Premium προτάσεις δώρων που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις

Οι γιορτινές ημέρες είναι μια ευκαιρία να χαρίσουμε δώρα σε αγαπημένα μας πρόσωπα που θα γεμίσουν όλους με χαρά. Στο COOZINA θα συναντήσετε επιλογές που μπορούν να εντυπωσιάσουν τους παραλήπτες των δώρων σας. Ιδέες για μια χρηστική και υψηλής αισθητικής κουζίνα. 

Μαχαίρι Santoku 17 εκατ. χειροποίητο από δαμασκηνό ατσάλι Rough Aogami με λαβή μανόλιας

Ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα ,καθώς και ένα όμορφο χειροποίητο έργο τέχνης, που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σεφ αλλά και ένα. Ένα μαχαίρι - αριστούργημα του Ιαπωνικού οίκου Tojiro. Χειροποίητο από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες, με τα χαρακτηριστικά ιδεογράμματα χαραγμένα στη λάμα του, που αποτελούν απόδειξη οτι πρόκειται για ένα αυθεντικό Ιαπωνικό παραδοσιακό μαχαίρι. Η λάμα του είναι κατασκευασμένη από ατσάλι Aogami και με 21 στρώσεις από δαμασκηνό ατσάλι. Το Aogami αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιό σκληρά ατσάλια στον κόσμο. Ενώ η εργονομική & άνετη λαβή του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από  ξύλο από μανόλιας. Τα δύο μέρη αυτού του έργου τέχνης, τα ενώνει ένα αληθινό κέρας βούβαλου.


ΓΧύτρα μαντεμένια 4.2 λτ. επισμαλτωμένη κόκκινη 24 εκατ. Chili Red Iron

Γάστρα, ένα μαγειρικό σκεύος που δε θα ΄πρεπε να λείπει από καμία κουζίνα. Ιδανικό για κάθε είδους μαγειρική, τόσο οικιακή, όσο και υπαίθρια. Το υλικό κατασκευής, το  χειροποίητο χυτοσίδηρο (μαντέμι) με επισμάλτωση, είναι πολύ ανθεκτικό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πιάνει θερμοκρασία γρήγορα και τη διαχέει ομοιόμορφα. Επίσης, διαθέτει επισμαλτωμένη και πολύ ανθεκτική εσωτερική και εξωτερική επιφάνεια, με υπέροχο χρώμα. Η εν λόγω γάστρα είναι επίσης σχεδιασμένη για επαγωγικές εστίες και φούρνο. Ένα σκεύος πολλαπλών χρήσεων που θα αγαπηθεί από πολλούς. 


Ποδιά ολόσωμη ρυθμιζόμενη καφέ δερμάτινη Butcher Bourbon Gold

Μια πολύ κομψή και ανθεκτική ποδιά. Η σύσταση του υλικού κατασκευής της αποτελείται από δέρμα και πολυεστέρα, γεγονός που τη καθιστά αδιάβροχη και ταυτόχρονα με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Τόσο για οικιακή χρήση, όσο για επαγγελματίες σεφ και bartenders που θέλουν να συνδυάζουν το στυλ με τον επαγγελματισμό. 


Μαχαίρια steak 12 εκατ. με διάφορες ξύλινες λαβές σετ 6 τμχ. Laguiole en Aubrac Brass

Εξαιρετική επιλογή για κρεατοφάγους, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό, όταν θες να απολαύσεις μια ζουμερή μπριζόλα και το μαχαίρι σου δεν κόβει. Ένα σετ υπέρκομψων και κοφτερών μαχαιριών από ατσάλι. Χειροποίητα και κατασκευασμένα στο εργοστάσιο της Laguiole en Aubrac στη Γαλλία. Διαθέτουν εντυπωσιακή λαβή από 6 διαφορετικά ξύλα.


Καφετιέρα pour over σετ με ξύλινη βάση μεζούρα και φίλτρα 1-4 φλιτζάνια V60

Η καφετιέρα pour over, χάριν στο σχεδιασμό της αναδεικνύει τα αρώματα του καφέ και μας χαρίζει μεστή γεύση. Οι λάτρεις του καφέ θα εκτιμήσουν αυτή την επιλογή, η οποία θα απογειώσει την απόλαυση του αγαπημένου τους ροφήματος. 


Ακονιστήρι ηλεκτρικό 3 σταδίων 1520

Ακονιστήρι ηλεκτρικό 3 σταδίων, κατάλληλο και για μονής (ιαπωνικά) και διπλής(ευρωπαϊκά) γωνίας μαχαίρια, καθώς και οδοντωτά! Μπορούν να ακονιστούν και μαχαίρια με πιο χοντρή λάμα όπως Deba ή σουγιάδες. Μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να διατηρούν τα μαχαίρια τους κοφτερά χωρίς να καταβάλουν χειροκίνητη προσπάθεια. 


