15 γευστικοί συνδυασμοί της Άνοιξης που θα λατρέψεις

Η Άνοιξη είναι εδώ! Έφτασε η στιγμή να συνδυάσουμε αγαπημένα μας εποχικά υλικά για να δημιουργήσουμε πεντανόστιμες συνταγές που θα μας γεμίσουν με φωτεινή διάθεση. Οδηγός μας ο γευστικός αιφνιδιασμός του ουρανίσκου μέσα από αρώματα και υφές υλικών που αλληλεπιδρούν.

Άνοιξη το λεγόμενο έαρ των αρχαίων μας, η εποχή της αναγέννησης της φύσης , όλα ανθίζουν, μαζί τους και οι γεύσεις. Οι επιλογές διαφοροποιούνται και είναι πιο ανάλαφρες σε σχέση με τις γεύσεις του xειμώνα. Σας προτείνουμε γευστικά ζεύγη με βάση πρώτες ύλες που βρίσκονται σε αφθονία και σίγουρα στην καλύτερη εκδοχή τους την εποχή που διανύουμε.

Φράουλα και λεβάντα

Η γλύκα της φράουλας συνδυάζεται μοναδικά με την αρωματική ένταση της λεβάντας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι η προσθήκη λεβάντας σε κρέμα ζαχαροπλαστικής την οποία θα συνδυάσουμε με κουλί φράουλας πάνω σε κάποια βάση ζύμης για σου. 

Σπανάκι και φράουλα

Ξανασυναντάμε την φράουλα, καθότι είναι η βασίλισσα των ανοιξιάτικων φρούτων που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Εδώ μπορεί να συνδυαστεί με τη φρέσκια πρασινάδα που μπορεί να προσδώσει το σπανάκι σε μια σαλάτα. Μπορούμε να βρούμε εύκολα τις φράουλες στα σούπερ μάρκετ αλλά και στη λαϊκή αγορά, ειδικά όταν πρόκειται για βιολογική φράουλα η γεύση είναι ασυναγώνιστη. 

Λεμόνι και Βατόμουρο

Ο εν λόγω συνδυασμός είναι τόσο φρέσκος και γευστικός, ειδικά αν εφαρμοστεί σε κάποια κρέμα για μπισκότα βουτύρου ή για να γεμίσουμε κάποια τάρτα, το αποτέλεσμα απογειώνεται. 

Ραδίκι κι εστραγκόν 

Ίσως οι περισσότεροι να πιστεύουμε πως τα ραδίκια μπορούν να μπουν μόνο σε σαλάτες, αυτό γιατί δεν έχουμε ακόμη δοκιμάσει να τα σοτάρουμε και στη συνέχεια να τα βράσουμε σε κρασί μαζί με εστραγκόν. Μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό σε κάποιο ψητό κρέας. 

Μέντα και μπιζέλι

Η φρέσκια μέντα δίνει μια νότα ζωντάνιας στα μπιζέλια που από μόνα τους έχουν μια κάπως ουδέτερη γλυκερή γεύση. Επίσης ένας άλλος ωραίος συνδυασμός με τη μέντα είναι τα πράσινα φασολάκια ή τα καρότα. 

Λεβάντα και λεμόνι

Θρυμματισμένη λεβάντα και ξύσμα λεμόνι μπορούν να προστεθούν πάνω σε ψημένες ζύμες και σε κρέμες γλυκών και γλάσα Προσδίδουν άρωμα και φρεσκάδα που αφήνει έντονη επίγευση στο στόμα.  

Σκόρδο και σχοινόπρασο 

Πάνω σε τηγανητές πατάτες, ειδικά αν αυτές είναι έξτρα τραγανές, το σκόρδο με το σχοινόπρασο θα προσθέσουν την απαραίτητη αψάδα αλλά κι αίσθηση φρεσκάδας. 

