Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για να διοργανώσετε ένα εορταστικό cocktail party

Τι πιο όμορφο να καλείς αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι! Πόσο μάλλον αν αφορμή για τη συνάντηση είναι ένα διασκεδαστικό cocktail party. Δεν υπάρχει ιδανική εποχή για συναντήσεις, ωστόσο τα Χριστούγεννα με τη ζεστή τους ατμόσφαιρα μας δίνουν μια ακόμη αφορμή. 

Σκέφτεστε να διοργανώσετε ένα εορταστικό cocktail party; Εξαιρετική ιδέα φίλοι μου! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μαζευτούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Με λίγη καλή οργάνωση και κάποιες όμορφες λεπτομέρειες το πάρτι θα γίνει μια πολύ εύκολη υπόθεση. Ας αρχίσουμε με τα απαραίτητα: ποτήρια, ποτά, shaker και πάγο. 

Ποτήρια

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια στη διοργάνωση ενός τέτοιου είδους πάρτι είναι να μαντέψουμε πόσα ποτήρια θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας. Καταρχάς, καλό θα ήταν να φτιάξουμε μια απλή λίστα με ποτά. Αν για παράδειγμα, το μόνο κρασί που θα προσφέρουμε είναι αφρώδης οίνος, τα μόνα ποτήρια που θα χρειαστούμε θα είναι τα μακρόστενα του είδους που είναι κολωνάτα. Για μπύρα ή νερό μπορούμε να έχουμε τα κανονικά ποτήρια τύπου highball.

Αν σκεφτόμαστε πως η εν λόγω συνήθεια θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλό θα ήταν, να προμηθευτούμε σετ των 12 ή 16 ποτηριών. Μπορούμε να βρούμε κάθε είδος ποτηριού για κάθε ποτό ή cocktail.

Επίσης, μπορούμε να προμηθευτούμε διακοσμητικά για τα ποτήρια μας, για να μπορεί ο κάθε καλεσμένος να ξεχωρίσει το δικό του ποτήρι και να το χρησιμοποιήσει στον επόμενο γύρο.

Συνήθως χάνουμε ένα με δύο ποτήρια σε κάθε πάρτι, είτε επειδή σπάνε, είτε επειδή μετά από αρκετούς γύρους ποτών κάποιο μπορεί να το πάρει μαζί του. Γι’ αυτό αν έχουμε λίγα παραπάνω ποτήρια δεν θα μας φανεί καθόλου μεγάλη υπόθεση η απώλεια λίγων ποτηριών.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε αν τα ποτήρια μας ταιριάζουν ή αν είναι κομμάτι του ίδιου σετ. Τα παλαιού τύπου ποτήρια σε συνδυασμό με πιο σύγχρονα σχέδια δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική, άξια συζητήσεων. 

Ποτά

Άλλη μια πρόκληση για τη διοργάνωση του πάρτι είναι η ποσότητα των μπουκαλιών που θα χρειαστεί να έχουμε στην κάβα μας. Εδώ έρχεται η λίστα με τα cocktail. Έτσι έχοντας μια λίστα με τα ποτά που περιέχουν τα cocktail μας, θα μπορούμε να ψωνίσουμε με άνεση την απαραίτητη ποσότητα και τα συμπληρωματικά υλικά για την κάθε «συνταγή».

Καλό θα ήταν να υπολογίσουμε μια μέση κατανάλωση, 1 με 2 ποτά την ώρα για κάθε μας καλεσμένο. Έτσι, για να υπολογίσουμε πόσα μπουκάλια θα χρειαστούμε, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό καλεσμένων επί τις ώρες που πιστεύουμε πως θα διαρκέσει το πάρτι. Και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσουμε αυτό τον αριθμό επί δύο.

Αν για παράδειγμα έχουμε 20 καλεσμένους για δύο ώρες, θα χρειαστούμε 80 ποτά. Ας έχουμε κατά νου πως αυτός ο αριθμός συμπεριλαμβάνει cocktails, καθώς και κρασί, μπύρα και μη αλκοολούχα ποτά. Γιατί δεν μπορούμε να αναγκάσουμε όλους τους προσκεκλημένους μας να πιουν μόνο cocktails.