Ψησταριά κάρβουνου μαύρη με σχάρα 57 εκατ. Compact Kettle

Μια πολύ καλή επιλογή για όσους αγαπούν το ψητό κρέας αλλά δεν διαθέτουν αρκετό χώρο. Αυτή η ψησταριά κάρβουνου διαθέτει καπάκι και ανοξείδωτο συλλέκτη στάχτης. Αποθηκεύεται εύκολα και είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να ψήνουν στην άνεση του μπαλκονιού τους. 


Τηγάνι αντικολλητικό από χυτό αλουμίνιο με αποσπώμενη ανοξείδωτη λαβή 20 εκατ. Diamond XR Logic Pro

Εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή με κορυφαίες θερμικές ιδιότητες. Διαθέτει αντικολλητική επιφάνεια τελευταίας τεχνολογίας με εντυπωσιακές επιδόσεις και αποσπώμενη ανοξείδωτη λαβή για καθημερινή πρακτικότητα. Η σειρά Diamond-XR Logic της Woll περιλαμβάνει μοναδικά σκεύη κατασκευασμένα στη Γερμανία από χειροποίητο χυτό αλουμίνιο και με επίστρωση από κρυστάλλους διαμαντιού, ανθεκτικά σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 


Ψησταριά υγραερίου με 4 ανοξείδωτους καυστήρες AUSTRALIA 415 G

Μια premium επιλογή ψησταριάς, με σύστημα 4 καυστήρων με πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη και πλαϊνή εστία μαγειρέματος. Μαντεμένιες σχάρες ψησίματος, που περιλαμβάνει τρία μέρη και μία πλάκα. Εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε άμεσο και έμμεσο ψήσιμο και ενσωματωμένο θερμόμετρο στο καπάκι.


Συσκευή sous vide με WiFi 1200 W Imersa Elite

Η συσκευή μπορεί να ενθουσιάσει καθώς ο τρόπος μαγειρικής με τη μέθοδο sous vide είναι η νέα τάση στην κουζίνα. Η φυσική γεύση και οι χυμοί του φαγητού ενισχύονται κατά το μαγείρεμα στην ειδική σακούλα δημιουργώντας καταπληκτική γεύση και υφή. Τα φαγητά παραμένουν ζουμερά και αναδεικνύονται οι γεύσεις τους, μια επιλογή για ανθρώπους θέλουν να απολαμβάνουν τα πάντα στο μέγιστο. 


Καράφα από lead-free κρύσταλλο 0.75 λτ. Ego

Το παλιό κρασί είναι ευαίσθητο, τα αρώματά του έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους. Μια καράφα με μακρύ, στενό λαιμό και ελαφρώς κυρτή βάση, μειώνει τον αέρα, διατηρώντας το άρωμα του κρασιού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το χρώμα. Για την αποκάλυψη των λεπτών, φευγαλέων αρωμάτων ενός λευκού κρασιού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια καράφα για παλαιωμένα κρασιά, ώστε να διατηρήσει το άρωμά τους αποκαλύπτοντας επίσης και τους λεπτούς τόνους του χρώματος.

Αεριστής κρασιού επιτραπέζιος

Με τη βοήθεια του αεριστή μπορούμε να βελτιώσουμε τη γεύση του κρασιού. Μέσα σε μόνο 30 δευτερόλεπτα μεταγγίζουμε το κρασί, αυξάνοντας την ταχύτητα ροής του και μειώνοντας την πίεσή του. Με αυτή την τεχνική δημιουργείται αέρας ο οποίος αναμιγνύεται με το κρασί και δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα κρασιού. Επίσης, πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.

Θήκη μαχαιριών 20 θέσεων

Η θήκη μαχαιριών (κενή), από μαλακό υλικό, είναι φτιαγμένη από ανθεκτικό ύφασμα υψηλής αντοχής. Ανοίγει όπως ένα βιβλίο και κατά συνέπεια καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Ειδικά για όσους έχουν αρκετά μαχαίρια, η σωστή τους αποθήκευση και η εξοικονόμηση χώρου είναι πολύ σημαντική και χρηστική.     

Σας ευχόμαστε Καλές γιορτές, παρέα με αγαπημένα και κοντινά πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε πως το μοίρασμα και οι όμορφες στιγμές δε θα πάψουν να είναι μεγάλη χαρά για όλους μας. 


#χριστουγεννα , #christmas