Παγωτό βανίλια και μύρτιλλα 

Ένα δροσιστικό παγωτό βανίλια, κρεμώδες και γλυκό μπορεί να γαρνιριστεί με φρέσκα μύρτιλλα. Εκείνα με την τραγανή και όξινη γεύση τους  θα κάνουν την ιδανική αντίθεση καθώς όταν σκάνε στο στόμα θα δημιουργούν μια γευστική έκρηξη. 

Αγκινάρα και σπανάκι 

Αν η φράουλα είναι η βασίλισσα των ανοιξιάτικων φρούτων η αγκινάρα είναι σίγουρα η βασίλισσα των ανοιξιάτικων λαχανικών. Μια πολύ καλή ιδέα για να συνδυάσουμε το σπανάκι με την αγκινάρα είναι να δημιουργήσουμε ένα ντιπ τυριών και να προσθέσουμε σε κομματάκια τα άλλα δύο υλικά. Είναι ένας πρωτότυπος συνδυασμός που μοιάζει κάπως παράταιρος, αλλά στην πραγματικότητα δένει γευστικά τα υλικά!

Λεμόνι και σπαράγγι

Άλλο ένα λαχανικό που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο ανοιξιάτικο σκηνικό. Το σπαράγγι, παντρεύεται ιδανικά με το λεμόνι και μπορεί να συνδυαστεί είτε με κρέας είτε με ψάρι και φυσικά να μπει στην περιβόητη ομελέτα με σπαράγγια. 

Μέλι λεβάντας

Εδώ δεν έχουμε ακριβώς γευστικό συνδυασμό που θα χρειαστεί να κάνουμε εμείς, γιατί έχει φροντίσει η φύση για αυτό, για την ακρίβεια οι μέλισσες. Το μέλι λεβάντας με το φοβερό του άρωμα μπορεί να μπει σχεδόν παντού, ως γλυκαντικό σε ροφήματα για παράδειγμα φανταστείτε ένα κρύο τσάι του βουνού με μέλι λεβάντας, πραγματικά τα αρώματα θα έφταναν μέχρι τον ουρανό. 

Φράουλα και ρόκα 

Η πικρή , πιπεράτη ρόκα και η γλυκιά φράουλα είναι ο απόλυτος γευστικός συνδυασμό της αντίθεσης. Αν βάλουμε ανάμεσά τους και λίγη φέτα, παρότι φαντάζει περίεργος ο συνδυασμός, το αποτέλεσμα θα είναι αξέχαστο. 

Βερίκοκο και Αμύγδαλο

Τραγανό και μαλακό, στυφό και ζουμερό, αν αυτές οι δύο διαφορετικές γεύσεις και υφές γεμίσουν μια τραγανή χρυσαφένια ζύμη τάρτας μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο, γευστικό δώρο.

Λεμόνι και βασιλικός

Όπως είναι για τον Χειμώνα το κρεμμύδι με το σκόρδο, έτσι είναι για την Άνοιξη το λεμόνι με το βασιλικό. Μπορούν να «καρυκεύσουν» ψητά υλικά κάθε είδους και βραστά λαχανικά όπως πατάτες και κολοκυθάκια, επίσης δοκιμάστε τα μέσα σε μείγμα για ρεβυθοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, θα δώσουν μοναδικό άρωμα. 

Σχοινόπρασο και sour cream

Πρόκειται για έναν all time classic συνδυασμό. Αν ειδικά έχουμε τραγανό ζεστό ψωμί τότε καλό θα ήταν να ετοιμάσουμε μια σεβαστή ποσότητα από σχοινόπρασο με sour cream γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

Οι παραπάνω ήταν μόνο μερικοί συνδυασμοί, ανάμεσα σε πολλούς γευστικούς κόσμους που μας επιφυλάσσει η καρδιά της Άνοιξης.

Εξερευνούμε τις μαγειρικές μας δημιουργικές ιδέες μέσα στην άνεση της προσωπικής μας κουζίνας. Στο COOZINA , μπορούμε να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία και σκεύη που θα μας βοηθήσουν να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε συνταγή σκεφτούμε!