Ένα μπουκάλι κρασί ή λικέρ των 750 ml. Αν θέλουμε να έχουμε για παράδειγμα μια καράφα με προπαρασκευασμένη μαργαρίτα θα χρειαστούμε 250 ml τεκίλα, οπότε ένα μπουκάλι τεκίλα μας βγάζει περίπου 3 καράφες μαργαρίτα. 

Ακόμα και να σερβίρουμε ένα ή δύο cocktails τα οποία έχουμε προετοιμάσει πριν το πάρτι, καλό θα ήταν να έχουμε τα εξής ποτέ:

  • Ουίσκι (ιδανικά για τις γιορτές Bourbon ή ένα καλό Scotch )
  • Τζιν
  • Βότκα
  • Τεκίλα
  • Ρούμι
  • Μπράντι

Όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν γιατί οι καλεσμένοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, κάποιοι θα απολαύσουν τα cocktails, ωστόσο άλλοι θα προτιμήσουν ένα ουίσκι με λίγο πάγο ή ένα τζιν τόνικ. Οπότε εκτός από τα ποτά, καλό θα ήταν να προμηθευτούμε:

  • Τόνικ
  • Κόκα κόλα
  • Λεμονάδα
  • Ginger ale ή Ginger Beer 
  • Λεμόνια και λάιμ σε φέτες
  • Πάγο

Πάγος 

Είναι ένα απαρραίτητο στοιχείο που χρειαζόμαστε σχεδόν για όλα τα ποτά. 

Σακούλα με πάγο

Είναι μια πολύ βολική επιλογή, καθώς μπορούμε να τις προμηθευτούμε από σχεδόν παντού. Μπορούμε να έχουμε τη σακούλα στην κατάψυξη. Ύστερα, για παράδειγμα, μπορούμε να τις βάλουμε σε μεγάλες σαμπανιέρες για να διατηρούμε δροσερά κάποιο κρασιά. 

Σπάμε λίγο τον πάγο, γεμίζουμε με νερό τις σαμπανιέρες, προσθέτουμε τον πάγο και τα μπουκάλι μας. Τα ποτά παγώνουν πιο γρήγορα όταν βρίσκονται μέσα σε παγωμένο νερό παρά απευθείας στον πάγο. Όταν δούμε πως ο πάγος μας έχει λιώσει, πετάμε λίγο από το νερό και συμπληρώνουμε με πάγο. 

Μεγάλοι κύβοι πάγου

Πρόκειται για μια πολύ πιο εντυπωσιακή επιλογή σε σχέση με τον απλό πάγο. Αυτό το είδος πάγου ταιριάζει ιδανικά σε ποτά παρά σε cocktail. Λιώνει πολύ πιο αργά οπότε διατηρεί δροσερό το ποτό χωρίς να το αραιώνει. 

Θρυμματισμένος πάγος

Ιδανική επιλογή για μεγάλα μπωλ ή μέσα σε ποτήρια με cocktail. Για το μπωλ, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπωλ ή πολλά μικρά προσθέτουμε νερό και χυμό φρούτων. Προσθέτουμε φέτες λάιμ ή ή κομμάτια ανανά στο μπωλ και το αφήνουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ.

Όταν ο πάγος αρχίσει να λιώνει, θα «νερώσει» και η γεύση θα είναι χυμός και όχι νερό. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε βρώσιμα λουλούδια ή φρούτα που είναι της εποχής. 

Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, βάζουμε το μπωλ ή τα μικρά μπωλ σε ζεστό νερό μέχρι να αρχίσει να λιώνει ο πάγος. 

Αυτά ήταν μερικά απλά tips για τη διοργάνωση ενός όμορφου cocktail party. Ελπίζουμε αυτά τα Χριστούγεννα, να αποτελέσουν αφορμή , για να έρθετε κοντά ξανά με αγαπημένα πρόσωπα! 

#χριστουγεννα , #christmas