεπε να μας απασχολεί λίγο παραπάνω αναλογιζόμενοι την υγεία μας. 

Εύκολη μεταφορά

Σε αυτόν τον τομέα οι περισσότερες ισοθερμικές τσάντες υπερτερούν σε αντίθεση με τα παλαιά τύπου ισοθερμικά «ψυγεία», τα οποία έχουν παραπάνω βάρος και καταλαμβάνουν αρκετό όγκο.

 

Παγούρια - Θερμός 

Τώρα που έχουμε εξασφαλίσει ασφαλή μεταφορά για τα τρόφιμά μας, θα πρέπει να βρούμε και έναν καλό τρόπο μεταφοράς των ποτών – ροφημάτων μας. Ο γνωστός μας θερμός, είναι ιδανικός για αυτό τον σκοπό. Ας δούμε λοιπόν βάση ποιων κριτηρίων θα επιλέξουμε τον καλύτερο θερμό ανάλογα τις ανάγκες μας. 

Aρχικά, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι χρήση θέλουμε να κάνουμε, ώστε να κοιτάξουμε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το θερμό και για την αποθήκευση φαγητού εκτός από τα ροφήματα, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε διαφορετικό σχήμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.


Υλικό κατασκευής

Γυαλί

 Θετικά

Είναι ασφαλές για τα τρόφιμα και τα ποτά μας, πλένεται εύκολα και διατηρεί πολύ καλά την θερμοκρασία.

Αρνητικά

 Είναι εύθραυστο λόγω υλικού και αρκετά βαρύ για τη μεταφορά. 

 

Ανοξείδωτο ατσάλι 

Θετικά

Είναι πολύ ανθεκτικό, πλένεται εύκολα και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία.

Αρνητικά

Αν η ποιότητα του μετάλλου κατασκευής δεν είναι καλή, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος για τα τρόφιμα και ποτά που περιέχει. Επίσης, είναι σχετικά βαρύ αλλά πιο ελαφρύ από το γυαλί.

 

Πλαστικό

Θετικά

Οικονομική επιλογή. Είναι ελαφρύ καθιστώντας τη μεταφορά του εύκολη.

Αρνητικά

Αρκετά επικίνδυνο για την υγεία, όταν δεν είναι κατασκευασμένο από κατάλληλο πλαστικό για τρόφιμα. Δεν καθαρίζεται πολύ εύκολα καθώς δημιουργούνται αρμοί από τη χρήση.

 

Μέγεθος

Το μέγεθος που θα επιλέξουμε θα εξαρτηθεί από τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να έχουμε λίγο τσάι ή καφέ μαζί μας για ατομική χρήση ή  εάν θέλουμε να έχουμε αρκετό για όλη την οικογένεια ή την παρέα. Επίσης αν το ταξίδι μας είναι μεγάλο θα χρειαστούμε μεγαλύτερη ποσότητα, άρα μεγαλύτερο θερμό.

 

Καπάκι

Άλλο ένα κριτήριο που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι το καπάκι. Τα παγούρια που κλείνουν με «σφραγιστό» καπάκι έχουν μεγάλη πιθανότητα διαρροής. Ο φελλός είναι εξίσου επίφοβος για διαρροή. Τα καπάκια τύπου βαλβίδες είναι μια πολύ καλή επιλογή καθώς κλείνουν αεροστεγώς και έτσι δεν ξεφεύγει ούτε μία σταγόνα.

 

Αφού επιλέξουμε την καταλληλότερη ισοθερμική για εμάς και το παγούρι-θερμό που μας ταιριάζει, είμαστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις στη θάλασσα και γιατί όχι, στο βουνό. Τα εφόδια αυτά είναι παντός τοπίου και κλίματος, οπότε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε κάλλιστα και τη χειμερινή περίοδο!